Skip to content

Exif -metatietojen käyttäminen ja purkaminen – Täydellinen opas

4 de syyskuu de 2021

Joka päivä miljoonat ihmiset ottavat paljon valokuvia, koska sosiaalisista verkostoista on tullut erittäin viruksellinen väline jakaa jokaisen päivän tärkeimmät hetket.

Jokainen valokuva, jonka otamme tai otamme matkapuhelimella tai kameralla, on ainutlaatuinen, osittain kaikki tämä johtuu metatiedot, jotka on tallennettu tiedostoihin valokuvistamme.

Kehotamme sinua jatkamaan tämän artikkelin lukemista, jotta voit oppia ja saada paremman käsityksen siitä, miten metatiedot voidaan poimia kuvasta helposti ja ilman komplikaatioita.

Mikä on EXIF ​​-data?

Voimme sanoa sen Exif -metatiedot antavat meille tietoja Tietoja valokuvistamme olevista tiedostoista, jotta voit ymmärtää niitä paljon helpommin, voit verrata niitä ID3 -tunnisteisiin, jotka löytyvät MP3 -audiosta.

Nämä sisältävät taiteilijan tiedot, albumin tai hänen julkaisunsa. Exif -tiedot sekä ID3 toimittaa meille kuhunkin valokuvaan tallennetut tiedot sen järjestämiseksi ja luokittelemiseksi, koska tämä on erittäin hyödyllistä, kun haluat ladata sen verkkosivustollesi helpommin ja yksinkertaisemmin.

On myös hyvin totta, että kaikki verkot eivät hallitse datan käyttöä tasapuolisesti. Esimerkkejä näistä voivat olla Facebook tai Twitter, Nämä poistavat valokuvien Exif -tiedot, että käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden suojaamiseksi.

Exif -metatietoja voi tarkastella ja poimia useilla tavoilla. Joskus saatat nähdä sen heti sen ottamisen jälkeen. Kaikki tämä voidaan katsoa kameran näytössä siirtymällä tietojen määritysvaihtoehtoon, kunnes löydät sen. Yhtä hyvin kuin On olemassa erilaisia ​​Exif -tietojen näyttöohjelmia käyttämällä Firefox -laajennusta.

Tehdä Exif Viewerin asetukset valitse se, mihin se sanoo lisää selaimeen. Kun olet asentanut laajennuksen ja käynnistänyt Firefoxin uudelleen, napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Exif Viewer nähdäksesi Exif -tiedot. On tärkeää huomata, että pienissä kuvissa voit valita Exif -tiedot -vaihtoehdon.

Avaa sen sijaan kuva ja käytä työkalua täysikokoisessa kuvassa. Huomaa, että et voi poimi Exif -tiedot, se tarkoittaa, että katsomasi JPEG -tiedosto ei sisällä EXIF ​​-tietoja.

Jos haluat poimia Exif -metatietoja Windowsista, sinun on ensin etsittävä tiedosto tietokoneen selaimesta. Tämän jälkeen sinun on napsautettava hiiren oikeaa painiketta tiedostossa, jonka tiedot haluat tietää, ja purkaa se valitsemalla valikosta, joka on avaa Ominaisuudet -vaihtoehto.

Avautuvassa ikkunassa voit tarkastella kaikkia tietoja ja ’tiedot’ -välilehdellä sinulla on pääsy tiedostosi Exif -tietoihin, jotta voit purkaa ne, sinun on valittava ja kopioitava, ja liitä se sitten asiakirjaan tai tiedostoon, johon haluat tallentaa sen.

Millaisia ​​EXIF ​​-tyyppejä on olemassa?

Kaikki sosiaalisten verkostojen kautta jakamasi kuvat linkitetään kaikkiin Exif -tietoihin, myös Google -valokuvista matkapuhelimeen ladattuihin kuviin. sisältää kaikki tiedot, kuten kameran tai matkapuhelimen malli tai merkki, jolla valokuva otettiin, sen pituusaste ja leveys- ja korkeus valokuvapaikasta, valokuvan kellonaika ja päivämäärä.

Kuten tiedätte, Exif -tiedot kattavat laajan valikoiman tietoja, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä sivun luomisessa tai suunnittelussa ja hintataulukon luomisessa.

Alla on yhteenveto tiedoista, joita valokuviesi tiedostot voivat sisältää; ensimmäinen olisi yleinen kuvaus, toinen olisi valokuvan alkuperä ja kuva, joka olisi sen resoluutio, kameramalli ja lopuksi GPS joka auttaa meitä tietämään tarkan paikan, jossa kuva on otettu.

katso ja poimi exif

GPS

Kuten voimme nähdä tietyissä laitteissa, erityisesti matkapuhelimista, kuten iPhonesta, otetuissa valokuvissa. GPS -metatiedot opettavat meille osoitteen tarkemmin mihin suuntaan tämä kuva on otettu Siksi joskus, kun pääsemme iPhonen tai vastaavien laitteiden, jopa kameroiden, kuvagalleriaan. Voimme nähdä, että kuvan tiedoissa osoite näkyy.

Alkuperä

Alkuperä on toinen varsin tärkeä näkökohta, koska sen avulla voimme löytää tietoja, jotka auttavat meitä tietämään mistä kuva tulee, kuvaamisen hetki, aika, tekijä, tekijänoikeudet jne.

Tämä metatieto tarjoaa melko yleinen näkökulma mitä kuva on ja mistä se tulee. On ihanteellista kerätä suurin osa tiedosta kuvasta, jotta voidaan luoda sille tiedosto yhdessä muiden metatietojen kanssa.

Kuva

Kuvan metatiedot antavat meille tietoja paljon teknisempi kuvaamme, koska ne on suunniteltu tarjoamaan meille tietoja, kuten kuvan koko, resoluutio, koko, syvyys bitteinä, värin esitys, muoto jne.

Tämäntyyppisiä metatietoja löytyy jopa samasta kamerasta ennen ja jälkeen kuvan ottamisen. Lähdetietojen yhteydessä nämä metatiedot ovat ihanteellisia teknisten arkkien rakentamiseen ja tiedot jokaisesta valokuvasta.

Kamera

Kameran metatiedoilla on paljon tekemistä kameramallin, sen valmistajan, aukon ja polttovälin, ISO -herkkyyden, valotusajan, salamalaitteiden, kuvaustilan jne. Kanssa.

Pohjimmiltaan tällaisia ​​metatietoja antaa meille tietoja kameran teknisestä taulukosta jolla valokuva otettiin.

Edistynyt valokuvaus

Tämäntyyppiset metatiedot liittyvät suoraan paljon kehittyneempiin arvoihin tai teknikot. Kehittyneempien elementtien joukosta löytyy valkotasapaino, arvot, kuten terävyys, kirkkaus, värit, kontrasti, käyrät jne.

Voimme myös tarkistaa tietoja, kuten salaman valmistajan tai luojan. Tämän tyyppisten metatietojen avulla voimme tutustua Exif -versioon, jota käytettiin sen kanssa.

Kaikki erilaiset EXIF ​​-tyypit siellä ne täydentävät toisiaanKuten aiemmin mainitsimme, tämäntyyppisiä tietoja käytetään keräämään mahdollisimman paljon tietoa kyseisestä valokuvasta.

exif -tiedostojen paneeli

Edellä mainitut huomioon ottaen voimme sitten tietää, että metatiedot antavat meille tietoja, kuten kuvan koordinaatit, sen päivämäärän, kellonajan, muodon, kameratyypin, sen arvot, valotuksen ja sen muokkaamiseen käytetyn ohjelmiston. ’jne.’

Metatietoja voi käyttää eri tavoilla, tietokoneesta, matkapuhelimesta, jopa samasta kamerasta, josta valokuva on otettu. Tämän tarkoituksena on myöhemmin poimia ne, joten alla näytämme, kuinka se tehdään eri laitteista, kuten Windowsista ja MacOSista.

Windows 10: ssä

Meidän on otettava metatiedot Windows 10 -laitteesta seuraa yksinkertaisia ​​vaiheita:

 • Ensinnäkin meidän on pakko etsi kuva tai valokuva tiedostonhallinnassa, jotta voimme tietää sen nykyisen sijainnin tietokoneellamme.
 • Sitten löydettyään, napsautamme tiedostoa hiiren kakkospainikkeella jossa haluat tietää tiedot myöhemmin poimiaksesi ne. Kun napsautat hiiren kakkospainikkeella, välilehti, jossa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, tulee näkyviin, valitsemme tässä valikossa ”ominaisuudet”.
 • Kun olet napsauttanut ’ominaisuudet’, Näkyviin tulee pystysuora ikkuna, jossa näemme tiedoston yleiset tiedot juuri valitsimme. Mutta perusteellisemman haun jälkeen voimme löytää ’tiedot’ -välilehden, jossa meillä on pääsy kaikkiin tiedoston Exif -tietoihin. Myöhemmin meidän on liitettävä nämä tiedot asiakirjaan, johon ne tulisi tallentaa.

Mac Osissa

Nyt voimme myös poimia metatiedot Mac OS -käyttöjärjestelmästä, noudattaen jonkin verran samanlaista menettelyä kuin aiemmin kuvattu.

Voit tehdä sen vain:

 • Ensin sinun on avaa tiedosto.
 • Kun olet avannut sen, sinun on siirryttävä yläreunan työkalupalkkiin ja jatkettava työkalujen napsauttamista. Tämän jälkeen sinun on napsautettava vaihtoehtoa, joka sanoo ’Näytä tarkastaja’.
 • Kun liitetty ikkuna tulee näkyviin sinulla on pääsy kaikkiin tietoihin tarvitset Exif -välilehdeltä.

Tätä käytetään Exif -tietojen poimimiseen yksittäinen yksittäinen tiedosto, Mutta mitä tapahtuu, jos yritän tehdä tämän eri tiedostoilla samanaikaisesti? Jos sinulla on Windows, voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lataa ilmainen EXIFextracter -ohjelma, asenna se ja käynnistä se.
 2. Kun olet avannut ohjelman, sinun on valittava kansio, jossa kuvat, joille haluat Exif -tiedot löytyvät.
 3. Viimeinen vaihe on valita kohde, johon haluat heidän menevän. Lopulta nämä tiedot jäävät CVS -tiedostoon, jonka voit avata Excelin, Accesin, PixFilterin ja muiden tietokantaohjelmien avulla.

exif -datakamera

Kuinka tarkastella tai poistaa EXIF ​​-tietoja ikuisesti

Kuten metatietojen tarkasteleminen, niiden poimiminen se on myös melko suoraviivainen prosessi. On tärkeää, että teemme tämän prosessin, jos haluamme jakaa valokuvamme kolmannen osapuolen, sosiaalisen verkoston tai yrityksen kanssa, mutta haluamme säilyttää yksityisyytemme.

Jos esimerkiksi haluamme lähettää valokuvateoksen, voimme poistaa EXIFin GPS: stä tällä tavalla, osoite tai sijainti, jossa tämä valokuva on otettu, ei näySiksi yksityisyytemme olisi suojattu. Tämä prosessi on hyvin yksinkertainen, jos teemme sen Windowsista:

 • Ensin meidän on päästävä käsiksi kyseiseen tiedostoon, josta haluamme poistaa tiedot.
 • Siirrymme ”yksityiskohdat” -välilehteen ja napsautamme ”Poista ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot”.
 • Napsauttamalla viimeistä vaihtoehtoa voimme myös valita poistettavat tiedot.

Tämä on yksi parhaista, ellei paras, EXIF ​​-tiedonpoisto -ohjelmista. Se on vastuussa näiden tietojen poimimisesta ja viemisestä myöhemmin CSV -tiedostona, voidaan toistaa joissakin tietokantaohjelmistoissa, kuten Excelissä.

Office Wordin kanssa

Office Word on yksi maailman tärkeimmistä tekstinhallintaohjelmista, ja tämän ohjelmiston avulla voimme, kuten edellinenkin, poistaa kuvien metatiedot. Meidän on tehtävä sama prosessi, napsautettava ’tiedosto’, sitten ’tiedot’ ja lopuksi ’poista henkilökohtaiset tiedot’.

Voimme käyttää useita metatietojen poisto -ohjelmia, mukaan lukien Online -tilassa, koska jos emme voi suorittaa tätä tietojen poimimista tietokoneemme oletuskäyttöjärjestelmän kautta, meidän on mentävä muualle, eikö?

Jotkut olemassa olevista online -metatietojen poisto -ohjelmista ovat:

 • EXIF -tiedot.
 • ExtractMetadata.
 • Jeffreyn Exif -katseluohjelma.
 • Metapicz.
 • Comera Yhteenveto.
 • Exif -katseluohjelma verkossa.
 • Verexif.
 • Metadato.org.