Skip to content

Mitä eroa taloudellisen riskin välttämisen ja riskin neutraalin välillä on? (Esimerkki)

14 de elokuu de 2021
usuario cuidadoso invertir 9931

Raha on erittäin tärkeä yhteiskunnassa; Tästä syystä, jos talouden maailmassa aiot sijoittaa pääomaasi, on hyvä, että olet selvä, että on olemassa erilaisia ​​sijoittajia. Tässä artikkelissa selitämme ero riskin välttämisen ja riskineutraalin välillä. Näin saat idean, jonka avulla voit tunnistaa itsesi.

Sijoittaja

Ensinnäkinmikä on sijoittaja? Todellisuudessa se voi olla kuka tahansa, joka varaa pääomaa tai rahaa tiettyyn investointiin. Sen tarkoitus on tietysti voiton tuottaminen.

Sijoittaessaan he käyttävät yleensä useita markkinoita, koska he pyrkivät saamaan voittoa eri sijoituksista. Tietenkin sinun on pidettävä mielessä, että se, mitä saat, riippuu paljon riskinsietokyvystäsi.

Riskejä välttävä sijoittaja

Ovatko ne yksilöitä, jotka mieluummin turvallinen tilanne, vaikka sen kannattavuus on minimaalinen. Valtaosa ihmisistä sijoituksensa vuoksi käyttäytymisensä vuoksi päätyy tähän ryhmään. Joten löydät tavan välttää riskejä ottamasta ilmaiseksi. He jopa harkitsevat mahdollisuutta ansaita rahaa investoimatta.

Esimerkiksi, kun sinulle tarjotaan kaksi sijoitusmahdollisuutta, joilla on yhtä suuret edut, riskikarttavalla sijoittajalla on yleensä tämä käyttäytyminen, kun ajatellaan sitä, hän suosii sitä, joka raportoi vähemmän riskejä. Lyhyesti sanottuna vaadit aina korkeampaa tuottoa minimaalisella riskillä.

Riski neutraali

Tässä tapauksessa tarkoitamme henkilöä, joka Hän ei välitä ottamasta riskiä tai olemaan ottamatta sitäkunhan odotettu arvo on sama. Tämä osoittaa, että kun he tekevät päätöksiä, kun he sijoittavat, he eivät ota huomioon riskiä; mutta heille tärkeimmät ovat muut parametrit, kuten tuottoaste (voitot) ja markkinoiden vauhti. Tässä suhteessa huomaat, että taloudellinen kokemus on tärkeää.

käyttäjä katsoo markkinoiden käyttäytymistä

Erot

Jotta voisimme olla selvillä näistä termeistä, aiomme havainnollistaa sitä puolestasi. Näin pystymme helposti erottamaan näiden kahden käyttäytymisen väliset erot. Esittelemme sinulle 2 erilaista skenaariota. Esimerkiksi:

  • Riskin välttäminen. Pelikeskuksessa et aio sijoittaa peliin, jonka odotukset ovat 0 tai negatiiviset. Kukaan ei tietenkään halua pelata hävitäkseen. Lisäksi heillä on taipumus hylätä, ei aina, pelejä, jotka antavat heille positiivisen mahdollisuuden. Miksi? Täällä voimme tunnistaa eron. Koska heillä on mentaliteetti välttää riskiä menettää mitä heillä jo on. Joten jos et pelaa, he ainakin pitävät sen, mitä heillä on.
  • Riski neutraali. Pelikeskuksessa ei käsitellä pelejä, jotka ilmoittavat negatiivisen saldon. Mutta jos olet avoin peleille, joilla on positiivisia odotuksia, miksi? Koska vaikka se sisältää riskin, kuten aiemmin mainitsimme, he eivät harkitse riskejä; mutta hyötyjen palauttaminen.

Meillä on 2 henkilöä, jokaisella on samat mahdollisuudet sijoittaa. Molemmilla on 1000 euroa. Sijoittajat, joiden on todettu käyttäytyvän riskejä välttämättä, harkitsevat ympäristönsä riskimuuttujia, kuten turvallisia korkoja ja inflaatiota.

Nämä yksityiskohdat huomioon ottaen he sijoittavat mieluummin valtionlainaan. Miksi? Miksi vakauden vuoksi heillä on turvallinen paluu 3 prosentin korolla. Ne, jotka on tunnistettu riskineutraaleiksi, kuten ei ota huomioon riskejä, vaan hyötyjä, he päättävät ostaa osakkeita kokonaan kehittyvässä uudessa yrityksessä. Vaikka sillä on riskejä, jos se onnistuu, sen kannattavuus on korkeampi kuin valtionlainoihin sijoitettu.

Näiden esimerkkien avulla huomaat, että erot on erittäin helppo erottaa. Toivomme, että näiden käyttäytymistapojen opiskelu motivoi sinua siihen olla riskineutraali henkilö. Itse asiassa se on ihanteellinen käyttäytyminen, koska vaikka se on mahdollisten tappioiden polku, voit myös hyödyntää mahdollisuuksia voittaa.

Valitettavasti monet vakuutusyhtiöitä sen menestys perustuu ihmisten pelkojen hyödyntämiseen. Se ruokkii pelkoa menettää jotain. Tämän seurauksena ihmiset maksavat korkeita vuosimaksuja pitääkseen mitä heillä on. Toivomme, että ne motivoivat sinua toimimaan. Voit myös tietää kuluttajien demografiset ominaisuudet laajentaaksesi talouskysymystä entisestään.