Skip to content

100+ parasta vastausta kysymykseen ”Miten voit?”

3 de lokakuu de 2021
100 parasta vastausta kysymykseen Kuinka parjaat

On tärkeää välttää hankalaa keskustelua äidinkielenään puhuvien kanssa. On aika varmistaa, miten voit käsitellä sitä, kun joku kysyy sinulta ”miten voit?”.

Jotkut kysymykset ovat esimerkiksi silloin, kun soitat asiakaspalvelun johtajalle jonkinlaisen valituksen rekisteröimiseksi ja sinulta kysytään: ”Kuinka voin auttaa sinua? Olet vain hämmentynyt vastaamisesta ja virallisesta vastauksesta: ”Kiitos, voin hyvin!

Sama tapahtuu, kun sinulta kysytään ”Kuinka voit?” ja vastaat tavalliseen tapaan, että ”olen kunnossa, entä sinä?”. Vastineeksi ”Miten menee?”

Miten voit – mitä se tarkoittaa?

Tämän lauseen tyypillisin merkitys on inkvisitio henkilön hyvinvoinnista. On ymmärrettävä se tosiasia, että tämä inkvisitio on useimmiten vähän pinnallista ja että siihen ei tarvita erittäin syvällistä vastausta.

Tässä vaiheessa mielestäni olisi tarkoituksenmukaista ymmärtää termi nimeltä ”Phatic ilmaukset ’. ’Miten voit, on muovinen ilmaisu, eli sen seurauksena on luoda ystävällinen keskustelu ilman liian tunkeutumista toisen ihmisen elämään. Phatic -ilmaisuissa on kyse siitä, että niiden merkitys on ihanteellisesti symbolinen.

”Miten voit” tarkoittaa sitä, että kysymyksen esittäjä yrittää keskustella kohteliaasti ja henkilön, jolta tämä kysymys kysytään, pitäisi vastata samalla tavalla. Jos vastaaja alkaa selittää tarpeettomasti, keskustelun ydin häviää. Phatic -kysymykset oikeuttavat aina Phatic -vastauksiin, ja siksi vastaajan on tarkistettava, onko hänen vastauksensa muovinen vai ei.

Itsetietoiset vastaukset kysymykseen ”Miten voit?”

”Miten menee?” on aika tunteellinen kysymys. Se voi aiheuttaa emotionaalista hämmennystä siitä, mitä tunnet sisälläsi. Saatat miettiä syvältä, kuinka vastata tähän kysymykseen, mutta et todellakaan halua vastata!

Voimme muuttaa emotionaalisia tunteitamme saadaksemme paljon selvyyttä. Yritä tunnustaa tunteesi istumalla yksin ja toivottaa ne tervetulleiksi sisälle merkitsemällä ne sitten suruksi, menetykseksi tai kiitollisuudeksi. Tee emotionaalinen sisäänkirjautuminen soittamalla läheiselle ystävällesi ja pyytämällä häntä huomaamalla, mitä sinulle tapahtuu. Siirry menneisyydestä nykyhetkeen ja ymmärrä nopeasti tunteesi.

Vastauksen pitäisi olla aina valmiina kysymykseen ”Miten voit?”, Sinun olisi pitänyt saada paljon emotionaalista tietoisuutta. Vastauksen pitäisi olla luotettava suhteesta kysyjään. Voit vastata siihen tunteiden yhdistelmänä tai mitä tahansa, mikä on sinulle tarkkaa. Vahvista sanomalla, että on hyvä välttää paljon sekaannusta vastaamisen aikana tai jos et halua näyttää tunteitasi kaikkien edessä.

Kerro itsellesi, että olet kunnossa yrittämällä pysyä vahvana. Laillista tunteesi, negatiiviset ja positiiviset tai epämääräiset.

Epäviralliset vastaukset ”Miten voit?”

Yleensä kysymys ”Miten voit?” ei ole paljon käytetty. Et kuuntele toista sanomasta, että se menee! On jopa totta, ettet kysy tai odota paluuta, koska kaikki eivät voi hyvin.

1. Selvä

Vastaus siihen, että olet ”kunnossa”, on neutraali, vaikka se on positiivisempi kuin ”I m Fine”. Puhumisen intonaatio voi muuttaa merkitystä hieman. ”Minulla on kaikki hyvin” vaikuttaa positiivisesti, aivan kuten jokainen sana on korkeampi kuin edellinen sana. Jokainen sana pidetään pidempään kuin edellinen. Tässä yhteydessä ”minä olen korkein sana”, ”kaikki” laskee sävyyn ja ”oikea” nousevat askeleen, mutta se on alempi kuin ”minä”.

2. Hyvä

”Hyvä” on yleisin vastaus. Se on itsessään positiivista ja kohteliasta. Vaikka et tunnekaan ”hyvää”, kun vastaat siihen, se on tuttu muukalaiselle ja normaali vastaus. Kielioppi tuo usein sanan ”hyvä” niin hienosti, ettei se korvaa sitä.

Hyvä on adjektiivi, kun taas hyvin on adverbi. Hyvä kuvaa oikeaa vastausta, kun taas hyvin kuvaa toimintaa.

Aina kun joku kysyy sinulta ”Miten voit?” siihen pitäisi vastata ”minulla menee hyvin”, jossa tekeminen on toimintaverbi ja ”hyvin” kuvaa toimintaa.

Virallinen tapa vastata ”Kuinka voit?”

Muodollisesti, kun kysyt työntekijältä tai asiakkaalta tai kollegalta ”Kuinka voit?” puhelun alussa. He antavat oletusarvoisen tavanomaisen vastauksen ”Hieno”. Meillä on perinteisesti mielessä olla kertomatta, vaikka menemme huonosti tai huonommin. Aivan kuin olisimme tietoisia siitä, että toinen on huonompi. Se pahentaa eristettyä ongelmaa. Tutkimuksen mukaan sillä on useita siteitä tai sekaannus kysyy. Seuraavassa on muutamia sanoja, jotka kuvaavat miltä sinusta oikeasti tuntuu, kun puhut läheistesi kanssa.

1. Uupunut

Kun olet väsynyt tai et nuku hyvin, työskentele koko päivän. Jos sinulla ei ole energiaa, käytä tätä sanaa.

2. Okei

Toinen epävirallinen ja neutraali vastaus ”hienon” tai ”kunnossa” sijaan on ”Okei”. Se riippuu myös tilanteesta ja vastauksesta. Kun he pyytävät sinulta jatkoa ”Okei”, voit vain saada heidät ymmärtämään tunteesi.

3. Varattu

Kiireisen aikataulun vuoksi sinulla ei ole aikaa, joten voit sanoa, että olet kiireinen.

4. Stressaantunut

Kiire voi aiheuttaa stressiä. Stressin tunne voi aiheuttaa paineita ja tunnet itsesi paljon negatiiviseksi. Sinulla ei myöskään ole tarpeeksi aikaa asioille.

5. Huolestunut

Tätä vastausta käytetään, kun olet huolissasi ongelmasta. Kun olet huolissasi, tilanne voi johtaa huonoon. Et voi hallita tilannetta.

6. Olen ollut parempi

Jos jokin menee pieleen, ensimmäisen vastauksen pitäisi olla ”olen ollut parempi”. Tämä saa vastapuolen kysymään sinulta, onko jotain vialla.

7. Hienoa

Kun tunnet olosi erinomaiseksi; ”Suuri” antaa positiivisen ja energisen tunnelman, joka on vastakohta neutraalille ja negatiiviselle.

8. Innostunut

Jos odotat innolla jotain, kuten lähtöä tai perhejuhlia, tämä on positiivinen vastaus

Joidenkin kohtien selvittäminen ei kuitenkaan ole helppoa, jos kysyt neutraalin kysymyksen, kuten ”Miten voit?” Tämä saa ihmiset kuuntelemaan sinua tai välittämään sinusta. He arvostavat lähes mahdotonta kysymystä, kun osoitat sen yleisellä tavalla.

Parhaat vastaukset kysymykseen ”Miten voit?”

1. ’Voin hyvin’

Kysymys ”Miten voit” sisältää verbin, joten vastauksen tulisi myös koostua verbistä eli tekemisestä. Sen lisäksi siihen on lisättävä adverbi, joka selittää suoritettavan verbin laadun.

Siksi voin hyvin näyttää olevan laillinen vastaus.

2. ”Teen hyvää”

Samoin minulla menee hyvin on toinen sopiva vastaus, koska se selittää suoritettavan verbin laadun. Minulla menee hyvin ja voin hyvin, sitä voidaan käyttää vaihtokelpoisesti, koska ne välttävät enemmän tai vähemmän saman asian.

3. ’Voin täysin hyvin.’

Jos henkilö, jolle kysymys ’Miten voit?’ kysyi, on toipumassa epämiellyttävästä tilanteesta, sitten hän voi jopa vastata sanoen, että voin hyvin. Tämä vastaus viittaa siihen, että henkilö voi hyvin ja on matkalla toipumiseen.

Toinen puoli vastauksesta tähän kysymykseen on:

”Entä sinä?”

Tyypillisesti, kun joku vastaa kysymykseen siitä, miten hän toimii, sitä tulisi täydentää lisäkysymyksellä, joka koskee myös toisen henkilön hyvinvointia.

Mulla menee ihan hyvin. Kiitos, entä sinä?

Voidaan jopa lisätä kiitos ennen kuin kysytään tämän kysymyksen esittäneen henkilön hyvinvoinnista. Lisäämällä kiitos lisää vastaukseen vain lämpöä ja tunteita. Tämä kuvastaa erittäin hyvin tällä tavalla vastaavan henkilön kokonaisvaltaista persoonallisuutta.

Kielteinen vastaus.

Ihmiset, jotka vastaavat kysymykseen ”Miten voit?” Negatiivisessa merkityksessä se tulee yleensä pessimistiseksi.

On suositeltavaa, että joku reagoi kysymykseen ”Miten voit?” Positiivisella tavalla ja jos keskustelu sallii, voidaan paljastaa muita yksityiskohtia.

Kielteinen vastaus kysymykseen ”Miten voit?” voi yleensä olla kuin

’Ei kovin hyvin’

”En voi hyvin” jne.

Tällaiset kielteiset reaktiot vaativat yleensä sympatiaa kyseistä kysymystä esittävältä henkilöltä, mutta nämä reaktiot osoittautuvat yleensä kaupan katkaisijaksi keskustelun viemisessä eteenpäin.