Skip to content

Kuinka tehdä mukautettu kansilehti Wordilla? – Paranna esitystapaa

4 de maaliskuu de 2022
word documento 18545

Erittäin tärkeä asia toimitettaessa asiakirjoja, olipa se fyysisessä tai digitaalisessa muodossa, on sen esitystapa ja ennen kaikkea sen kansi, jonka muut näkevät ensimmäisenä. Siksi opetamme sinulle kuinka voit suorittaa ja/taimuokata kantta Wordissa.

Käyttämäsi ohjelma on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä digitaalisten asiakirjojen luomiseen ja muokkaamiseen, jotta ne voidaan myöhemmin tulostaa tarvittaessa. Wordin pääsivu on Microsoft Officen sivu, josta voit ladata digitaalisen version tai käyttää verkkoversiota

Mitä sinun tulee tietää ennen kannen tekemistä Wordissa?

Ensinnäkin se on relevanttia tietää, mille yleisölle asiakirja on tarkoitettu mitä teemme ja mikä teema tällä teoksella on, jotta se mukautuu parhaalla mahdollisella tavalla ja on yhdenmukainen mainitun asiakirjan sisällön kanssa. Riippuen asuinpaikkasi säännöistä, sinun on noudatettava tiettyjä parametreja, kuten kirjaimen fonttia, kokoa, marginaaleja, riviväliä ja muita typografisia näkökohtia.

Sääntönä teoksen nimilehti (tai nimilehti). tulee sisältää ns. kirjelomake, joka sisältää tiedot oppilaitoksesta, jossa opiskelet tai työskentelet, nimen ja DNI:n (tai henkilöllisyystodistuksesi), tehtävänimen ja tietyissä tapauksissa siitä, kenelle asiakirja on osoitettu. Wordissa on myös mahdollista tehdä infografiikka, jotta tieto on ihmisten sulavampaa.

Ota huomioon, mihin tarkoitukseen kansi on tarkoitettu (yliopisto, työ jne.)

Toinen tärkeä seikka on laitoksen tyyppi, jolle se osoitetaan, koska a akateeminen oikeuden asiakirja työvoimaan riippumatta siitä, että molemmat käsittelevät samaa aihetta. Esimerkiksi sosiaalisen viestinnän opiskelijan journalismin esseen esitys ei ole sama kuin samasta aiheesta, vaan tilauksen saaneen sosiaalisen kommunikaattorin essee.

Tyypillisesti korkeakoulutehtäviä varten kirjelomakkeen tiedot sisältää maan, liitteenä olevan ministeriön, yliopistolaitoksen, tiedekunnan nimen ja mainitsemisen, johon opiskelija on liitetty, sekä oppiaineen tai opetussuunnitelman, johon asiakirja kuuluu; Työntekijän tapauksessa nämä yksityiskohdat jäävät yleensä huomiotta, mutta silti kannessa on yleensä töille tyypillinen vakavampi sävy ja sävy.

sanan syöttäminen

Kuinka teet kannen Wordissa?

Kun parametrit on asetettu, esteettinen osa, jossa on asiakirjan kansi, on aika tehdä se ja ensimmäinen asia, jonka teet, on avata ja luoda uusi asiakirja Microsoft Wordissa. Tärkeä asia on, että jos haluat hyödyntää täysin tämän ohjelman potentiaalia, voit näyttää Wordin kehittäjävälilehden tai VBA:n.

Lisää logoja ja taustakuvia

Jos kansi vaatii koristeeksi kuvia tai logoja, jotka näyttävät brändisi, voit tehdä tämän ”Lisää”-välilehdeltä, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: ”Kuva”, jossa valitset valokuvan tietokoneesi galleriasta; ja ”leikekuva”, jonka Word tarjoaa sinulle omasta kirjastostaan.

Toinen tapa lisätä kuvia on tehdä a Google kuvahakukun löydät tarvitsemasi, avaa se erilliselle välilehdelle ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ja ”Kopioi”, palaa sitten asiakirjaan, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja ”Liitä”.

Et voi siirtää kuvaa vapaasti, mutta kun sinulla on sellainen sisällä, ”Muotoile”-välilehti aktivoituu, sieltä voit suorittaa kaikki tarvittavat muokkaukset ja ”Järjestä”-vaihtoehdossa voi valita, haluatko sen tekstin eteen, taakse, vasemmalle vai oikealle puolelle; eli voit liikuta sitä vapaasti asiakirjasi arkilla. Itse ”Lisää”-välilehdeltä voit tehdä vuokaavion Microsoft Wordilla.

Tekstin oikeinkirjoitus ja kielioppi

Yksi tärkeimmistä näkökohdista missä tahansa kirjallisessa asiakirjassa, onneksi Microsoft Word, joka on erityisesti tehty tähän työhön, sisältää automaattisesti tyypillisen alleviivauksen, kun sanassa on kirjoitus- ja/tai kielioppivirhe; korjataksesi sen, meidän on vain napsautettava kyseistä sanaa hiiren kakkospainikkeella ja se heittää meille a sarja ehdotuksia valita ja korjata.

Meillä on myös ”Arvioi”-välilehti ja vain ensimmäinen valintaoikeinkirjoitus ja kielioppi”, kun napsautat, teemme työstä hieman automatisoidumpaa; kunkin sanan napsautuksen sijaan meillä on valintaikkuna, ja kun käymme läpi ehdotuksia, Word käy automaattisesti läpi jokaisen väärin kirjoitetun sanan, kunnes asiakirja on valmis.

korjata sanan virheet

lisää muotoja

Siinä tapauksessa, että sitä vaaditaan tietyt geometriset muodotitse ”Lisää”-välilehdeltä löytyy ”Lomakkeet”-vaihtoehto, jossa meillä on sarja valmiiksi suunniteltuja kuvioita, joiden tausta on oletuksena valkoinen ja ääriviivat musta, mutta kun olemme lisänneet sen asiakirja , uudessa ”Muotoilu”-välilehdessä on muokkausvaihtoehdot, jos haluamme antaa sille väriä tai tehosteita.