Skip to content

Käytä Googlen budjettiominaisuutta Androidissa estääksesi liikakulut sovelluksissa

1 de kesäkuu de 2021
smartphone mobile budget phone featured

Google tuo Play-kauppaansa uuden ominaisuuden, jonka avulla Android-käyttäjät voivat asettaa kuukausittaisen enimmäisbudjetin sovelluksiin ja muuhun digitaaliseen sisältöön. Budjettisi koskee kaikkea Play Kaupassa saatavilla olevaa, mukaan lukien kirjat, elokuvat ja TV-ohjelmat, musiikki ja muut tuotteet. Kun olet lähellä itsellesi asettamaasi budjettia, Android lähettää sinulle ilmoituksen. Tässä on katsaus sen asentamiseen.

merkintä: Tämä ominaisuus on edelleen käytössä kaikille. Ja jos sinulla ei vielä ole sitä, ripusta tiukasti, koska se ilmestyy pian. Tässä on, mitä etsit ja miten sitä käytetään, kun se on käytettävissä tililläsi.

Määritä Google Play Kaupan budjetti Androidissa

Määritä budjettivaihtoehto Android-laitteellesi avaamalla Play Kauppa -sovellus ja siirtymällä Tili> Ostohistoria.

Napauta Aseta budjetti -painiketta ja liitä kulusumma, jonka haluat jakaa digitaaliseen sisältöön. Napsauta sitten Tallenna-painiketta. Tämä vie sinut takaisin ”Ostohistoria” -välilehdelle, josta näet budjettisi asettamasi tavoitteet ja pienen viivakaavion.

Voit milloin tahansa myös muokata budjettia tai poistaa sen suoraan. Kun olet lähellä määräämääsi määrää tai ylität sen, saat ilmoituksen, joka kertoo sinulle.

On tärkeää huomata tässä, että budjetin asettaminen ei estä aiempia tilauksia ajamasta sinua yli budjetin. Itse asiassa se ei estä sinua ylittämästä budjettia yksittäisillä ostoksilla. Se tarjoaa kuitenkin helpon viitteen seurata digitaalisten tuotteiden kulutusta Play Kaupasta.

Muista, että jos tililläsi ei ole vielä budjettivaihtoehtoa, kun avaat Play Kauppa -sovelluksen ja siirryt Tili, näet vain ”Tilaushistoria”, joka näyttää aiemmat ostoksesi Kaupasta.

On helppo unohtaa kuinka paljon rahaa käytät Play Kaupassa. Ostat sovelluksen täällä ja siellä, ehkä vuokraat elokuvan tai kaksi, lisäät sen jälkeen pelit ja sovelluksen sisäiset ostot. Se voi lisätä paljon enemmän kuin luulet joka kuukausi. Tämä uusi budjetointiominaisuus on mukava lisäys Android-alustalle, joka auttaa pitämään menosi hallinnassa.