Skip to content

Kuinka katsella sovelluksia ja välilehtiä rinnakkain Chromebookilla

27 de kesäkuu de 2021
Google Laptop Chrome Chromebook Featured

Chromebook on loistava työkalu saada online- ja pilvipohjainen työsi tehtyä. Ja yksi Chrome-käyttöjärjestelmän hyödyllisistä ominaisuuksista on näyttöjen jakaminen eri sovelluksista. Usean sovelluksen tai välilehden näyttäminen vierekkäin samalla näytöllä voi auttaa parantamaan tuottavuutta ja tekemään asioita.

Ehkä sinun on muokattava laskentataulukkoa ruudun toisella puolella ja tarkasteltava lähdetietoja toisella puolella. Tai se voi olla rauhallisempi. Voit avata sähköpostin tai asiakirjan samalla, kun toisella puolella toistetaan YouTubea tai muita videosovelluksia. Tässä on katsaus toiminnon käyttämiseen ja jaettujen näyttöjen hallintaan.

Käytä jaettuja näyttöjä Chromebookissa

Jaettujen näyttöjen tai ”vierekkäisen näkymän” käyttäminen Chromebookissa toimii samalla tavalla kuin Windows-tietokoneella. Ja voit hallita niitä muutamalla tavalla. Ensin tarkastelemme vedä ja pudota -menetelmää.

Käynnistä ensimmäinen näytettävä sovellus ja vedä se otsikkoriviltä näytön vasempaan tai oikeaan reunaan. Muodostuu ääriviiva, josta näkyy, missä näyttö on, ja telakoi se päästämällä irti hiirestä / ohjauslevystä. Ennen näytön vapauttamista se näyttää tältä:

Avaa sitten toinen sovelluksesi tai välilehti ja tee sama, mutta vedä se näytön toiselle puolelle ja vapauta se. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa Chrome on auki Tiedostot-sovelluksella.

Toinen tapa hallita jaettuja näyttöjä on napsauttaa ja pitää Suurenna-painiketta painettuna, kunnes näet nuolikuvakkeet. Sitten voit napsauttaa näytön vasemmalla tai oikealla puolella.

Sovellus lähetetään valitsemallesi puolelle ja sopii automaattisesti näytön sivulle. Toista sama toiselle sovellukselle tai ikkunalle, mutta lähetä se näytön toiselle puolelle. Kaksi näyttöäsi sopivat koko näyttösi vierekkäin.

Johtopäätös

On myös syytä huomata, että tämä toimii monien Android-sovellusten (ei kaikkien) ja välilehtien kanssa Chromessa ja muissa Chrome-käyttöjärjestelmäsovelluksissa. Hiiren tai ohjauslevyn käytön lisäksi voit tehdä samoin, jos sinulla on kosketusnäyttö. Paina ja pidä vain Maksimoi-painiketta ja sitten vasenta tai oikeaa nuolta. Voit käyttää myös pikanäppäintä Alt +] siirtää ikkunaa oikealle. Tai, Alt +[[ siirtääksesi sen näytön vasemmalle puolelle Chromebook.