Skip to content

Kuinka vetää solujeni kaava Excelissä tietokoneeni näppäimistöllä?

31 de maaliskuu de 2022
logo microsoft

Microsoft Excel on yksi parhaista ohjelmista laskentataulukoiden luomiseen ja muokkaamiseen. Tässä ohjelmassa voit käyttää erilaisia ​​toimintoja, jotka auttavat sinua helpottamaan tiedostojen luomista Excelissä. Yksi käytettävissä olevista toiminnoista on vetää kaava solusta toiseen. Voit käyttää tätä toimintoa tietokoneen näppäimistön avulla.

Mitä hyötyä on siitä, että kaava kopioidaan ilman manuaalista uudelleenkirjoittamista?

Kaavan vetäminen tai kopioiminen solusta toiseen antaa meille monia etuja luotaessa tiedostoa Microsoft Excelissä. Välissä hyödyt, joita saamme kopioimalla kaavan, meidän ei tarvitse kirjoittaa sitä uudelleen manuaalisesti. Siksi tämän toiminnon suorittaminen säästää aikaa. Se myös estää meitä tekemästä kaikenlaisia ​​virheitä ja antaa meille myös mahdollisuuden parantaa tiedostomme suorituskykyä.

Säästää aikaa

Kun vedämme tai kopioimme kaavan, sen avulla voimme säästää paljon aikaa muokkauksen aikana laskentataulukosta. Tämä johtuu siitä, että kun lisäämme tietoja manuaalisesti, sen kirjoittaminen kestää kauemmin. Koska joudumme yleensä korjaamaan virheet tai varmista, että olemme kirjoittaneet oikein. Siksi kaavan vetäminen tai kopioiminen solusta toiseen antaa meille mahdollisuuden olla ketterämpiä. Sekä nopeampi, kun muokkaat Excel-tiedostoa.

Vältä kaikenlaisia ​​virheitä

On hyvin yleistä, että kun kirjoitamme tai täytämme tietoja laskentataulukkoon, teemme monia virheitä. Tämä voi tapahtua a inhimillinen virhe tai vika näppäimistössämme kirjoitushetkellä. Joten kun vedämme tai kopioimme kaavan solusta toiseen, se estää meitä tekemästä kaikenlaisia ​​virheitä.

Voimme kuitenkin tehdä tämän vain, kun jotkin tiedot on toistettava. On myös tärkeää ottaa huomioon, että näin tekemällä emme vain kopioi tietoja, vaan kopioimme myös solumuotoa.

Paranna tiedostosi suorituskykyä

Yksi asioista, jonka harvat käyttäjät tietävät, on Microsoft Excel -ohjelma algoritmi, joka tunnistaa jokaisen muokkauskuvion jonka teemme tiedostossa. Siksi, kun vedämme tai kopioimme kaavan solusta toiseen, ohjelma tunnistaa tämän toiminnon. Sitten kun sinun on täytettävä toinen solu, se ehdottaa nopeaa täyttöä. Vedä kopiointimenetelmää käyttämällä voit parantaa Excel-tiedostosi suorituskykyä.

henkilö kirjoittaa kannettavalla tietokoneella

Mitä minun tulee tehdä vetääkseni kaavan yhdestä solusta muiden päälle Excelissä?

Jos haluat vedä kaava solusta toiseen Excelillä. Sinun on tiedettävä, että on kaksi tapaa, joilla voit tehdä sen. Ensimmäinen tapa, jolla voit vetää tai kopioida solutietoja Excelissä, on käyttää tietokoneen hiirtä ja näppäimistöä. Mutta voit tehdä sen käyttämällä kopioi ja liitä -komentoa.

Hiirellä ja näppäimistöllä

 1. Avaa Microsoft Excel -ohjelma tietokoneellasi.
 2. Valitse Excel-tiedosto, jota haluat muokata.
 3. Kun olet syöttänyt Excel-tiedoston, sinun on tehtävä se siirry soluun, jonka haluat vetääja valitse solu.
 4. Sitten sinun on klikattava hiiren vasenta painiketta samalla, kun pidät näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna.
 5. Edellisen vaiheen jälkeen sinun pitäisi siirrä hiiren osoitinta kunnes tulet kohtaan, johon haluat sijoittaa aiemmin valitsemasi solun.
 6. Kun olet oikeassa paikassa, sinun on painettava sekä Ctrl-näppäintä että hiiren vasenta painiketta.
 7. Kun pudotat solun, se näkyy paikassa, johon olet päättänyt siirtää sen.

Kopioi ja liitä -komennon avulla

 1. Kirjoita Microsoft Excel -ohjelma tietokoneellesi.
 2. Tämän jälkeen sinun on valittava Excel-tiedosto, jota haluat muokata.
 3. Kun Excel-tiedosto avautuu, sinun on siirryttävä soluun, jonka haluat kopioida.
 4. Sitten sinun on napsauta hiiren vasemmalla hiiren painikkeella solua valitaksesi sen.
 5. Kun olet valinnut kopioitavan solun, sinun on käytettävä kopiointikomentoa.
 6. Kopioikomentoa varten sinun on tehtävä paina näppäimistön Ctrl + C -näppäintä.
 7. Sitten sinun on löydettävä solu, johon haluat sijoittaa kopioidun solun, ja käyttää liitä-komentoa.
 8. Jos haluat käyttää shutdown-komentoa, sinun on paina näppäimistön Ctrl + V -näppäintä. Aiemmin kopioimasi solun muoto liitetään automaattisesti.