Skip to content

Äänilähdön vaihtaminen stereosta monoksi – nopea ja helppo (esimerkki)

27 de elokuu de 2021
Notas Musicales

Useimmat ihmiset käyttävät nykyään laitteita kuunnella musiikkia. Nämä vaihtelevat kehittyneemmistä pelaajista ja laitteista tietokoneisiin, kannettaviin tietokoneisiin ja jopa mobiililaitteisiin, kuten tabletteihin ja puhelimiin. On olemassa laaja valikoima, näemme ihmisten toistavan MP3 -musiikkia Android -mobiililaitteilla tavalliseen tapaan.

Joten periaatteessa jokaisella on pääsy rakastamaansa musiikkiin missä tahansa. Äänen nauttiminen ei tietenkään ole sama asia hyvä laatu ja parhaimmillaan kuuntelemalla pienen resoluution kappaletta.

Mikä tekee äänenlaadusta vaihtelevan? Usein kyse on koodausmuodosta ja koodauksen taajuudesta. Esimerkiksi palvelut, kuten Apple Music lähettää bittinopeudella 256 kbps ACC- tai Advances Audio Coding -muodossa. Tätä Apple Music -palvelua voi käyttää Androidissa.

Ja Spotify tarjoaa Ogg Vorbis -muodon nopeudella 320 kbps. Molemmat muodot ovat korkealaatuisia, vaikkakin erilaisia. Siksi muoto vaikuttaa usein äänenlaatuun.

Lisäksi on olemassa useita sovelluksia, joiden avulla voit parantaa ääntä. Onko äänilähdöllä nyt mitään tekemistä sen kanssa? Vaikuttaako tämä siihen, miten me kuuntelemme sitä? Vastaus on kyllä ​​molemmissa tapauksissa. Mutta mikä on paras tapa kuunnella sitä ja miten muuttaa sitä äänen ulostulo laitteestamme? Tästä artikkelista löydät vastaukset.

Mitä ovat mono- ja stereotila ja miten ne eroavat toisistaan?

Monet meistä ovat kuulleet näistä lisääntymistyypit kun laitteemme tarjoavat meille mahdollisuuden muuttaa niitä.

Normaalisti stereo on parempi kuin mono, mutta miksi näin? Mistä kukin koostuu? Ja miten ne muutetaan?

Apina viittaa a signaali, joka on tallennettu yhdellä mikrofonilla. Siksi, kun toistat sitä kahdella kaiuttimella tai kuulokkeilla, kuulet saman tallennuksen sekä oikealta että vasemmalta, koska signaali kaksinkertaistuu.

Toisaalta stereo on signaali, joka on tallennettu näppäimellä kahden samanlaisen mikrofonin pari. Kun kuuntelet tiedostoa tai tallennusta, kuulet vasemmalla äänitetty ääni toisen mikrofonin kautta ja oikealla puolella toisella mikrofonilla tallennettu ääni.

Tämä tekee stereoäänestä realistisemman ihmisen korvaan, koska meidät on suunniteltu kuulemaan molemmilta puolilta.

Tämä tosiasia aiheuttaa sen, että stereotiedosto on kaksi kertaa raskaampi kuin monotiedosto, koska se sisältää itse asiassa kaksi äänitallennetta ja kaksi kertaa enemmän tietoja on tallennettava.

Vaikka on selvää, että äänenlaatu se on varsin hyvä stereotilassa äänen jakautumistavan vuoksi, tämä ei tarkoita, että on väärin käyttää monotilaa.

Kuinka muuttaa äänilähtö stereosta monoksi matkapuhelimessasi?

Vaikka yleensä laitteemme ovat oletusarvoisesti määritettyinä stereotila Hyvän kokemuksen ansiosta se on myös mahdollista vaihtaa monotilaan.

Kuten jo mainittiin, stereotilassa kuulet vaihtelua kahden kuulokkeen välillä, mutta monotilassa kuulet täsmälleen saman molemmilta puolilta.

Mitä sinun pitäisi tehdä muuttaa äänilähtöä ja konfiguroida se sitten mono -tilassa? Noudata alla olevia yksinkertaisia ​​ohjeita ja olet valmis.

Itse asiassa ainoa ero näiden kahden välillä on se, että monotilassa stereoäänen hajonta menetetään, ei laatu sellaisenaan. Joten voit käyttää mono -tilaa ilman ongelmia.

Entä jos haluat määrittää tai muuttaa äänilähtöäsi? mobiililaite stereosta mono -tilaan? Kuinka tehdä se? Seuraavassa lohkossa opit kuinka.

Vaihe 1

Kuulon asetukset

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on syöttää ”Asetus” tai matkapuhelimesi ”Asetukset”. Siirry osioon ”Esteettömyys” ja napsauta sitä. Kun olet siellä, paina ”Kuulo” -vaihtoehtoa.

Vaihe 2

Lopuksi sinun on valittava, jos haluat aktivoida tai poistaa käytöstä stereo- tai monotila. Voit tehdä tämän painamalla valitsimen vieressä olevaa kytkintä. Ja voila, olet muuttanut laitteen äänilähtöä.