Skip to content

Array-kaavojen aktivointi Excel-taulukoissa – Avainkaavio

6 de maaliskuu de 2022
excel logo 18597

Excelin monet ominaisuudet ovat tehneet siitä pienten ja suurten yritysten suosikkiohjelman laskentaan, tietojen syöttämiseen ja tilastolliseen analysointiin. Sen sovellukset ovat ylittäneet koulutus- ja terveyslaitosten alan. He käyttävät Exceliä henkilöstön läsnäolon seurantaan, suunnittelun ja toiminta-aikataulujen suunnitteluun.

Mitä etuja on taulukkokaavojen luomisesta Excel-taulukoihini?

Taulukkokaava on kaava, joka toimii datataulukoiden kanssa. Niitä ei ole omistettu yhdelle arvolle, vaan niiden sarjalle. Tapauksissa, joissa et voi poistaa tai muokata solua, voit lisätä laskentataulukoihisi johdonmukaisuutta ja turvallisuutta suojaamalla kaavojasi. Toinen etu on, että voit pienentää tiedostojen kokoa ero useiden erillisten kaavojen kopioimisessa.

Säästä aikaa muissa kaavoissa

Sen käyttö säästää aikaa, koska voit korvata yhden matriisin useilla eri kaavoilla. Excel-taulukkokaavat arvioivat kaikki yksittäiset arvot ja suorittaa useita laskutoimituksia yhdessä tai useita elementtejä riippuen kaavassa näkyvistä ehdoista. Käyttäjien voi kuitenkin olla vaikeampi ymmärtää niitä, ja niiden monimutkaisuuden vuoksi laskelmat voivat olla hitaampia.

Mahdollistaa monimutkaiset kaavat ilman välituotteita

Taulukkokaavojen avulla voit tehdä asioita, joita yksinkertaiset kaavat eivät tee. Niiden avulla voit tehdä useita laskelmia, jotka perustuvat useisiin arvoihin samanaikaisesti. Suuri etu on, että voit tehdä monimutkaisia ​​kaavoja ilman, että sinun tarvitsee käyttää välituotteita. Voit luoda dynaamisen kaavion käyttämällä taulukkokaavoja ja hyödyntää niiden tietoja samanaikaisesti muiden arvojen kanssa.

Minkä tyyppisiä taulukkokaavoja Excelissä on?

Matriisitaulukoita on kahdenlaisia. Yksi on se, joka toimii useiden tietosarjojen kanssa ja kun niille suoritetaan toiminto, palautetaan yksi arvo. Ne palauttavat yleensä tietosarjan elementtien summan, keskiarvon tai lukumäärän. Itään tulos heitetään yhteen soluun. Toinen tyyppi palauttaa tulokset kahdessa tai useammassa solussa tai tietojoukona.

syöttämällä kaavat exceliin

Käyttämällä taulukkokaavaa voit säästää aikaa mm tehdä kaikki apulaskelmat samanaikaisesti. Kaavan avulla Excel voi tallentaa välitulokset muistiin apusarakkeen sijaan. Lataamalla Excelin sen viralliselta verkkosivustolta voit taata optimaalisen palvelun ja sopivimmat neuvot, jotta voit hyödyntää kaikkia näitä toimintoja.

SIIRTOA

Transponointitoiminto mahdollistaa sen muuttaa tai kiertää soluja luomatta kaksoiskappaleita. Käytä tätä varten kaavaa ”=TRANSPOSE(A1:B4)” näiden vaiheiden mukaisesti. Valitse ensin useita tyhjiä soluja ja kirjoita sitten “=TRANSPOSE(”. Kirjoita transponoitava solualue ja paina sitten “ctrl+shift+enter”.

TRENDI

Trendifunktio palauttaa lineaariset arvot. Tämä sopii a suora viiva pienimmän neliösumman menetelmällä. Tämä funktio palauttaa määrittämäsi ”new_x”-taulukon arvot kyseisellä rivillä. Käytä sitä kirjoittamalla ”=TREND(”. Valitse kaikki tunnetut ”y”-arvot ja paina F4. Erottele argumentit pilkulla. Valitse tunnetut ”x”-arvot ja paina F4. Valitse ensimmäinen ”x”-arvo ja paina ”enter”

TAAJUUS

Tällä toiminnolla voit laskea, kuinka usein arvot esitetään alueella, ja palauttaa sitten pystysuoran numerotaulukon. Taajuusfunktio syötetään taulukkokaavana, kun olet valinnut alueen vierekkäisistä soluista, joissa haluat tulosten näkyvän.

Mitä minun tulee tehdä syöttääkseni taulukkokaavan Excel-taulukoihin?

Toisin kuin perinteiset kaavat, jotka lisätään vain ”enter”-näppäimellä, syöttääksesi taulukkokaavan sinun on tehtävä se käyttämällä ”ctrl + vaihto + enter” -näppäimiä. Tällä yhdistelmällä ne suljetaan automaattisesti olkaimet. Yhtä hyvin voit muokata niitä samoilla näppäimillätee muutokset ja paina samaa yhdistelmää uudelleen.

Excelistä kännykällä

Useimmissa matkapuhelimissa on tarpeeksi tekniikkaa useimpien Excel-ominaisuuksien tukemiseen. Voit kuitenkin saada muistin rajoitukset ja tiimisi voimaa. Sinun on vain varmistettava, että sinulla on Excelin kanssa yhteensopiva sovellus, jotta voit käyttää sen toimintaa.

taulukkokaavojen syöttäminen onnistuneesti

Excelin käyttö tietokoneella

Tietokone on ylivoimaisesti ihanteellinen laite Excel-ohjelmasi toimimiseen täysillä. Siinä sinulla on laskentataulukon optimaalinen hallinta siellä missä voit suorittaa useita operaatioita kuinka lisätä kaavoja yhtälöitä ja muita monimutkaisia ​​toimia varten. Lisäksi online-versio antaa sinun käyttää kaikkia sen toimintoja lataamatta sitä, eikä se vie tilaa, joka on tarpeen tietokoneesi parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Kuinka lasken taulukkokaavan osat Excel-taulukoissani?

Ensimmäinen asia on tietää, että matriisitaulukon lisäämiseksi sinun on käytettävä oikeaa näppäinyhdistelmää. Mutta ensin sinun on valittava solualue, johon taulukko jättää arvot. Ja sitten syötä itse kaava. Tietenkään avaimet, jotka sisältävät kaavan sen vahvistamiseksi, eivät voi puuttua.