Skip to content

Kuinka tehdä kaavioita Excelissä helposti eri tietojen avulla

2 de syyskuu de 2021
icono

Jokainen on jossain vaiheessa elämäämme nähnyt tarpeen tehdä jonkinlainen kaavio, mutta emme ole pystyneet tekemään sitä, koska meillä ei ole tietoa sen saavuttamiseksi, ja siksi olemme täällä.

Olemme tarvinneet näitä grafiikoita sekä työympäristössämme että opiskelijoissamme, koska useimpien projektien täytyy olla analysoidaan tällä työkalullaToivomme, että kun luet tämän artikkelin, tiedät meidän ansiosta, mikä kaavio on ja miten se tehdään.

Mikä on Excel?

Ensinnäkin Excel Se on vain ohjelma, joka on osa Microsoft -yritystä, joka julkaistiin maailmalle 30. syyskuuta 1985 ja jota useimmat laitokset ja käyttäjät käyttävät edelleen.

Tästä ohjelmasta voit luoda ja jopa hallita kaikenlaisia ​​tietoja, käyttää erilaisia ​​kaavoja ja jopa grafiikkaa. No, periaatteessa se on sen tehtävä, olla laskentataulukko. Lisäksi voidaan käyttää Windows-, macOS-, Android- ja iOS -käyttöjärjestelmistä, joten se on varsin monipuolinen ohjelma.

Nyt sen avulla voit myös tehdä kaavioita näiden tietojen avulla, muttamitä nämä grafiikat ovat? Nämä ovat vain graafinen esitys arvoista, joita haluamme, jotta voimme saada visuaalisen vertailun, paljon ymmärrettävämmin.

Näitä on käytetty monta vuotta, koska ne ovat yksi ohjelman monipuolisimmista työkaluista, ja vaikka vaihtoehtoja on muitakin ohjelmia, tämä on yksi suosituimmista niiden joukossa.

Kuinka tehdä kaavio Excelissä

  1. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on käynnistää tietokone ja olla työpöydällä, jossa ohjaat hiiren näytön vasemmassa alakulmassa olevaan aloitusvalikkoon. Sinun on painettava sitä.
  2. Etsi sitten vaihtoehto nimeltä kaikki ohjelmat ja kun se on luettelossa, selaa, kunnes löydät kansion Microsoft OfficeJos sinulla ei ole sitä, voit ladata ja asentaa sen.
  3. Sitten sinun tarvitsee vain painaa vaihtoehtoa Excel ja odota, että ohjelma käynnistyy.
  4. Nyt sinun on syötettävä tiedot vastaaviin laatikoihin, tai jos sinulla on jo laskentataulukko, jossa on nämä tiedot, siirry työpöydältä kansioon, jossa mainitut tiedot sisältävä laskentataulukko sijaitsee.
  5. Meidän on valittava haluamiemme laatikoiden tiedot, tämä saavutetaan painamalla hiiren vasenta painiketta ja siirtämällä sitä haluamiesi tuolien välillä.
  6. Kun tietomme ovat jo edessämme, meidän on siirryttävä vaakasuoraan valikkoon ja painettava ”lisää”.
  7. Tässä vaiheessa voit valita haluamasi kaaviotyypin vaihtoehdoista, kuten ympyrä-, viiva-, sarake- ja jopa pylväskaaviot.
  8. Kun olemme valinneet haluamasi rivit ja sarakkeet, avautuu pieni ikkuna, joka näyttää valitsemamme kaavion ja edustaa valitsemiamme tietoja.kuinka tehdä kaavio Excelissä
  9. Ja voila, voit seurata kaikkia tietojasi graafisesti kaavion avulla.

Kuinka muokata kaaviota?

Kun meillä on grafiikka, voimme lääkitä sen ja suunnitella sen mieleiseksemme, ja tätä varten meidän on siirryttävä vaakasuoraan valikkoon ja painettava graafista suunnittelua. Mistä voit valita muita samankaltaisia ​​malleja, jotka näyttivät sinulle.

Oletetaan, että ympyräkaavamalli on valittu ja olet noudattanut kaikkia edellä mainittuja vaiheita, mutta koska arvot ovat hyvin samankaltaisia, se ei eroa, mikä on suurempi tai pienempi, tästä syystä siirrymme ”graafinen suunnittelu”ja napsauta prosenttilukua.

Jo tällä tavalla, näet kunkin tiedon prosenttiosuuden jonka kirjoitit ja valitsit tähän kaavioon. On myös mahdollista korostaa kakun puolta suuremmalla tai pienemmällä prosenttiosuudella, koska sinun tarvitsee vain painaa osiota ja vetää se ulos.

Kun olet tehnyt haluamasi grafiikan, sinun on tallennettava se varmuuskopion varmistamiseksi asiakirjasta, koska sinun pitäisi napsauttaa vain vasemmassa yläkulmassa olevaa muistikuvaketta, se kysyy sinne, mihin kansioon tai laitteeseen haluat tallentaa sen. Valitset sen ja valitset ”auki”. Näin työsi ja grafiikkasi ovat täysin turvassa.

Excel -kaavioiden tyypit, joita voit käyttää

Kaavio on paras tapa esittää tiedot laskentataulukossa. Lisää -vaihtoehdon Excel -työkalupalkista löydät ryhmän eri kaaviotyypit.

Ympyrä- tai ympyräkaaviot

The piirakka- tai ympyräkaaviot Ne voivat näyttää tiedot kaaviossa kahdessa tai kolmessa ulottuvuudessa, ja niitä käytetään myös edustamaan tietoja prosentteina. Kun numeeriset tietomme on jo valittu syötettäväksi piirakkaan, etsimme työkalupaneelista lisättävää vaihtoehtoa ja napsautamme grafiikkaosaa. Tällä tavalla kakku näytetään ja tiedot napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella vaihtoehtoa lisätä datatarrat, tiedot näytetään arvona tai prosentteina.

Sarakkeet tai palkit

The sarakekaaviot Ne vaihtelevat suorakulmaisista, lieriömäisistä, kartiomaisista ja pyramidisista muodoista. Pylväskaaviot ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin pylväskaaviot, mutta sarakekaavioissa niitä edustavat vaakasuorat palkit.

excel -pylväskaavio

Kun tiedot ovat käsillä, siirrymme työkalupaneeliin lisättävään vaihtoehtoon ja napsautamme kahden ja kolmen ulottuvuuden sarakekaaviota mieltymyksistäsi riippumatta. Sitten aloitat tietojen syöttämisen ja saat heti sarakkeen tai pylväskaavion.

Vertailevat kaaviot

Varten vertailevat kaaviot Yleisin käytetty kuvaaja on palkki- tai sarakekaavio, sitten piirrettävät tiedot valitaan, mutta ensin on valittu kaavioiden suunnittelu ja sitten tietoja aletaan lisätä vertailun aloittamiseksi.

Lineaarinen ja muuttujien kanssa: nousut ja laskut

Niitä käytetään yleisesti suorittamaan peräkkäisiä tietojen esityksiä, jotka ohjaavat aikajanaa. Kun tietotaulukossamme on muuttujia, joiden kanssa voimme työskennellä, etsimme lisäyskuvaketta ja napsautamme viivadiagrammi.

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto valitaksesi tietolähde, ensin syötetään muuttuja numero yksi ja sitten seuraava muuttuja. Annettujen arvojen osalta on mahdollista saada nousu- ja laskeutumislinjoja, eli linja on nousu, jos arvot ovat korkeita tai korkeampia, kun taas laskeutumislinjalla on alempi tai alempi käsiteltävien tietojen arvot ..

Tärkeimmät Excel -kaavat ensimmäisen kaavion luomiseksi

The toista toiminto, jonka avulla voimme toistaa tekstin tietyn määrän kertoja. Tällä toiminnolla voit luoda pylväskaavion. Toimivien arvojen taulukossa se olisi otettava käyttöön arvojen kokonaiskaavion kuvaajana.

Voit käyttää excelin kaava Toistamisen tapaan merkitsemme yhtäläisyysavaimen, jota seuraa sana toista, avaamme sulut ja avustajan, joissa funktiolla on kaksi argumenttia, teksti ja kertojen määrä.

Teksti -argumenttiin sijoitamme g -kirjaimen ja kuinka monta kertaa pienen operaation, eli luvun jaettuna tuhannella niin, että se palauttaa kokonaisluvun. Tällä tavalla suorita sama toimenpide, kunnes taulukko on valmis.

excel -logo

Sitten siirrytään kirjainten vaihtamisvaihtoehtoon, mutta ennen kuin valitset vaihtamisalueen, valitsemme webdings -kirjainvaihtoehdon ja fontti muuttuu muotoon, joka auttaa esittämään pylväskaavion kullekin arvolle.

Toisaalta, jotta voimme työskennellä prosenttiosuuksilla, avaamme ohjatun toiminnon ja asetamme tekstin tietoargumenteihin kirjaimen I ja sen jälkeen, kuinka monta kertaa annamme arvon jaettuna tuhannella, tulokseen lisäämme amperson -merkin ( &), jota seuraa lainausmerkit, välilyönti, lainausmerkit ja jälleen amperson -merkki (&).

Tietojen esittämisen edut Excel -kaavioissa

The Excel -kaavioilla on suuri etu, koska ne auttavat meitä esittämään tietoja yksinkertaistetulla, järjestyksellisellä tavalla ja paremmassa esityksessä.

Aiheen parempi ymmärtäminen

Excelissä kaavioiden ryhmä parantaa ymmärrystä mistä tahansa selitettävästä aiheesta niin tehokkaalla tavalla, että jokainen ymmärtää.

Pisteen korostus

Jokainen piste tarkoittaa kaavion dataa ja kuvaa yksinkertaisella tavalla tietojen käyttäytymistä.

Esittele erilaisia ​​luokkia

Tiedot, joita on käsiteltävä, voivat olla esiintyy eri kategorioissa ja voit edustaa niitä erityyppisissä kaavioissa ja voit valita haluamasi vaihtoehdon, olipa se sitten tietojen esitys sekä numeerisessa että prosenttiluvussa.