Skip to content

Kuinka vaihtaa QWERTY -näppäimistö AZERTYksi yksinkertaisissa vaiheissa

3 de syyskuu de 2021
tecla windows 14735

Näppäimistön kirjainten järjestyksen muuttaminen on vähän käytetty resurssi, itse asiassa vain pieni määrä ihmisiä käyttää eri kokoonpanoa kuin tavallinen. Ja se on, että tämä kokoonpano QWERTY – AZERTY -näppäimistö sitä käytetään erityisesti ranskan kielelle.

Tästä huolimatta, kuka tahansa voi muuttaa näppäimistön kirjainten järjestystä mieleisekseen ja määritä se tarpeidesi tai toiveidesi mukaan. Jos haluat muuttaa näppäimistön kirjainten järjestystä, joko virtuaalisella tai fyysisellä näppäimistöllä, siirtyäksesi QWERTY: stä AZERTYhin, tämä opetusohjelma on yksinomaan sinua varten.

Mitä hyötyä on näppäimistön asetusten muuttamisesta laitteessani?

Syyt siihen, miksi henkilö päättää muuttaa näppäimistön kirjainten järjestystä, ovat erilaisia, ja tämä riippuu hänen kiinnostuksen kohteistaan. AZERTY -asetuksen käyttäminen hyödyttää niitä, jotka ovat vasta alkamassa oppia ranskan kieltäTämä on tärkein syy siirtyä tähän kokoonpanoon.

Maat, joissa ranskan kieltä käytetään pääasiassa (kuten Belgia, Ranska ja Kanada), ansaitsevat tämän kokoonpanon voidakseen kirjoittaa mukavasti, koska sen avulla ne voivat käyttää ranskalaisia ​​lainausmerkkejä, caret ja muunlaisia ​​toistuvia diakriitikkoja kielelläsi. Niille, jotka opiskelevat tällaista kieltä, on didaktista käyttää AZERTY -näppäimistöä oppimisensa toteuttamiseen.

Koska se on kieli, joka eroaa kieliopillisesti espanjasta, ei ole käytännöllistä kirjoittaa elektroniselle laitteelle käyttäen asetuksia, jotka on suunnattu kielille, jotka eivät käytä samoja oikeinkirjoitusresursseja. näppäimistö AZERTY on sopivin vaihtoehto.

Miksi kaikki näppäimistöt eivät ole samanlaisia?

Nykyaikaisten näppäimistöjen asettelu perustuu kirjoituskoneissa käytettyihin eniten käytetty QWERTY -näppäimistö tähän päivään asti. Kuitenkin sen kokoonpano ei ole ergonomisin tai optimaalisin tietyille kielille.

Toinen tekijä, jonka mukaan näppäinten asettelu vaihtelee, on käyttäjäkokemus. Jotkut käyttäjät pitävät tiettyjä näppäimiä tarpeettomina, joten on olemassa virtuaalisia näppäimistöjä, jotka mahdollistavat tällaisten avainten poistamisen.

Mitä tulee fyysisiin näppäimistöihin, on joitain symboleja, jotka ovat ominaisia ​​joillekin kielille, joten niitä ei löydy kansainvälisistä standardinäppäimistöistä. AZERTY -näppäimistö on esimerkki tästä, vaikka muut maat, joilla on omat aakkoset (kuten Venäjä, Kiina ja Korea) käyttävät omia näppäimistöasettelujaan, jotka on mukautettu heidän kielelleen.

Mitä tehdä, jos puhelimen näppäimistö on määritetty väärin?

Kun käytät virtuaalinäppäimistöä, elektroniset laitteet tarjoavat yleensä helpommin käytettävyyttä, kun niiden avainten asettelua muutetaan. Tämä mahdollistaa monipuolisuuden vaihdettaessa kielestä toiseen ja sisältää sisäänrakennetun sanakirjatuen.

azerty -näppäimistön kirjainjärjestys

Prosessi on melko yksinkertainen millä tahansa mobiililaitteella, vaikka se sisältää muutakin kuin vain järjestelmän oletusnäppäimistön vaihtamisen; vaatii lisäasetuksia. Näppäimistöt on kuitenkin usein helppo mukauttaa kullekin käyttäjälle käytön aikana.

Jos näppäimistösi on määritetty väärin etkä tiedä, miten voit palauttaa sen tilaan, Näin vaihdat QWERTY- ja AZERTY -näppäimistöjen välillä Android- tai iOS -laitteellasi ilman ongelmia.

Kuinka palata QWERTY -näppäimistöön matkapuhelimessa

Avaa valikkoasetukset”ja etsi osio”Kieli ja teksti Johdanto”. Sieltä löydät näppäimistön kokoonpanovaihtoehdot. Valitse espanja tai englanti ja näppäimistö palaa automaattisesti QWERTY -tilaan. Menettely on sama iOS- ja Android -laitteissa.

Jos käytät muuta kuin oletusnäppäimistöä Androidissa, voit muuttaa asetteluksi QWERTY sovelluksen asetuksista. Polku vaihtelee käytetyn näppäimistön mukaan, mutta on yleensä samanlainen kuin Asetukset -kohdassa käytetty prosessi.

Kuinka palata AZERTYyn mobiililaitteella

Sekä Androidille että iOS: lle mekanismi on sama: ensin sinun on siirryttäväasetukset”järjestelmästä ja napsauta sitten”Kieli ja teksti Johdanto’ja valitse’Näppäimistöt’ ja sitten ’Kieli (kielet”. Lisää näppäimistö on valittava ’AZERTY Ranska”.

Kun käytät eri näppäimistöä kuin Android käyttää oletusarvoisesti, sinun on käytettävä kyseisen näppäimistön asetuksia ja säädä näppäimistöasettelua sieltä jotta muutokset tulevat voimaan.

QWERTY- tai AZERTY -tilaan vaihtaminen

Näppäimistön kirjainten järjestyksen määrittämiseksi meidän on otettava huomioon pari asiaa; ensimmäinen asia on katso, mitä oletusasetuksia tietokoneemme tuo, ja kun puhumme tietokoneista, tarkoitamme sekä MAC- että Windows -tietokoneita.

Käyttöjärjestelmästä (ja käyttöjärjestelmän versiosta) riippuen sinun on soveltaa eri menettelyä. Kirjainten järjestyksen asettaminen näppäimistöllä Windows 10 -tietokoneessa ei ole sama kuin sen asettaminen macOS -tietokoneelle. On myös eroja järjestelmän versioiden mukaan, mutta ne eivät yleensä ole kovin erilaisia ​​ja noudattavat yleensä samanlaisia ​​vaiheita.

Windows -tietokoneessa

Yleisesti ottaen sinun on avattava valikko Alku ja mene ylös Ohjauspaneeli; pääsy ’Kieli’, siirry näppäimistöosioon ja napsauta’ -painikettaVaihda näppäimistö’, lopulta valita AZERTY.

PC MAC: lla

MAC -tietokoneissa prosessi voi olla hieman monimutkaisempi; se voidaan kuitenkin tehdä ilman teknistä tietämystä. Tätä varten sinun täytyy lataa avaimen kartoitustiedostoeli ohjelma, joka sisältää pikanäppäinkokoonpanon.

Lataamisen jälkeen sinun täytyy vain käydäJärjestelmäasetukset” ja vaihda syöttötapa kokoonpanoon, joka on ladattu osiosta ”Kieli ja teksti”.

Mitä muita kuuluisia näppäimistöjä on olemassa ja käytetään nykyään?

Vaikka muita asetuksia kuin QWERTY- tai AZERTY -näppäimistöä käytetään harvoin, on muitakin jakeluja, jotka ovat olleet suosittuja Mekaanisten ja elektronisten näppäimistöjen keksimisen jälkeen, koska sen erityisominaisuudet on suunniteltu optimoimaan kirjoittaminen ja tekemään siitä mukavampaa ja ketterämpää.

Dvorak -näppäimistö

Psykologi keksi sen 1930 -luvulla ajatuksena vähentää virhemarginaalia kirjoittaessaan hidastamatta kirjoitusnopeutta. Se on suunniteltu ergonomisesti estämään vammoja sormiin pitkäaikaisen käytön aikana. Ottaen huomioon ihmisen anatomian hän saavutti tehtävänsä.

Aseta näppäimet niiden käyttötaajuuden mukaan, joka vaatii vähemmän nivelten liikettä kirjoitettaessa ja siten vähemmän vaivaa. Suurelta mukavuudeltaan huolimatta sen suosio ylitti QWERTY -näppäimistön, ja sitä käytetään nykyään harvoin.

HCESAR -näppäimistö

Aivan kuten AZERTY luotiin optimoimaan ranskalainen kirjoitus, HCESAR -näppäimistö on suunniteltu samaa tarkoitusta varten portugaliksi, joka yhdistää portugalinkielen merkkejä ja symboleja. Sitä käytettiin hallituksen asetuksella jonkin aikaa, mutta ajan myötä se katosi lähes kokonaan.

Klingon -näppäimistö

Tämän näppäimistön tärkein erottava piirre on sen merkkien fontti kunnianosoitus kuvitteelliselle klingonin kielelle, joka on peräisin Star Trekistä. Sillä ei ole samaa käytännöllistä hyötyä kuin muilla näppäimistöillä, mutta se on varmasti erittäin mielenkiintoinen kaikille tämän kultisarjan faneille.