Skip to content

Mitä eroa on kohdemarkkinoilla ja kohdeyleisöllä? – Lopullinen opas

25 de elokuu de 2021
analisis mercado producto 9923

Kaikki yritykset heidän on tunnettava markkinat hyvin ennen tuotteiden esittelyä; Tästä syystä on olemassa markkinointi- tai markkinointistrategioita. Tämän saavuttamiseksi on tärkeää tietää, mitkä ovat erot kohdemarkkinoiden ja kohdeyleisön välillä.

Markkinoinnin maailmassa se on välttämätöntä päättää, kenelle strategiamme suunnataan markkinointia tuotteen tai palvelun tehokkaaseen myyntiin. Yksikään ala ei vältä tätä tosiasiaa; jopa mainonnalla ja digitaalisella markkinoinnilla on suuri merkitys matkailussa. Tässä vaiheessa syntyy kohdemarkkinoiden ja kohdeyleisön käsitteet.

Vaikka molemmat käsitteet ovat samankaltaisia ​​ja liittyvät toisiinsa; niin huomaat, että ne eroavat toisistaan analysoi potentiaaliset asiakkaat perusteellisesti kuka voi ostaa tuotteemme tai palvelumme. Niiden ymmärtäminen auttaa sinua kehittämään yrityksesi markkinointistrategiasuunnitelman.

Mikä on kohdemarkkina?

Kohdemarkkinat määritellään segmentiksi väestöstä, joka koostuu ihmisiä, joilla on joukko ominaisuuksia; jotka liittyvät viestiin, jonka yritys haluaa välittää tuotteistaan ​​ja palveluistaan. Mikä tekee niistä johtoja.

Jotta voisimme ymmärtää paremmin käsitteen, voimme ottaa esimerkkinä kengänpohjaiset jalkineet; Sen tuotteet on suunniteltu urheilua varten, joten on loogista, että tämän yrityksen kohdemarkkinat ovat nuoret urheilijat.

Kuinka olemme jo tunnustaneet, että potentiaaliset kuluttajamme ovat nuoria; hyvä vaihtoehto tavoittaa tämä väestö digitaalisen median kautta. Siksi digitaalinen markkinointi on tänä päivänä erittäin tärkeää.

Mikä on kohdeyleisö?

Voimme sanoa, että kohdeyleisö on kohdemarkkinoilta johdettu osajoukko. Koska niillä on samat ominaisuudet, jotka määrittävät kohdemarkkinat, mutta lisäksi se menee yksityiskohtiin kuten ikäryhmä, sukupuoli, ammatti ja sosioekonominen asema.

Jos jatkamme edellisellä esimerkillä; Voimme sanoa, että tämän urheilukenkäyrityksen kohdeyleisö voi kohdistaa tavoitteensa 20–40 -vuotiaille, jotka haluavat lenkkeillä aamulla, joilla on vakituinen työ ja keskimääräistä paremmat ostotulot.

Tämä kohdemarkkinoiden jakautuminen tekee kohdeyleisöstä jotta voimme suunnitella sopivan strategian ja silmiinpistävää tuotteidemme potentiaalisille asiakkaille. Mitä yksityiskohtaisempi markkinointitutkimuksemme on, sitä tehokkaampi strategiamme on.

Yleisesti ottaen seuraavat tekijät, jotka meidän on otettava huomioon tehokkaassa analyysissä, ovat seuraavat: väestötiedot, tarpeet, mieltymykset, kiinnostuksen kohteet ja henkilökohtaiset piirteet. Kaikilla tiedoilla voimme rakentaa yleisen profiilin kohdeyleisöstämme.

nainen analysoi kohdeyleisöä

Mitä eroja kohdemarkkinoilla ja kohdeyleisöllä on?

Suurin ero kohdemarkkinoiden ja kohdeyleisön välillä on suorittamamme segmentoinnin tai erittelyn taso ihmisryhmälle. Kohdemarkkinat antavat meille käsityksen kohderyhmästä, jota kohtelemme; mutta kohdeyleisö kertoo meille, millaisia ​​nämä ihmiset ovat.

Kun tiedämme nämä erot, meillä on etu luoda a tehokkaampi markkinointikampanja kohti kohdemarkkinoita tai kohdeyleisöä; tavoitteidemme ja liiketoimintasuunnitelmiemme mukaan tuotteidemme mainostaminen.

Esimerkiksi a markkinatutkimus Olemme päättäneet, että kohdeyleisömme ovat 20-40 -vuotiaat miehet, joilla on hyvä palkka ja jotka urheilevat kumppaninsa kanssa viikonloppuisin. Ja saimme myös selville, että suurin osa ostoista ei ole heitä vaan heidän kumppaneitaan.

Siinä tapauksessa saattaa olla kätevää keskittyä osaan markkinointistrategiasta näihin naisiin. Sen vuoksi voimme laittaa mainoksia, aikakauslehdissä, joissa on naisellista sisältöä ja jotka kiinnittävät huomiosi, tai tee markkinointistrategia mainostamalla sosiaalisissa verkostoissa; joka voidaan myöhemmin muuttaa myyntiin.

Kaiken tänään oppimasi avulla sinulla on jo selkeämpi näkemys kohdemarkkinoiden ja kohdeyleisön välisistä eroista. Tästä lähtien sinun on jatkettava kehitystäsi ja parantamistasi markkinointisuunnitelmat, jotka on mukautettu tuleville kuluttajille tuotteistasi tai palveluistasi.