Skip to content

Kuinka poistaa kaikki ”osiot” Word-tiedostoistasi? – Yhdistä ja poista

4 de maaliskuu de 2022
office word 18592

Osionvaihdot ovat yksi monista työkaluista, joita Microsoft Word tarjoaa muotoilutyylien soveltamiseen tekstitiedostoosi. Se on erittäin hyödyllinen resurssi, kun työskentelet luvuista koostuvan projektin parissa.

No, näiden hyppyjen avulla on mahdollista antaa saman asiakirjan tekstille eri muotoja, tämän toiminnon armo on käyttää sitä vain tarvittaessa. Jos sinulla on tällä hetkellä jokin dokumentti osion taukoja, joita ei vaaditapysy sitten paikalla oppiaksesi poistamaan ne.

Mitä varten Microsoft Word -asiakirjojen osiot ovat?

Olet luultavasti kuullut tietyistä Wordin toiminnoista, joista sinulla ei ole aavistustakaan, mitä varten ne ovat, tämä on luonnollista, kun et käsittele niitä usein. Esimerkiksi on yleistä löytää ihmisiä, jotka eivät tiedä, että dokumenttiin on mahdollista lisätä kommentteja, sama tapahtuu osionvaihtojen kanssa.

Tämän kuvion tarkoituksena on merkitä tiedostoon eräänlainen raja, joka osoittaa osan loppua ja aloita toinen, tämä on hyödyllistä enemmän tai vähemmän tarpeidesi mukaan. Jos esimerkiksi tarvitset sivuja, joilla on erilainen sarakerakenne, voit lisätä osionvaihdon seuraavalle sivulle ja määrittää jokaiselle haluamasi sarakkeiden lukumäärän.

Jos käytät projektia, kirjaa, opasta tai muuta tekstiä, jossa on jäykkä rakenne, osionvaihdot ovat hyvä vaihtoehto määritä muotoasetukset kussakin tarpeellista. Ne soveltuvat jopa samalla sivulla, ne voidaan myös ohjelmoida alkamaan jokaiselta parittomalta tai parilliselta sivulta.

uuden osion lisääminen Word-asiakirjaan

Mitä sinun on tehtävä lisätäksesi osion tiedostoosi?

Jos olet kiinnostunut, juuri sinulle antamamme selityksen perusteella oman tutkimuksesi yhteydessä käytä osionvaihtoa asiakirjassasi, sitten ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on ladata Word sen viralliselta sivustolta. Tämän tekstinkäsittelyohjelman avulla et voi käyttää vain osionvaihtoja, vaan myös lukemattomia muita hyödyllisiä toimintoja.

Osionvaihtojen avulla voit helposti yhdistää eri sivusuunnan, numerointityylit, sarakkeiden lukumäärän, tietyt reunukset ja kaiken muun prosessissa tarvitsemasi yhteen Word-tiedostoon. Mutta aluksi sinun on lisättävä se asiakirjaan.

Hiirellä ja näppäimistöllä

Ensimmäinen tapa, jonka haluamme esitellä osionvaihdon lisäämiseksi Word-asiakirjaasi, on vähän tunnettu, mutta pitkällä aikavälillä se säästää paljon enemmän aikaa tätä toimintoa suoritettaessa. Puhuimme henkilökohtaisen pikakuvakkeen luomisesta osionvaihdon lisäämistä varten, ja tämä saavutetaan:

  • Siirry kohtaan ”Tiedosto” ja valitse ”Asetukset”.
  • Etsi sitten ”Muokkaa nauhaa” -vaihtoehdosta ”Pikanäppäimet”.
  • Paina ”Muokkaa…” -painiketta ja siirry ”Luokat” -osioon.
  • Valitse ”Kaikki rivikomennot”, myös ”Komennot” aktivoi ”InsertSectionBreak”.
  • Syötä kenttään haluamasi näppäinyhdistelmä ja vahvista Assign.

Tämä määrittää oman komennon lisäämään osionvaihdot aina, kun tarvitset niitä. Lisäksi voit menettää huolen, koska jos et enää tarvitse niitä, voit poistaa tai poistaa rivisivun osien vaihdot.

Word-tiedoston kahden osan yhdistäminen

Työkalupalkista

Tämä on perinteinen tapa, jolla useimmat ihmiset hakevat osion katkaisua, ja tällä menetelmällä on mahdollista valita, millaista osion katkosta haluamme käyttää. Ainoa asia, joka vaaditaan, on siirtää kohdistin ”Muotoile”-välilehden työkalupalkkiin.

Kerran sitten ”Hypyt”-painikkeeseen alareunassa näet luettelon hyppyistä ja voit valita seuraavista: ”Seuraava sivu”, ”Jatkuva”, ”Parillinen sivu” tai ”Pariton sivu”, joista jokaisessa on lyhyt kuvaus. Heti kun valitset sen, se lisätään asiakirjaan.

Kuinka voit yhdistää kaksi tai useampia osioita Word-tiedostossasi?

Osakatkot ovat täysin muokattavissa olevia elementtejä, joiden avulla voit muun muassa koota pari tai useampi yhdeksi. Tästä on hyötyä, jos tiedoston muokkauksen aikana huomaat, että käyttämäsi katkos ei vastaa sitä, mitä sen pitäisi, tai se on tarpeeton.

Kuinka saada yhdistäminen kaksi vierekkäistä osaa jaettuna hyppyllä on poistamalla itse hyppy. Sen jälkeen voit esimerkiksi luoda taulukon automaattisella sisällöllä tai käyttää mitä tahansa mallia, koska ne ovat osa samaa yksikköä.

Millä menettelyllä voit poistaa Wordin osan?

On aika tuoda esiin menetelmä, jolla voit päästä eroon sivunkatkoista, joko yksittäisestä tai kaikista, koska vaikka ne ovat varsin hyödyllisiä, ne eivät aina ole tarpeellisia. Ensimmäinen vaihtoehto, joka sinun on päästä eroon sivukatkosta, se on yksinkertaisesti asettaa kohdistin saman hypyn oikealle puolelle ja painaa ”DEL”.

Miten kaikki Microsoft Wordin osiot tyhjennetään?

sitten on muitakin tapaukset, joissa hyppyjä on useita, voi jopa olla tilanne, että muokkaat kolmannen osapuolen dokumenttia, joka sisältää liikaa tarpeettomia sivunvaihtoja, joten niiden yksitellen poistaminen on todellinen haaste.

Älä huoli, voit yksinkertaistaa sitä seuraamalla tätä polkua Käynnistä> Korvaa> Lisää> Erikois> Osanvaihto. Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa sinun tarvitsee vain klikata ”Korvaa kaikki”, lopussa voit unohtaa asiakirjan osionvaihdot.