Skip to content

Kuinka tarkastella vanhoja Facebook-tarinoita

16 de marraskuu de 2021
Kuinka katsella vanhoja Facebook tarinoita

Katso vanhoja Facebook-tarinoita: Facebookista on tullut melkoinen sokkelo nykyään. Jännittävän valikoiman toimintoja ja muutamien älykkäiden ominaisuuksien ansiosta alustasta on tullut käyttäjien ihanteellinen ratkaisu lähes kaikenlaiseen toimintaan.

Kehittäjät päivittävät sovellusta jatkuvasti uusilla toiminnoilla ja myös vaihtavat käyttöliittymää säännöllisesti tarjotakseen sinulle saumattoman käyttökokemuksen.

Kuten muutkin sosiaalisen verkostoitumisen sivustot, Facebook on julkaissut tarinavaihtoehdon, jossa voit tarkastella useita käyttäjien tarinoita yksinkertaisilla napsautuksella. Toisin kuin julkaisut, jotka pysyvät aikajanallasi pysyvästi, Facebook-tarinat poistetaan automaattisesti Facebook-tililtäsi seuraavan 24 tunnin kuluessa julkaisemisestasi. Tämä tarkoittaa, että Facebookiin lähettämäsi tarina poistetaan nopeasti.

Mutta entä jos olet kiinnostunut katsomaan vanhoja tarinoita, jotka olet ehkä julkaissut aiemmin? No, tarjolla on vaihtoehto niille, jotka haluavat tallentaa tarinan tulevaisuutta varten.

Jos otat Arkisto-painikkeen käyttöön, voit tarkastella kaikkia Facebook-tarinoita ilman keskeytyksiä. Ja nämä tarinat ovat käytettävissäsi niin kauan kuin et poista niitä pysyvästi. Katsotaanpa ilman pitkiä puheita, miten vanhoja tarinoita voi katsella Facebookissa.

Kuinka katsella vanhoja tarinoita Facebookissa

Asetukset-painikkeen alta löydät ”vanhat tarinat” -vaihtoehdon, josta näet kaikki aiemmin julkaisemasi Facebook-tarinat (myös tililtäsi poistetut).

Hyvä uutinen on, että Facebook-käyttäjien vanha tarinapainike on oletuksena päällä. Jos olet kuitenkin jostain syystä poistanut painikkeen käytöstä, voit aina ottaa sen käyttöön. Voit nähdä kaikki aiemmin julkaisemasi tarinasi Facebookissa. Mutta entä jos haluat tarkistaa ystäviesi tai Facebook-yhteystietojesi julkaisemat tarinat?

On tärkeää huomata, että ystäviesi Facebookissa julkaisemien tarinoiden tarkistaminen ei ole koskaan helppoa.

Täällä puhutaan vanhoista tarinoista. Tässä viestissä olemme maininneet muutamia tapoja, joilla voit tarkastella vanhoja tarinoita, joita ystäväsi ja ryhmäsi ovat lähettäneet Facebookissa. Keskustellaan vaiheista vanhojen tarinojesi katseluun Facebookissa:

Facebook-tarinoiden tarkistamisen vaiheet mobiililaitteella

Vaihe 1: Tarkista Facebookin kotisivu ja avaa profiilisi napsauttamalla profiilikuvaasi

Vaihe 2: Aivan profiilikuvan alapuolella näet kolme pistettä. Napsauta tätä vaihtoehtoa ja valitse ”Arkisto”.

Vaihe 3: Kun vierität oikealle, näet ”tarinaarkisto” -painikkeen

Vaihe 4: Saat listan vanhoista tarinoista, jotka olet lähettänyt tietyssä järjestyksessä, eli uusista vanhaan.

Voit myös noudattaa näitä vaiheita Facebook Lite -sovelluksessa päästäksesi ”Tarinaarkistot” -osioon.

Kuinka tietää, onko Facebook-arkistoitu tarinasi päällä?

Yleensä tarinan arkistopainike on oletuksena aktiivinen kaikille Facebookin käyttäjille. On kuitenkin mahdollista, että olet poistanut painikkeen käytöstä. Jos haluat tietää, onko tarinapainike aktiivinen vai ei, voit napauttaa ”Tarina-arkistosi” -osion vieressä olevaa asetuspainiketta. Täältä voit säätää asetuksia sinulle sopivaksi.

Jos tämä vaihtoehto on poistettu käytöstä, kaikki Facebookiin lähetetyt tarinasi poistetaan tai katoavat tililtä 24 tunnin kuluessa. Huomaa, että näitä tarinoita ei tallenneta minnekään.

Vaikka otat arkistoinnin käyttöön, et voi saada poistettuja tarinoita takaisin. Vaihtoehto toimii vain seuraavissa tarinoissasi. Arkistointivaihtoehtoon ei liity tietosuoja- tai turvallisuusongelmia. Poistamasi tarinat näkyvät vain sinulle.