Skip to content

Kuinka kirjoittaa hakemus opetustyöhön

17 de marraskuu de 2021
Kuinka kirjoittaa hakemus opettajan tyohon

Hakemus opettajan työhön: Laadukas ja vahva työhakemuskirje opettajan virkaan on se, jossa kerrotaan erikoisalasi, taitosi ja kelpoisuutesi. Ensimmäinen asia, jonka työnantaja huomaa ansioluettelostasi ja yleisestä hakemuksestasi, on tehtävää koskeva kirje. Miten lähestyt työnantajaa? Miten mainitset osaamisesi ammattimaisesti? Ja mitä kaikkia ominaisuuksia sinä sisällytät kanteen?

Kaikki nämä tekijät määräävät työhakemuksesi laadun sekä mahdollisuutesi saada hyväksyntä virkaan. Jos et ole varma työkirjeen kirjoittamisesta työnantajalle, tutustu laadukkaiden hakemusten näytteisiin ja kirjoita sen mukaan.

Huomaa, että sinun ei tarvitse kopioida malleja. Näytteet ovat vain viitteellisiä, jotta saat käsityksen siitä, millainen saatekirjeen tulee olla. Käytä sitä viitteenä, mutta luo ainutlaatuinen kirjain ja mainitse kaikki omalla sanallasi.

Ennen kuin pääsemme näytteisiin, huomioi, että työhakemuskirjeessä on oltava todelliset taidot ja kokemukset, joita sinulla on. Sinun on pidettävä se mahdollisimman alkuperäisenä ja ainutlaatuisena.

Ilman pitkiä puheita päästään 10 parhaan näytteen näytettä opetustyön työhakemuskirjeestä.

Esimerkki 1: Lastentarhanopettajan työhakemus

Aihe: Hakemus opettajan työhön päiväkodissa

Arvoisa herra/rouva,

Luin ilmoituksen lastentarhanopettajan vaatimuksesta. Kirjoitan tämän kirjeen vastauksena tuohon ilmoitukseen. Olen valmistunut (laitoksen nimi) ja minulla on 3 vuoden kokemus päiväkodin lasten opettamisesta (koulun nimi). Olen aina rakastanut työtäni ja olen erittäin intohimoinen pienten lasten opettamiseen. Ymmärrän kärsivällisyyttä ja luovuutta, jota lastentarhanopettajan työ vaatii.

Olen käynyt työpaikkailmoituksesi läpi ja löydän itseni pätevän opettajan tehtävään. Jos sinulle annetaan mahdollisuus työskennellä, takaan sinulle parhaan työn. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja aiemmista kokemuksistani ja pätevyydestäni. Tärkeät asiakirjat ovat ansioluettelon liitteenä.

Ystävällisin terveisin,
(Sinun nimesi)
(Puhelinnumero)

Esimerkki 2 – Hakemus peruskoulun opettajan työhön

Aihe: Hakemus opettajan työhön peruskoulun opiskelijoille

Arvoisa herra/rouva,

Tämä hakemus koskee ilmoitusta, joka on julkaistu peruskoulun opettajan työpaikasta osoitteessa (koulun nimi).

Olen suorittanut koulun ja valmistumiseni (koulun ja korkeakoulun nimi), ja olen myös työskennellyt opettajana (koulussa) viimeiset 5 vuotta. Minulla on kokemusta 1-vuotiaiden lasten opettamisestast 3rd arvosanoja ja olen rakastanut työni jokaista osaa. Pienten lasten opettaminen ja heidän näkeminen oppivan uusia asioita ja kasvavan on aina ollut intohimoni. Olen pätevä ehdokas tarjoamaasi tehtävään ja olisin kiitollinen, jos hakemukseni huomioidaan avoimeen paikkaan.

Tarkista ansioluetteloni ja CV alta ja ota rohkeasti yhteyttä kännykällä tai sähköpostilla. Jään odottamaan vastaustasi.

Kiitos,
(Sinun nimesi)
(Puhelinnumero)

Esimerkki 3 – Työhakemuksen kirjoittaminen lukion opettajalle

Aihe: Hakemus lukion opettajaksi

Arvoisa herra/rouva,

Tämä hakemus on vastaus vaatimuksesi opettajaksi yläasteelle, pääasiassa vanhemmille luokille. Löysin virallisilla verkkosivuillasi työpaikkailmoituksesi lukion opettajan työpaikasta.

Pystyn opettamaan (aiheen nimi) XI ja XII luokan opiskelijoille. Valmistuttuani (laitoksen nimi) törmäsin avoimeen työpaikkaasi ja löysin itseni siihen luotettavan ehdokkaan.

Olen antanut CTET:n tänä vuonna. Vaikka olen aloittelija tällä alalla, voin vakuuttaa sinulle parhaasta palvelusta. Käyttämällä viime vuosina hankkimiani tietoja ja taitoja voin taata kurinalaisuuden. Lisätietoja akateemisista taidoistani ja pätevyydestäni löydät oheisesta ansioluettelosta ja saatekirjeestä.

Ystävällisin terveisin,
(Sinun nimesi)
(Puhelinnumero)

Esimerkki 4 – Hakemuksen kirjoittaminen aineenopettajaksi

Aihe: Hakemus kirjanpidon (toinen aine) opettajaksi

Kunnioitettu (rehtorin nimi),

Kirjoitan tämän hakemuksen koulusi (aine)opettajan työhön. Nyt kun uusi istunto on alkamassa, uskon, että (aiheelle) on oltava vapaa paikka.

Olen suorittanut B. Ed -tutkintoni (yliopistosta) ja etsin nyt opettajatyötä arvostetussa koulussa. Vaikka minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tältä alalta, pätevyyteni ja innostukseni työhön tekevät minusta pätevän ehdokkaan tehtävään.

Annan mahdollisuuden olla opettaja koulussasi, takaan 100 % tyytyväisyyden ja kurinalaisuuden. Ohessa liitän ansioluetteloni sekä saatekirjeen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Kiitos, että harkitset hakemustani.

Ystävällisin terveisin,
Sinun nimesi
Puhelinnumero

Esimerkki 5 – Hakemuksen kirjoittaminen koulun ulkopuolisen toiminnan opettajalle

Aihe: Hakemus liikuntaopettajan tehtävään

kunnioitettu (henkilön nimi),

Tämä hakemus koskee vaatimustasi liikunta-opettajasta ala- ja yläluokan opiskelijoille ja haluan lähettää hakemuksen samalle.

Minulla on yli 4 vuoden kokemus koripallovalmentajana toimimisesta urheiluopistossa. Olen myös toiminut liikuntaopettajana (koulun nimi) 2 vuotta. Uskon, että liikunta on äärimmäisen tärkeää lasten henkisen ja fyysisen terveyden kasvattamisen kannalta ja on ilo kuulla, että koulunne tukee koulun ulkopuolista toimintaa.

Ohessa liitän pätevyyteni ja kokemukseni tältä alalta. Toivon, että harkitset hakemustani tähän avoimeen paikkaan.

Vilpittömästi sinun,
(Sinun nimesi)
(Matkapuhelinnumero)

Esimerkki 6 – Hakemuksen kirjoittaminen osa-aikaiselle opettajalle

Aihe: Hakemus osa-aikaiseen opettajan työhön

Arvoisa herra/rouva,

Tämä on vastaus osa-aikaisen opettajan työpaikan avaamiseen oppilaitoksessasi. Löysin tämän avoimen työpaikan ilmoituksen osoitteessa (työportaalisivusto) ja löysin itselleni sopivan ehdokkaan tehtävään.

Olen iloinen saadessani tietää, että oppilaitoksenne tarjoaa teattereita opiskelijoille ja olen työskennellyt tällä alalla yli kymmenen vuoden ajan, voin vakuuttaa teille laadukkaasta työstä. Olen suorittanut teatteri- ja draamatutkintoni (yliopistosta) ja olen myös opettanut sitä opiskelijoille (koulussa). Koska minulla on mahdollisuus toimia oppilaitoksesi draaman opettajana, voin tuoda mukanani luovan ja luotettavan ohjelman opiskelijoille, jotka ovat intohimoisia teattereista.

Olen liittänyt alle ansioluetteloni ja CV:ni. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse saadaksesi lisätietoja. Ohessa liitän ansioluetteloni ja saatekirjeen.

Terveiset,
Sinun nimesi
Yhteystiedot