Skip to content

Käyttö, apuohjelmat, tyypit ja perustoiminnot

3 de syyskuu de 2021
persona escribiendo

Periaatteessa nämä tekstinkäsittelijät Niitä voidaan pitää kirjoituskoneiden nykyaikaisena versiona, mutta digitaalisemmalla tavalla, jossa on monia muita toimintoja. Nämä alkoivat saavuttaa maailmaa useiden vuosien ajan, vuodesta 1970, jolloin kokeelliset testit heidän kanssaan alkoivat ja nykyään on jopa mahdollista käyttää näitä tekstinkäsittelyohjelmia matkapuhelimistamme.

Mikä on tekstinkäsittelylaite?

Nämä prosessorit ovat vain erilaisia ​​ohjelmistoja tai tietokoneohjelmia, jotka on tarkoitettu luoda, muokata, muokata ja käsitellä asiakirjoja erilaisilla tekstimuodoilla joko typografian tyypin tai koon, muotojen, värien ja muiden todella tarpeellisten yksityiskohtien vuoksi.

Kaikki tekstit, jotka onnistumme käsittelemään näissä ohjelmistoissa, tallennetaan tietokoneillemme nimellä nimetyt tiedostot asiakirjoja. Tietysti on myös mahdollisuus tallentaa ne muissa laitteissa, kuten kynä -asemissa tai muissa mobiililaitteissa, voit myös tulostaa nämä asiakirjat.

Tämän ohjelmiston ominaisuudet laitteilleni

Totuus on, että niiden toiminnot ovat monipuolisia ja ehdottomasti tärkeitä nykyään, koska useimmat meistä ovat käyttäneet niitä tällä tavalla vain kerran.

Näiden ohjelmistojen avulla voimme muokata tekstejä, muuttaa fonttia tai sen kokoa. On myös mahdollista sijoittaa näkyvät ominaisuudet, kutenlihavoitu kirjasin tai ’kursiivi ’.

Tietenkin näiltä prosessoreilta voimme kohdistaa tekstejä kappaleiden mukaansekä kuvien, hyperlinkkien ja kaikenlaisten yksityiskohtien lisääminen, kuten indeksit, alatunnisteet ja jopa ylätunnisteet.

He ovat onnistuneet edistymään niin paljon, että on jopa mahdollista havaita kaikenlaisia ​​kirjoitusvirheitä kirjoitettavassa, ja se mahdollistaa myös taulukoiden ja luetteloiden lisäämisen. Lisäksi lisää grafiikkaa muissa ohjelmissa, kuten laskentataulukoissa.

Tekstien kirjoittaminen

Erilaisten olemassa olevien tekstinkäsittelyohjelmien avulla riittää, että kirjoitamme kaikenlaisia ​​ajatuksiamme, koska voimme aloittaa kaikenlaisen tekstin sekä tyhjästä että jo kirjoitetusta, voimme kopioida kaikenlaisia tekstistä, missä tahansa muodossa, fontissa, koossa jne. Siksi akateemiselle kentälle, työpaikalle, luovalle jne. Tämäntyyppinen työkalu on välttämätön.

Tekstin kappaleiden muokkaaminen

Näissä ohjelmistoissa kirjoittamiamme tekstejä voidaan muokata haluamallamme tavalla, koska voimme toteuttaa muotoja, joissa on luettelomerkkejä, numeroita, sisennyksiä, keskitetty, perusteltu, tasattu jne. Voimme myös antaa tekstillemme riviväliä, luoda taulukoita, kuvia, tekstiruutuja, kaavioita jne. Mahdollisuudet rajoittuvat vain tekstieditoria käyttävien tarpeisiin.

Tekstit, jotka luomme tekstinkäsittelyohjelmissa, kuten Word, WordPress jne. Ne ovat erittäin muokattavia, minkä vuoksi kaikki käyttävät niitä eri tavoin.

Fonttityypit tai kirjaimet, koot, värit jne.

Muita elementtejä, joita voidaan muokata haluamallamme tavalla, ovat fontit, koska haluamamme fontin kokoa tai väriä tai tyyliä ei ole rajoitettu. Voimme aina valita muokattavan koon kirjeellemme sekä sävyn, jonka haluamme sen väreille.

Nyt kun kyse on fonttityylistä, Wordissa on satoja oletuskirjasintyylejä, kuten Helvetica, Arial, Calibri, Agency jne. Mutta jos haluamme edelleen muokata fontteja, voimme ladata kaikenlaisia ​​tyylejä suoraan Internetistä ja asentaa ne laitteellemme, jotta voimme jäljitellä sarjakuva-, elokuva-, videopelifontteja jne.

Sana

Taiteelliset vaikutukset

Taiteelliset tehosteet antavat meille mahdollisuuden olla vieläkin luovempia tekstiemme mukauttamisessa, koska voimme paitsi käyttää kaikenlaisia ​​luovia fontteja, mutta voimme myös muokata kuvia, luoda kaikenlaisia ​​luovia asetteluja jne.

Hyvän tekstinkäsittelyohjelman pääpiirteet

Hyvä tekstinkäsittelyohjelma pitäisi tarjota meille erilaisia ​​toimintoja, jotka helpottavat työtämme kirjoittaessamme paljon ja viihdyttävä, intuitiivinen kirjoitus, helppokäyttöinen käyttöliittymä, erilaisia ​​mukautusvaihtoehtoja jne.

Mitä ymmärrämme intuitiivisella kirjoittamisella? Näet, että kirjoittaessamme teemme joskus tiettyjä virheitä, kuten kirjoitusvirheitä, kirjoitusvirheitä, välimerkkejä jne. Intuitiivinen kirjoitus huomauttaa jokaisesta tekemämme virheestä, jotta näitä ei jätettäisi huomiotta, Microsoft Word on yksi tämän alan johtajista, koska sen avulla voimme automaattisesti korjata kirjoitus-, välimerkki-, korostus- ja kirjoitusvirheet?

Hyvä tekstinkäsittelyohjelma, on tarjottava meille valtava määrä resursseja, jotta voimme muokata kirjoituksiamme, useista lähteistä, hyvän muotoeditorin kautta, graafisten elementtien luoja, joka pystyy piirtämään, otsikoiden, tekstitysten jne.

Käyttöliittymä on erittäin tärkeä, koska sen pitäisi olla helppokäyttöinenSen on oltava intuitiivinen, sen on oltava selvästi merkitty kaikki sen muodostavat elementit, mutta jotkut eivät saa jäädä taustalle, kun taas toiset on helpompi löytää jne. Tämän lisäksi yksi hyvän tekstinkäsittelyohjelman tärkeimmistä vaatimuksista on tällä hetkellä, että sillä on melko esteettinen käyttöliittymä.

Lopuksi hyvä tekstinkäsittelyohjelma, täytyy pystyä tukemaan erilaisia ​​formaattejaJoko vanhoja versioita tai muuntyyppisiä ohjelmia, koska jos rajoitamme tämän työkalun yksittäiseen yksittäiseen muotoon, on melko epäkäytännöllistä lähettää tai vastaanottaa tiedostoja ja samalla tavalla pystyä toistamaan niitä.

Wordpad

Mitkä ovat tärkeimmät tekstinkäsittelyohjelmat?

Sinulla on laaja valikoima suorittimia lisäominaisuudet kussakin niistä yleisimmistä voimme mainita seuraavat.

muistio

Tämä on yksi yksinkertaisimmista tekstinkäsittelyohjelmista, koska sen lisäksi sillä on hyvin vähän työkaluja, joten se rajoittuu todella peruskäyttöön. Yksi tämän ominaispiirteistä on, että se tallentaa vain tekstit pelkkä teksti TXT, vaikka fonttia ja käytettävää kirjaintaikaa on mahdollista muuttaa.

OpenOffice Writer

Tämä on tekstinkäsittelyohjelma, joka tulee pohjimmiltaan Open System -paketista ja jonka on kehittänyt Sun System. Se on yksi vaihtoehdoista, samanlainen kuin Microsoft Word itse, ja pohjimmiltaan voitaisiin sanoa, että tämä yhdessä Microsoft Wordin kanssa on yksi maailman käytetyimmistä.

Wordpad

Taas törmäämme todella yksinkertaiseen tekstinkäsittelyohjelmaan, muistikirjan kaltainen, mutta toisin kuin tässä, siinä on hieman enemmän työkaluja, joiden avulla kirjasimen koon ja fontin muuttamisen lisäksi voit tallentaa luodut tekstit useammassa kuin yhdessä muodossa.

Sivut

Tämä on osa iWork -tuotteita omenasta peräisin, ja kuten odotettiin, se toimii macOS -käyttöjärjestelmissä, totuus on, että sitä on erittäin helppo ja yksinkertainen käyttää, joten voit luoda tekstiasiakirjoja ikään kuin ammattilainen. Tämä tuo mukanaan myös erilaisia ​​muotoja, kuten opetussuunnitelman tai kaavioita, asioiden helpottamiseksi.

Microsoft Word

Hän on osa pakettia, jonka nimi on Microsoft Office, joka pohjimmiltaan voisi sanoa olevan yksi eniten käytetyt tekstinkäsittelyohjelmat useimmat käyttäjät, koska sillä on laaja valikoima työkaluja, jotka varmasti auttavat luomaan tekstejä aidon ammattilaisen tavoin.

AbiWord

Tämä on yksi prosessoreista, jolla ei todellakaan ole mitään kadehdittavaa prosessoria, kuten Microsoft Word tai Pages, koska sillä on todella useita toimintoja ja sen lisäksi täysin ilmainen.

abiword -logo

Yksi sen eduista olemattoman hinnan lisäksi on se, että se on itse asiassa kevyempi kuin edellä mainitut kaksi, ja sen asennus on todella helppoa.

Toinen tärkeä näkökohta on, että sitä voidaan käyttää molemmissa Linux-, Mac OS X- ja Microsoft Windows -käyttöjärjestelmät, joten se on yksi monipuolisimmista, ihanteellinen vanhentuneille laitteille.

Tekstinkäsittelyohjelmat ovat uskomattoman tärkeitä ihmisten jokapäiväisessä elämässä ovat olennainen osa akateemista elämää, työtä ja luovaa elämää, kuten aiemmin totesimme. On tärkeää, että valitsemme meille parhaiten sopivat tekstinkäsittelyohjelmat tai yleisimmät, joilla on paras valikoima toimintoja, jotta voimme muokata tekstejä haluamallamme tavalla.