Skip to content

404 -virhesivun mukauttaminen oikein WordPressissä (esimerkki)

25 de elokuu de 2021
pagina error 404

404 -virhe on yksi yleisimmistä verkkosivustoilla, sillä ei ole väliä, oletko luonut verkkosivustosi WordPressillä vai ei. Kun nämä virheet näkyvät sivulla, käyttäjä voi ajatella, että se ei toimi. Joka tapauksessa hyvän kuvan säilyttämiseksi voit aina muokata 404 -virhesivua WordPressissä.

Mikä on 404 -virhe?

Virhe 404 tai Ei löydy tulee näkyviin, kun yritetään käyttää yhtä verkkosivuston linkkejä selaimesta, sivua ei löydy verkkopalvelimelta. Selaintarkoituksiin sivua ei ole olemassa ja se näyttää käyttäjälle 404 -virhenäytön.

Sinun on jatkuvasti tarkistettava verkkosivustollasi, ettei sivustolla ole linkkejä sivuille, jotka eivät ole enää käytettävissä, jotta vältytään huonolta vaikutelmalta ja vaikutetaan verkkosivustosi paikannus.

Kuinka tunnistaa 404 -virhe?

Tärkein työkalu 404 -virheen havaitsemiseen on Search Console. Se on Googlen työkalu ja se on 100% ilmainen jonka avulla voimme havaita rikkoutuneet linkit, jotka on linkitetty verkkosivustolle.

Siirry Search Consolen ohjauspaneelin kohtaan Napsauta indeksi kattavuusvaihtoehtoa. Siellä näytetään kaikki mahdolliset sivun virheet.

Kuinka muokata WordPressin 404 -virhesivua oikein?

Ensimmäinen asia, joka sinun on pidettävä mielessä, on se, mitä sinun on tehtävä korjaa tämäntyyppinen virhe, jos mahdollista. Jos et voi, mitään ei tapahdu, on parasta, että sinulla on oma virhesivu.

Asenna WordPress 404page -laajennus

Nopein ja helpoin tapa muokata 404 -sivua on ottaa käyttöön laajennus. 404 -sivun tekemiseen on paljon hyötyä, mutta yksi vakaimmista on 404 -sivu.

Se on ominaista, koska se voidaan käytännössä tehdä muutamalla napsautuksella. Olemisen lisäksi yksi parhaiten arvioiduista WordPress -käyttäjien keskuudessa.

  • Anna asennusta varten verkkosivustosi wordpress -sisällönhallinta. Anna käyttöoikeustietosi ja napsauta työpöydällä vaihtoehtoa Laajennukset – Lisää uusi.
  • Kirjoita hakukoneeseen laajennuksen nimi, joka tässä tapauksessa on sivu 404. Suorita asennus loppuun ja aktivoi se.
  • Ulkoasu -osiossa näkyy uusi käytettävissä oleva vaihtoehto nimeltä 404 Virhesivu, johon sinun on syötettävä sivun konfigurointia varten.
  • Sinulla on kolme määritysvälilehteä Yleisiä, edistyneitä ja selittäviä videoita. Ensimmäisessä vaihtoehdossa sinun on valittava sivu, joka on tarkoitus näyttää, kun virhe 404. Sinun on luotava se aiemmin WordPress -sivun osiosta.

Tunnista 404 wordpress -virhe

  • Kun olet valinnut sen, voit muokata sivua Muokkaa sivua -painike. Samasta osiosta voit testata, miltä sivu näyttää Test 404 -virhepainikkeesta. Kun olet valmis, tallenna muutokset painikkeeseen Tallenna muutokset.
  • Lisäasetukset -välilehden avulla voit tehdä asetuksia, kuten onko sivu muiden verkkosivuston käyttäjien käytettävissä ja milloin 404 -sivun pitäisi näkyä. Explainer Videos näyttää sarjan videoita, jotka selittävät laajennusasetukset.

Mikä aiheuttaa 404 -virheitä?

  • Virheellisesti kirjoitettu sivun URL -osoite. Enemmän tai vähemmän kirjain voi olla ratkaiseva tekijä, jotta käyttäjä ei löydä etsimäänsä sivua.
  • Palvelimen määritysvirheet. Jos et määrittänyt nimipalvelinta oikein verkkotunnuksessa, tämä voi aiheuttaa virheitä yritettäessä käyttää sivustoa.
  • Välimuistin tallennusvirheet. Sivuston välimuisti saattaa näyttää sivuja, jotka eivät ole enää käytettävissä, joten virhe näkyy edelleen.
  • 404 -virheet eivät ole ainutlaatuisia WordPressille. Vaikka tämä virhe syntyy useaan otteeseen WordPressin yhteensopivuusongelman vuoksi, se saattaa aiheuttaa ulkoisia ongelmia.