Skip to content

Kuinka tallennat luettelon Lightroomiin? – Vie kuvat helposti

25 de maaliskuu de 2022
logo adobe lightroom 18684

Adobe Lightroom -ohjelma on yksi valokuvien muokkaamiseen käytetyistä ohjelmista. Se on suunniteltu auttaa ammatti- ja amatöörivalokuvaajia kuvankäsittelyssä ja jälkituotantotyöt. Adobe Lightroom -ohjelmalla voit tallentaa tai päivittää luettelon erittäin helposti ja nopeasti.

Miten luettelo voidaan päivittää aiemmasta versiosta?

Jos haluat päivitä vanha lightroom-luettelo, voit tehdä sen helposti Lightroom Classicin uudessa versiossa. Sinun tarvitsee vain avata tai tuoda vanhan version tiedosto Lightroom Classicin uudesta versiosta. Tämä päivittää luettelosi automaattisesti. Jos haluat päivittää luettelon aiemmasta versiosta, tee seuraavat vaiheet.

 1. Avaa Lightroom Classic -ohjelma.
 2. Napsauta ”Tiedosto” ja sitten valitse ”Katalogi” vaihtoehto.
 3. Sen jälkeen sinun on siirrettävä vanha katalogi.lrcat-tiedosto ohjelmaan ja napsauta sitten ”Avaa”.
 4. Jos ohjelma pyytää sinua, napsauta ”Käynnistä uudelleen”. Jotta nykyinen luettelo voidaan sulkea ja Lightroom Classic käynnistää uudelleen.
 5. Dialogissa ”Lightroom-luettelopäivitys”voit halutessasi muuttaa päivitetyn luettelon nimeä.
 6. Napsauta sitten Päivitä, niin tiedostosi päivitetään automaattisesti edellisestä versiosta.

Mikä on tapa tallentaa luettelo Lightroomissa?

Adobe Lightroom -ohjelma on erittäin helppokäyttöinen. Joten jos haluat tallentaa Lightroom-luettelon, voit tehdä sen erittäin helposti Mac OS X- tai Microsoft Windows -tietokoneeltasi. Näin voit viedä tai tallentaa muokatut valokuvat Adobe Lightroomiin. varten tallenna luettelo tietokoneeltasi Lightroomiinsinun tarvitsee vain suorittaa sarja vaiheita, jotka riippuvat tietokoneesi käyttöjärjestelmän tyypistä.

Windowsista

 1. Kun olet luonut uuden tiedoston Lightroomissa.
 2. Napsauta Tiedosto ja valitse vaihtoehto ”Uusi luettelo”.
 3. Sitten sinun tarvitsee vain määrittää uuden luettelokansion nimi ja sijainti.
 4. Sitten klikkaa ”Tallenna”. Oletuksena Lightroom Classic -luettelot tallennetaan Windows-kansioihin seuraavasti:Käyttäjät[nombre de usuario]ImagesLightroom.

MAC-tietokoneella

 1. Jos olet luonut a uusi tiedosto Lightroomissasinun on tallennettava se.
 2. Tallenna luettelo napsauttamalla ”Tiedosto”.
 3. Valitse sitten ”Uusi katalogi” -vaihtoehto.
 4. Määritä uuden luettelosi nimi ja kansion sijainti Mac OS -tietokoneellasi.
 5. sitten yksin sinun tulee napsauttaa ”Luo”. Lightroom Classic -luettelot tallennetaan oletuksena tähän kansioon (/Users/[nombre de usuario]/Images/Lightroom).

käytä adobe lightroom ohjelmaa

Kuinka voin poistaa luettelon oikein Lightroomissa?

Ennen kuin poistat luettelon, sinun on otettava huomioon, että kun poistat valitun luettelon, se poistetaan poistaa kaikki tehdyt työt Lightroom Classicissa eikä sitä ole tallennettu. On myös tärkeää varmistaa, että poistettava kansio sisältää vain poistettavan luettelon tiedostoja.

 1. Avaa Lightroom-ohjelma tietokoneellasi.
 2. Napsauta Muokkaa-valikkoa ja valitse ’Katalogi’ vaihtoehtoja valintaikkuna avautuu.
 3. Napsauta sitten paneelissa näkyvää Näytä-vaihtoehtoa. Sitten avautuu hakemisto, jossa luettelo sijaitsee.
 4. Huomaa, että kun Lightroom-ohjelma on auki, et voi käsitellä ohjelman tekemiä tiedostoja. Tämä koskee myös luettelotiedostoja, jotka haluat poistaa.
 5. Sitten sinun täytyy poistaa lightroom-tiedostoja. Mitkä ovat seuraavat ’catalog.lrdata’, ’Previews.lrdata’ ja ’Smart Previews.lrdata’. Huomaa, että kaikkia alkuperäisiä kuvia, jotka on linkitetty tiedostoihin, ei poisteta.
 6. Lightroom luo uudelleen poistetut esikatselukansiot, jotka on linkitetty muihin projektin yhteydessä. Joten se voi viedä aikaa poista jokainen tiedosto yksitellen. Tässä tapauksessa on parasta poistaa koko kansio.
 7. Varmista, että luetteloa ei tarvita, ja sitten voit poistaa koko kansion.

käytä kannettavaa tietokonetta kuvien etsimiseen

Miksi en voi avata luetteloa Lightroomissa?

Jos yrität avata luetteloa Lightroom Classicissa, tapahtuu virhe. Saat ilmoituksen seuraavalla viestillä ”Lightroom-luetteloa ei voi avata” se johtuu siitä, että toinen sovellus on jo avoinna. Tämä on yleistä, kun luettelo avataan toisella sovelluksella. Aivan kuin olisit jo avannut sen Lightroom Classicissa etkä olisi tajunnut sitä. Korjaa tämä virhe suorittamalla seuraavat toimet.

 1. Sinun on ensin suljettava Lightroom Classic, jos se on auki.
 2. Selaa kansioon, johon tallensit luettelotiedoston.
 3. Sitten sinun on siirrettävä tiedosto[nombre_catalogo].lrcat.lock”, tietokoneesi roskakoriin, olipa kyseessä macOS tai Windows. On tärkeää huomata, että sinun ei pidä poistaa tai siirtää päätiedostoa [nombre_catalogo].lrcat.
 4. Sitten sinun täytyy käynnistä Lightroom Classic -ohjelma uudelleen.
 5. Jos luettelo avautuu onnistuneesti, voit tyhjentää tietokoneesi roskakorin.

Kuinka voin optimoida Lightroom-luettelon?

Lightroomin suorituskyvyn optimoimiseksi sinun on päivitettävä Lightroomin uusimpaan versioon. Onko mahdollista että Lightroom Classic toimii hitaammin sitten tuoda tai muokata tiedostoja Lightroomissa. Joten kun näin tapahtuu, sinun on optimoitava luettelo paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Tietyn luettelon optimoimiseksi sinun on ensin avattava se ja napsauta sitten ”Tiedosto” ja sitten sinun on valitse vaihtoehto ”Optimoi luettelo”. Näin saat paremman suorituskyvyn käyttäessäsi Lightroom Classicia tietokoneellasi.