Skip to content

Kuinka korjata ’Äänilähtölaitetta ei asennettu’ -virhe

25 de elokuu de 2021
ningun dispositivo salida audio instalado

Äänentoistolaitteet ovat välttämättömiä äänten kuunteluun tietokoneen kautta. Jos järjestelmä näyttää kuitenkin virheilmoituksen eikä ääntä kuulu, voit kysyä, miten virhe ratkaistaan.Äänentoistolaitetta ei ole asennettu ’? Tässä artikkelissa on tapa korjata tämä vika.

Kuinka korjata ’Äänentoistolaitetta ei asennettu’ -virhe?

Joissakin tapauksissa käyttöjärjestelmä ei tunnista liittämäämme äänilaitetta, ja tästä syystä annetaan virheilmoitus, jotta voimme jatkaa sen etsimistä. mahdollinen ratkaisu.

Mikä on äänilaite?

Äänilaite on olennainen osa tietokoneen ääntä. Äänikortti toimii usein äänilaitteena ja sallii tietokoneen toistaa ääntä.

Miksi saan viestin ’Ei äänilähtölaitetta asennettu’?

Jos saat tämän virheen tietokoneellesi, äänilaite on todennäköisesti poistettu käytöstä. Tässä tapauksessa se on kätevää tarkista ääniohjaimen tila vahvistaakseen, onko aktivointi todella suoritettava.

Lisäksi laite ei ehkä toimi oikein. Tämä virhe ilmenee yleensä myös silloin, kun laite pyytää lisävaatimusta äänilähdön tuottamiseksi (äänikortin ohjain) tai kun äänikokoonpano aiheuttaa ongelman, joka liittyy huonoon yhteyteen tai laitevikaan.

Ratkaisu ’Äänentoistolaitetta ei asennettu’ -virheeseen Windows 10: ssä

On suositeltavaa käyttää Windowsin automaattista vianmääritystilaa; Näin voit löytää virheen ja korjata sen automaattisesti. Tehtäväpalkin ilmoitusalueella näet kuvakkeen ’Kaiuttimet, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja sitten vaihtoehtoa ’Korjaa ääniongelmat’.

Seuraavaksi valitset laitteen ja ’Seuraava’ -painikkeen korjausta varten. Jos käyttöjärjestelmä tarjoaa suositellun toimenpiteen, valitse vaihtoehto ’Käytä tätä korjausta ’. Tarkista myöhemmin, voidaanko ongelma korjata työkalulla.

Tarkista ääniohjain

Jos tiedät kuljettajat ja miten ne toimivat, ymmärrät varmasti niiden merkityksen laitteen toimintaa. Tästä syystä sopivan ääniohjaimen puute voi estää sen tunnistamisen.

Jos virhe ei poistu, tarkista laitteen tila, koska vanhentunut ääniohjain voi aiheuttaa järjestelmävirheitä. Voit tehdä tämän siirtymällä Käynnistä -valikkoon ja kirjoittamalla Laitehallinta. Valitse sieltä vaihtoehto ’Ääni, videolaitteet ja pelejä ’.

Valitse sen jälkeen äänilaite ja valitse Päivitä ohjain. Napsauta ’Hae automaattisesti päivitettyä ohjainohjelmistoa’. Tällä tavalla järjestelmä huolehtii ohjaimen etsimisestä ja asentamisesta, jos se on saatavana Windows 10: ssä.

Näet myös oppaamme päivittääksesi tietokoneesi ohjaimet, jotta sinulla on kaikki ajurit täydellisessä toimintakunnossa, myös ääniohjain.

Asenna olemassa oleva ohjain uudelleen

Jos järjestelmä ei löydä käytettävissä olevaa ohjainta, napsauta äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista asennus. Näyttöön avautuu ikkuna, jossa voit valitaPoista tämän laitteen ohjainohjelmisto ’ ja napsauta sitten Poista asennus.

Äänitesti

Äänitestin avulla tiedät, voidaanko ääniongelma korjata. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Kaiuttimet -kuvaketta ja valitse vaihtoehtoToistolaitteet ”. Jos äänilaite (kaiuttimet) ei tule näkyviin, liitä ne uudelleen ja etsi Äänet -välilehti. Valitse yksi Järjestelmän tapahtumista ja paina ’-painikettaYrittää’.

Jos järjestelmä ei tunnista äänilaitetta tai Virheviestija tarkista sitten toistolaitteen asetukset.

Shure -kuulokkeet

Tarkista toistolaitteen asetukset

Kuvakkeessa ’Kaiuttimet, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Toistolaitteet. Tarkista sitten, että äänilaite on luettelossa. Jos on, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto Aseta oletuslaitteeksi. Tarkista sitten, toimiiko ääni oikein.

Lopuksi, jos äänilähtöongelma jatkuu, suosittelemme palauttaa järjestelmän jotta laite palaa edelliseen tilaan, kun ääni ei ollut vielä viallinen.

On erittäin mahdollista, että suorittaaksesi toiminnon loppuun ja palauttaaksesi järjestelmän aiempaan tilaan, sinun on aktivoitava Windows 10. Palautusympäristö. Suorittamalla tämän toiminnon voit saada tietokoneen siirtymään edelliseen tilaan, jossa ääni toimi oikein.