Skip to content

Mikä se on, miten se toimii ja mihin WIFI-hotspotia käytetään? Mitä tyyppejä siellä on? – Täydellinen opas

15 de kesäkuu de 2021
diferentes tipos dispositivos conectados funcionar Wifi

Tervetuloa! Jos olet koskaan kuullut termiä ”Wi-Fi-hotspot”, mutta et ole kovin selvä mihin sitä tarkoitat, olet saavuttanut oikean viestin. Myöhemmin selitämme kaikki mitä sinun tarvitsee tietää wifi-hotspotista Jatka lukemista!

Mikä on WiFi-hotspot?

Lyhyesti sanottuna voimme määritellä Wi-Fi-hotspotin Internet-yhteysosoitteeksi, jonka käyttäjät voivat käyttää siihen langattomasti.

Aluksi nämä yhteysosoitteet Heistä tuli kuuluisia paikoissa, joissa tavallisesti kokoontuu monia ihmisiä, kuten kirjastoissa, kahviloissa, yliopistoissa, lentokentillä, hotelleissa ja ruokapaikoissa.

Tällä tavoin kuka tahansa käyttäjä, jolla on mobiililaite, kannettava tietokone tai tabletti, voi muodostaa yhteyden näihin tukiasemiin surffaamaan Internetissä täysin ilmaiseksi.

On huomattava, että Wi-Fi, Wi-Fi Direct ja Mobile Hotspot välillä on tiettyjä eroja, joten ne eivät ole samat.

Kuinka Wi-Fi-hotspot toimii?

Tämä laite on kytketty Internet-verkkoon ja luo wifi-radiokentän vähintään 15 metriä. Toisin sanoen, kaikki tällä etäisyydellä olevat laitteet voivat käyttää Internetiä yksinkertaisesti muodostamalla yhteyden langattomaan Wi-Fi-hotspotiin.

Toisin sanoen, meidän ei tarvitse määrittää tai liittää paljon kaapeleita Internet-yhteyden muodostamiseksi. Tällä hetkellä on olemassa Wi-Fi-laitteita, joilla on suurempi kantama, koska niillä on enemmän antenneja, joten ei tarvitse pysyä hyvin lähellä näitä laitteita voidakseen käyttää Internetiä langattomasti.

Voit jopa ostaa henkilökohtaisen ja ottaa sen mukaasi missä haluat, jotta tällä tavalla voit muodostaa yhteyden Internetiin melkein mistä tahansa. Ja voit myös luoda wifi-tukiaseman tietokoneelta Internetin jakamiseksi.

Tällä hetkellä käytettävissä olevat Wi-Fi-hotspot-tyypit

Seuraavaksi tässä uudessa osiossa puhutaan hyvin yksityiskohtaisesti nykyisistä tukiasemista. Joissakin tapauksissa selitämme kuinka ne määritetään joten voit käyttää niitä ilman ongelmia.

Ilmainen hotspot

Tämän tyyppinen laite ei yleensä ole täysin ilmainen, koska pääsyn saamiseksi sinun tulee majoittua hotellissa tai syödä lounasta ravintolassa. Siksi se on palvelu, koska pääsy taataan niin kauan kuin käytät tiettyä palvelua.

Joskus joudumme jopa syöttämään sähköpostiosoitteemme, puhelinnumeromme tai luottokorttitietomme käyttää tämän laitteen tarjoamaa yhteyttä.

Kannettava hotspot

Tällä hetkellä on laitteita, joita voimme ostaa mistä tahansa elektronisesta laitekaupasta ja joiden tehtävänä on toimia wifi-reitittimen antennina, joka meillä voi olla aina vieressämme, jotta emme loppuisi Internet-yhteys Minne tahansa menemme

Kun olet ostanut sen, sinun on yksinkertaisesti tilattava Internet-palvelu tälle Hotspotille, jotta sinulla on tietosuunnitelma. Tällä tavalla voimme olla yhteydessä tähän laitteeseen jatkuvasti langattomalla tavalla joko matkapuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen kautta.

Mobiililaite, kuten Wi-Fi-hotspot

Meillä on myös mahdollisuus muuta matkapuhelimestamme wifi-hotspot jotta muut laitteet voivat muodostaa yhteyden Internetiin. Myöhemmin selitämme, miten tämä prosessi toimii.

Kädessä pidettävä paperi kuva symboli signaali wifi

Jos haluat käyttää älypuhelinta tukiasemana, sinun on yksinkertaisesti noudatettava seuraavia vaiheita:

  • Ensinnäkin sinun täytyy mennä valikkoon ja valita vaihtoehto ”asetukset”
  • Sitten sinun on painettava vaihtoehtoa ”langattomat nettiyhteydet
  • Siellä näet luettelon vaihtoehdoista, joista sinun on valittava vaihtoehto, joka sanoo ”yhteysosoitteet”tai” kannettava wifi-alue ”
  • Jos aiot ottaa tämän toiminnon käyttöön ensimmäistä kertaa, sinun on tehtävä joitain alkuasetuksia, jotta voit tehdä mobiililaitteestasi Wi-Fi-antennin.
  • Pohjimmiltaan sinun täytyy lisää nimi matkapuhelimeesi Android erottaa se muista laitteista. Suosittelemme antamaan sille nimen, jonka voit helposti muistaa.
  • Sinun on myös lisättävä uusi salasana, koska muiden laitteiden, jotka haluavat muodostaa yhteyden, on syötettävä se oikein.
  • On suositeltavaa luoda turvallinen ja helposti muistettava salasana, jossa on numeroita, kirjaimia ja joitain erikoismerkkejä. Tällä tavoin varmistamme, ettei kukaan voi arvata tätä salasanaa päästäksesi matkapuhelimeemme ilman lupaa.