Skip to content

Miksi Word-asiakirjat avautuvat WordPadissa? – Tiedoston asetukset

2 de maaliskuu de 2022
office word 18524

Word on yksi suosituimmista tekstinkäsittelyohjelmista. Se on suunniteltu ensisijaisesti luomaan asiakirjoja, joissa on ammattimainen ja asianmukainen esitys, jossa oikeinkirjoituksen ja tyylin korjaukset ovat tärkeässä roolissa kirjoittamisessasi.

Tämä ohjelma antaa sinulle mahdollisuuden aloittaa asiakirjasi tyhjältä sivulta tai erilaisilla malleilla, jotka voivat helpottaa työtäsi. Lisäksi se tarjoaa sinulle useita toimintoja, kuten oikeinkirjoituksen automaattinen korjaus ja mahdollisten kirjoitus-, kielioppi- tai tyylivirheiden korostaminen. Voit jopa käyttää erilaisia ​​kaaviotyyppejä ja tehdä vuokaavion.

Kuinka määrittää tiedostosi avautumaan Wordissa?

Suuri joukko ihmisiä tallentaa ja jakaa asiakirjojaan Word-muodossa sen helppokäyttöisyyden ja suosion ansiosta, mikä helpottaa käyttäjien lukemista. Siksi jatkuva kommunikointi on niin välttämätöntä sujuvampaa asiakirjoja jaettaessa. Eri muotojen esiintyminen edellyttää kuitenkin, että meidän on tutkittava kaikki nämä vaihtoehdot. Näitä laajalti käytettyjä formaatteja ovat esimerkiksi PDF, OpenDocument Text ja tietysti WordPad.

Kun haluamme jakaa tiedostoja toisessa muodossa, voi käydä ilmi, että vastaanottajalla ei ole resursseja lukea niitä. Tästä syystä on suositeltavaa määrittää se niin, että ne voidaan muuntaa Word-muotoon ja pystyä kommunikoimaan suurimman osan käyttäjäjoukosta.

Wordin lataaminen sen viralliselta sivulta takaa sinulle työkalut näihin ja moniin muihin toimiin. Voit esimerkiksi sisällyttää taulukoita lisäämällä valmiiksi suunniteltuja tai mukautettuja taulukoita. Lisäksi, voit lisätä erilaisia ​​grafiikoita, jotka erottuvat ammattimaisella vetovoimalla asiakirjojen määritykset.

Miksi Word-asiakirja avautuu WordPadissa?

Voi olla erittäin ärsyttävää, että kun avaat Word-asiakirjan, se tekee sen WordPadissa. Tämä voi saada meidät tarvitsemaan tarkemman version kuin mitä Wordilla yleensä tehdään. Syy voi johtua jostain vahingossa asiakirjaa määritettäessä, koska Word tallentaa tiedostot ”DOCX”-muodossa oletuksena.

Jotta tämä ei toistu, napsauta dokumenttia tallennettaessa ”tallenna nimellä” ja sitten ”selaa”. Siellä valitset paikan, johon haluat tallentaa tiedoston, ja varmista, että näkyviin tuleva muoto on DOCX eikä RFT. Näin seuraava tallentamasi asiakirja on tässä muodossa, ellet halua muuttaa sitä manuaalisesti.

Word-asiakirjojen parissa työskenteleminen

Tiedosto muoto

Sana on kehittynyt huomattavasti sen luomisen jälkeen. Nytkin pääset käsiksi kaikki sen toiminnot verkossa. Siellä voit hyödyntää erilaisia ​​tiedostomuotoja esityksesi helpottamiseksi. Tuetut muodot ovat: Word Template, Word Macro-Enabled Documents (docm), Macro-Enabled Template (dotm), Open Document Text ja PDF.

Word 97-2003 -asiakirjamuoto tai niitä vastaavat mallit voivat näyttää asiakirjat, mutta muokata niitä, Tämä uusi versio tallenna niistä kopio DOCX-muodossa. Kaikki nämä muodot tekevät työstäsi helpompaa, kun haluat tehdä Wordissa infografian, jossa on kaikki oikeat elementit tarkkaa, houkuttelevaa ja ammattimaista lukemista varten.

Asiakirjan asetukset

Sana antaa sinulle paljon työkalut asiakirjan määrittämiseen. Jos et käytä oletusmallia ja haluat suunnitella asiakirjasi tyhjästä, sinulla on monia vaihtoehtoja. Tyhjältä sivulta voit valita sen suunnan. Pystysuuntainen yleisimmälle sanamuodolle ja vaakasuora, jota suositellaan vertailukaavioille, aikajanalle ja aikatauluille.

Sivun koko on ratkaiseva kirjoitettavan asiakirjatyypin mukaan. Se voi olla kirje tai juridiset asiakirjat, jotka tarvitsevat enemmän tilaa sivua kohden. Jättämättä syrjään riittäviä marginaaleja suunnittelun mukauttamiseksi sen tavoitteeseen. Lisäksi pääset käyttämään esityksen erilaisia ​​tyylejä sekä kirjainten fontteja ja värejä.

Wordissa on myös erinomainen työkalu oikeinkirjoituksen tarkistamiseen, jonka voit määrittää käyttämään sitä eri kielillä. Voit myös antaa sille ammattimaisemman ilmeen lisäämällä oletuskuvia tai tuomalla ne verkosta. Et voi jättää huomiotta mahdollisuutta lisätä asiakirjaan kommentteja ymmärtämisen helpottamiseksi tietyissä tapauksissa.

määrittää, minne Word-asiakirjat tallennetaan

Mitä tehdä, jotta Word-tiedosto ei tallennu WordPadiin?

Olemme jo kertoneet sinulle syyn, miksi asiakirja avautuu a Wordpad-muotoilu ja kuinka välttää se. Sinun on kuitenkin myös estettävä sen tallentaminen kyseiseen muotoon, koska sen avaaminen seuraavan kerran tuo sinulle saman lukuvaikeusongelman. Voit saavuttaa tämän menemällä aloitusvalikkoon ja napsauttamalla ”asetukset”. Siirry kohtaan ”oletussovellukset” ja napauta sitten sovellusta, jota haluat muuttaa, ja valitse sitten luettelosta ”Word”.