Skip to content

Kuinka työskennellä tekstitysten kanssa Microsoft Wordissa

30 de kesäkuu de 2021
captions featured

Microsoft Word on upea sovellus asiakirjojen luomiseen liike- ja vapaa-ajanviettoon. Ja jos satut käyttämään Wordia yritysasiakirjoihin, saatat haluta sisällyttää taulukkoja, kaavioita, kuvia tai muun tyyppisiä grafiikoita. Jos haluat viitata kyseisiin esineisiin sisällössäsi, voit yksinkertaisesti lisätä tekstityksiä.

Tekstitysten avulla voit merkitä useita kuvioita ja lisätä jopa pienen tekstirivin jokaista kuvaamaan. Tässä näytämme sinulle, kuinka helppoa on käyttää tekstityksiä Microsoft Wordissa, sekä vaihtoehtoja, joiden avulla ne sopivat asiakirjatyyliisi.

Lisää kuvateksti Microsoft Wordiin

Kun olet asettanut objektisi haluamaasi kohtaan Word-dokumentissa, valitse se ja napsauta Viitteet välilehti. Näet osan Tekstitykset nauhassa. Klikkaa Lisää kuvateksti -painiketta ja saat ponnahdusikkunan kuvatekstin yksityiskohdista.

Kuvateksti

Oletusarvoisesti Kuvateksti ruudussa näkyy tarra ja numero. Tästä on hyötyä, jos aiot yksinkertaisesti numeroida objektit koko asiakirjassa. Joten sinulla voi olla Kuva 1, Kuva 2 ja niin edelleen, ja Word numeroi nämä automaattisesti järjestyksessä joka kerta, kun lisäät kyseisen otsikon tekstityksen asiakirjaan.

Voit lisätä tekstitykseen myös muuta tekstiä, jos haluat kuvata visuaalista eri tavalla. Kirjoita vain teksti tekstiin Kuvateksti laatikko tarran ja numeron jälkeen.

Merkintä: Et voi poistaa numeroa kuvatekstistä. Mikä tahansa teksti, jonka haluat sisällyttää, voidaan lisätä numeron jälkeen.

Tarra

Voit valita toisen tarran napsauttamalla Tarra ja valitse Kuva, Taulukko tai Yhtälö.

Luo uusi tunniste

Jos pidät ajatuksesta käyttää tarroja visuaalissasi, mutta luettelossa olevat eivät päde, voit luoda oman. Klikkaus Uusi etiketti, kirjoita tarran teksti ja napsauta OK. Uusi tunniste näkyy sitten avattavassa Tunniste-luettelossa yhdessä muiden kanssa.

Sulje etiketti

Toinen vaihtoehto, jonka haluat mieluummin, on pitää jokaisen objektin numerointi, mutta poistaa tarra tekstityksestä kokonaan. Voit tehdä tämän valitsemalla valintaruudun Sulje otsikko tekstityksestä.

Sijainti

Voit valita, haluatko tekstityksen näkyvän objektin ylä- tai alapuolella käyttämällä Sijainti avattava valikko. Jos kyseinen ruutu on harmaa, se tarkoittaa, että et ole valinnut objektia, kun napsautit Lisää tekstitys -painiketta. Voit lyödä kiinni Valitse otsikko ponnahdusikkunassa objekti ja napsauta sitten Lisää kuvateksti -painiketta, jos haluat aloittaa uudelleen ja käyttää sijaintia.

Lisää tekstitysvaihtoehtoja

Yllä olevien asetusten lisäksi Wordissa on muutama muu, mikä saattaa olla hyödyllinen. Voit käyttää niitä kaikkia Lisää tekstitykset -ponnahdusikkunan alaosassa.

Numerointi

Kuten mainittiin, Word laskee tekstitykset automaattisesti järjestyksessä. Mutta sinulla on joustavuutta muuttaa näiden numeroiden muotoa. Voit esimerkiksi käyttää kirjaimia. Klikkaus Numerointi ja valitse sitten tyylisi Muoto pudotusvalikosta.

Luvun muotoilu

Jos käytät asiakirjassa monitasoisen luettelon tyyliä, voit käyttää sitä tekstityksiin. Klikkaus Numerointi ja alla Muoto valitse valintaruutu Sisällytä luvun numero. Tee sitten valintasi Luku alkaa tyylillä ja Käyttää erotin laatikot.

Hyödynnä automaattista tallennusta

Vielä yksi Word-tekstityksen ominaisuus, jonka voit tarkistaa, on automaattinen tekstitys. Tämä on hyödyllinen ajansäästäjä, jos aiot sisällyttää tekstityksiä usein samasta lähteestä tai tietyntyyppisestä visuaalista. Voit esimerkiksi suunnitella monien Microsoft Excel -piirikaavioiden lisäämistä raporttiin, jonka luot Wordissa. Automaattitallennuksen avulla voit automaattisesti lisätä kuvatekstit jokaiseen lisäämääsi kaavioon.

  1. Klikkaus Automaattinen kuvaus.
  2. Huipulla, valintaruudut sovelluksille tai visualisoinneille, jotka haluat automaattitallentaa.
  3. Valitse etiketti, jota haluat käyttää Käytä tarraa Vaihtoehtoisesti voit luoda oman tälle alueelle myös napsauttamalla Uusi etiketti.
  4. Valitse Sijainti avattavasta luettelosta.
  5. Vaihtoehtoisesti voit valita toisen numeromuodon Numerointi -painiketta.
  6. Klikkaus OK.

Joka kerta, kun lisäät valitsemasi visuaalin, sinun pitäisi nähdä, että sille ilmestyy automaattisesti tekstitys.

Alusta tekstitykset

Kun asiakirjassa on tekstitys, voit muuttaa sen tyyliä, jos haluat. Valitse vain tekstityksen teksti sivulla. Käytä sitten näkyviin tulevaa muotoilutyökaluriviä tai Fontti -osio Koti välilehti. Voit muuttaa kirjasintyyliä, kokoa, väriä tai muotoa.

Jos haluat mieluummin muuttaa Word-asiakirjan kaikkien tekstitysten muotoilua, voit tehdä tämän muuttamalla tekstitystyyliä. Varmista vain, että olet lisännyt ainakin yhden kuvatekstin asiakirjaan.

Mene sitten Koti -välilehdellä ja napsauta nuolta Tyylit nauhan osa. Sinun pitäisi nähdä a Kuvateksti tyyli; napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muuttaa.

Tee sitten muutokset ponnahdusikkunassa. Säädettyä kuvatekstityyliä tulisi soveltaa kaikkiin uusiin tekstityksiin.

Käytä Wordin tekstityksiä taulukoihin, kuvioihin ja muuhun

Tekstitykset ovat erittäin hyödyllisiä, jos luot Microsoft Wordissa asiakirjoja, kuten raporttia, ehdotusta, käsikirjaa tai kirjasia. Voit viitata kuvatekstiin sisällössäsi tai kuvata kohdetta hienovaraisesti.

Ja jos haluat tehdä enemmän grafiikan kanssa, tutustu siihen, miten voit luoda vuokaavion helposti Wordiin.

Voit pysyä ajan tasalla uusista opetusohjelmistamme ja artikkeleistamme seuraamalla meitä Twitterissä!