Skip to content

Kuinka poistaa joku Whatsapp-yhteystietoluettelosta

17 de marraskuu de 2021
Kuinka poistaa joku WhatsApp yhteystietoluettelosta

Useimmilla meistä on puhelimeen tallennettuja yhteystietoja, joiden kanssa tuskin puhumme. Kenelläkään ei ole aikaa lähettää kaikille viestejä Whatsappissa ja jatkaa keskustelua. Puusepistä, joka vieraili luonasi muutama kuukausi sitten, ystävään, jonka tapasit muutama vuosi sitten, mutta et ole enää yhteydessä heihin, on kymmeniä kontakteja, joiden kanssa et ehkä ole puhunut.

Jotkut ihmiset eivät estä näitä kontakteja, koska heidän mielestään jonkun Whatsapp-sovelluksen estäminen tekee heistä epäsosiaalisia. Vastoin yleisiä uskomuksia, jonkun poistaminen Whatsappista ei tee sinusta epäsosiaalista. Se on älykäs tapa suodattaa Whatsapp-yhteystietosi ja pitää vain ne, joiden kanssa olet ystäviä.

Toisinaan säästämme Whatsappissamme ihmisiä, joita emme todellakaan halua pitää. Jos olet esimerkiksi tallentanut yhteystietoihisi jakajapojan numeron ja heillä on myös sinun numerosi, he näkevät hyvin todennäköisesti profiilisi ja tilasi Whatsappissa, eli käyttävätkö he Whatsappia.

Yksityisyysasetuksen muuttaminen ei ole sopiva valinta, koska se saattaa vaikuttaa kaikkiin yhteystietoluettelossasi. Joten paras vaihtoehto on poistaa tämän käyttäjän yhteystieto. Näin he eivät voi enää tarkistaa Whatsapp-profiiliasi ja -tilojasi. Voit myös estää heidät Whatsappissa, mutta he saattavat ymmärtää sen, jos he lähettävät sinulle tekstiviestin.

Kuinka poistaa joku WhatsApp-yhteystietoluettelosta

Voit napauttaa käyttäjän profiilia ja avata hänen yhteystietonsa osoitekirjassasi poistaaksesi hänet yhteystietoluettelostasi. Se on kuitenkin melko monimutkaista ja aikaa vievää. Kohteen numeron poistaminen puhelimestasi poistaa heidän numeronsa automaattisesti Whatsappistasi. Jos olet säilyttänyt tietosuoja-asetuksesi vain ”oma yhteystiedoissa”, kohde ei voi nähdä profiiliasi ja tilaasi, kun hänen numeronsa on poistettu.

Näin voit poistaa Whatsapp-käyttäjän numeron matkapuhelimellasi.

 • Avaa osoitekirjasi.
 • Kirjoita sen yhteystiedon nimi, jonka haluat poistaa Whatsappista.
 • Napauta heidän nimeään ja napsauta muokkausvaihtoehtoa näytön oikeassa yläkulmassa.
 • Vieritä alas ja napauta ”poista yhteystieto” -vaihtoehtoa.
 • Paina ”vahvista”.
 • Ole hyvä! Yhteystieto poistetaan yhteystietoluettelostasi.

Entä jos poistettu yhteystieto näkyy edelleen Whatsappissa?

On mahdollista, että osoitekirjasta poistamasi yhteystieto näkyy edelleen Whatsappissa. Voit päivittää yhteystietosi Whatsappin asetusvälilehdeltä ladataksesi yhteystiedot uudelleen. Yhteystieto ei enää näy osoitekirjassasi.

Mitä seuraavaksi sen jälkeen, kun olet poistanut jonkun Whatsapp-yhteystietoluettelosta?

1. Poista keskustelu

Numeron poistaminen ei poista keskustelua, jonka olet käynyt kohteen kanssa. Heidän numeronsa näkyy edelleen yhteystietoluettelossasi, mutta he eivät voi nähdä profiiliasi tai tilaasi. Nyt voit poistaa heidän numeronsa pysyvästi poistamalla chatin, jonka olet käynyt kohteen kanssa. Näin voit tehdä sen:

 1. Avaa Whatsapp.
 2. Pidä chattia käyttäjän kanssa muutaman sekunnin ajan.
 3. Napauta roskakoriin muistuttavaa kuvaketta näytön yläosassa.
 4. Valitse ”Poista chat”.

Kun chat on poistettu puhelimestasi, historiasi henkilön kanssa poistetaan pysyvästi. Et voi enää lukea aiempia viestejä etkä voi lähettää niitä uudelleen, koska heidän yhteystietonsa eivät ole enää saatavilla osoitekirjassasi.

2. Estä yhteyshenkilö

Kontaktin estäminen ei ole tarpeen ennen kuin kohde aiheuttaa minkäänlaista haittaa. Jos henkilö esimerkiksi ahdistelee sinua Whatsappissa tai lähettää tekstiviestejä toistuvasti, voit estää hänen yhteystietonsa Whatsappista pysyvästi, jotta hän ei voi enää ottaa sinuun yhteyttä. Kun olet estänyt käyttäjän, hän ei voi enää tarkastella profiiliasi tai tarkistaa tilaasi. Näin voit estää käyttäjän Whatsappissa:

 • Avaa Whatsapp.
 • Napauta yhteystietoa, jonka haluat poistaa.
 • Napauta kolmea pistettä näytön oikealla puolella, valitse lisää ja estä sitten.
 • Saat kolme vaihtoehtoa.
 • Valitse esto, niin käyttäjä estetään.

Voit poistaa käyttäjän eston milloin tahansa estoluettelosta. Tämä on yksi helpoimmista tavoista poistaa jonkun tili Whatsappissa.