Skip to content

Kuinka saada Excel vaihtamaan solun väriä automaattisesti matkapuhelimella ja tietokoneella

9 de maaliskuu de 2022
excel wallpaper 18587

Microsoft Excel on ehkä tehokkain työkalu koko Office-paketissa ja sen suosio ja toimivuus ovat saavuttaneet sen tason, että jotkin työt vaativat yhtenä vaatimuksena Excelin keskitason käsittelyn osaamista.

Voit ladata Excelin sen verkkosivuilta sekä käyttää sen verkkoversiota tai ostaa myös fyysisen version yhdessä muiden Microsoft Office -ohjelmien kanssa. Tässä artikkelissa opetamme sinulle kuinka muuttaa solun väriänumero tai kirjain tapauksesta riippuen, mutta automaattisesti, ottaen huomioon jotkin ehdot.

Kuinka ehdollinen värimuotoilu toimii Excelissä?

The ”Ehdollinen muotoilu” -toiminto Sitä käytetään tietyntyyppisen värin ja/tai fontin sijoittamiseen soluihin, jotka sisältävät tietyt ehdot täyttäviä arvoja. Nämä arvot voivat olla sekä kirjaimia että numeroita, joten on mahdollista muuttaa rivin väriä tekstin tai numeron perusteella.

Tämä vaihtoehto löytyy ”Koti”-välilehdestä, ”Tyylit” -vaihtoehdosta ja ”Ehdollisesta muotoilusta”. Näin tekemällä näet useita päävaihtoehtoja, jotka muuttavat solun muotoa määrittämiesi ehtojen mukaan, kaiken lopussa. , voit tarvittaessa laatia omia sääntöjäsi entistä yksityiskohtaisemmilla ehdoilla ja sitten soveltaa niitä niin monta kertaa kuin tarvitset.

Kun asetat viivaimen ja muotoilun, osoitteessa valitse vastaavat solut ja hyväksy, muoto vaikuttaa kaikkiin niihin, jotka täyttävät asettamasi ehdon, muihin ei.

Mitkä ovat ehdollisen muotoilun käyttöehdot Excel-asiakirjoissa?

Ennen solun värin muuttamista ehdollisella muotoilulla on joitakin näkökohtia, jotka on otettava huomioon, muuten on mahdollista, että muotoja yritettäessä saattaa tapahtua virheitä ja muutoksia ei oteta käyttöön.

värien lisääminen soluihin Excelissä

Järjestä tiedot yhteen taulukkoon

Se voi olla latteus, mutta on tärkeää korostaa sitä tiedot on järjestettävä ja järjestettävä asianmukaisesti, eli jos ne vastaavat riviä tai saraketta, samaan luokkaan kuuluvien on oltava siellä eikä satunnaisissa soluissa. Sama, jos sinulla on useita taulukoita samassa laskentataulukossa, jos tietyt tiedot vastaavat taulukkoa, ne on säilytettävä siinä.

Näin on oltava, sillä sääntöjä sovellettaessa on valittava alue, jossa muotoa muutettavat tiedot sijaitsevat, ja Excelin on helpompi ryhmitellä ne.

Samat kriteerit (numerot tai kirjaimet)

Perustettavan kriteerin, säännön tai ehdon tulee olla soluista löytyvän tiedon mukainen, eli jos haluat muuttaa muotoa numeerisen ehdon jälkeen, soluissa tulee olla numeroita ja sama pätee kirjaimien tapaukseen. ; muuten Excel ei pysty tunnistamaan komentoa eikä siksi muuta mitään.

Kuinka muuttaa solun väriä automaattisesti Excelissä?

Kun kaikki tiedot ovat kunnossa ja järjestetty, valitse ensin ne, jotka kärsivät formaatin muutos, olipa kyseessä sitten kokonainen rivi, sarake tai näiden yhdistelmä. Nyt siirryt kohtaan ”Etusivu” > ”Tyylit” > ”Ehdollinen muotoilu” > ”Uusi sääntö” tai ”Hallinnoi sääntöjä”.

Uudessa valintaikkunassa valitsemme vaihtoehdon ”Muotoile vain ne sisältävät solut” ja tässä määrität ehtoja arvon, tekstin, päivämäärän, virheiden mukaan, ilman virheitä ja valitset muodon, jos muutat solun väriä, muutat tekstin väriä ja sen tyyliä.

muuttaa automaattisesti solun väriä Excelissä

Tekstin mukaan

Kun valitsemme tämän vaihtoehdon, voimme muuttaa solun väriä a-alkuisen tekstin mukaan tietty kirjeettä se loppuu, että se sisältää ja että se ei sisällä, sen vieressä olevaan ruutuun täsmennetään yllä oleva ja kun olemme määrittäneet muodon ja kaikki, napsautamme ”Hyväksy” tai ”Käytä” ja muutos tehdään kaikkiin soluihin, jotka täyttävät sääntömme.

Siinä tapauksessa, että haluamme muuttaa tämän tekstisäännön toiseksi, ”Hallitse sääntöjä” -vaihtoehdossa voimme tehdä vastaavan version, täältä on myös vaihtoehto poistaa tai lisätä uusia ehtoja.

Riippuen arvosta

Jos se on numeroita, valitsemamme vaihtoehto on ”solun arvo” ja sen vieressä meillä on suoritettava toiminto: välillä, ei ole välillä, yhtä suuri kuin, ei yhtä suuri kuin, suurempi, pienempi kuin, suurempi tai yhtä suuri kuin ja pienempi tai yhtä suuri kuin. Tässä mielessä sinun on oltava paljon tarkempi kuin edellinen tapaus ja määritettävä sitten vastaavat arvot.

Kun olet määrittänyt kaiken, mukaan lukien muodon, prosessi on sama, ennen kuin olet valinnut solut, käytät sääntöäsi ja kaikki ehdot täyttävät vaihtavat muotoaan.