Skip to content
NFT

Miten NFT:n ostaminen ja myynti vaikuttaa ympäristöön ja saastumiseen?

23 de toukokuu de 2022
nft criptomonedas dioxido carbono contaminacion 19188

ympäristö Usko tai älä, NFT-pelien ostaminen ja myyminen vaikuttaa ekosysteemiin, jossa elämme. Itse asiassa, näiden liiketoimien jättämä hiilijalanjälki on edelleen arvaamaton. Mutta epäilemättä ne aiheuttavat järjetöntä vahinkoa ympäristölle, joten on tärkeää nähdä, kuinka tämä toimenpide tapahtuu.

Mikä osa NFT:n osto- ja myyntiprosessista on se, joka vaikuttaa ympäristöön?

Ymmärtääksemme yritysten ympäristövaikutuksia erityisesti NFT:n oston ja myynnin aikana, meidän on tiedettävä, miten ne toimivat. Sinänsä nämä pelit tuottaa ei-vaihtokelpoisen Tokenin, eli samanlainen kuin kryptovaluutta. Samalla tavalla kuin fanitunnuksen ostaminen Socios.com-sivustolta, hiiliketju aktivoituu.

Joten sen tehokkuus riippuu pelin tarjonnasta ja kysynnästä. Näin ollen pelaajien määrän kasvaessa sen arvo kasvaa. Kuitenkin näiden liiketoimien aikana Tiedän tuottaa paljon hiilidioksidipäästöjä jotka edistävät ilmaston lämpenemistä.

Lohkoketjut tai lohkoketju

Kun pelaat NFT:ssä, voit pitää hauskaa ja ansaita rahaa. Et ehkä tiedä, että sen takana on prosessi, joka sisältää online-lohkoketju joka on linkitetty kryptovaluuttoihin.

Tämä lohkoketju tuottaa tonnia hiilidioksidipäästöjä, jotka saastuttavat ympäristöä. Siitä asti kun, vaatii liikaa energiaa vain yhdessä kaupassa. Joitakin tapoja käsitellä ongelmaa ovat:

  • Hyödynnä sähköä, jota käytetään uusiutuvien energialähteiden avulla.
  • Toinen vaihtoehto, jonka löysimme, on muuttaa panoksen todistamisen lohkoketjualgoritmia. Koska Ethereum, yksi maailman tärkeimmät kryptovaluutat, ottaa tämän menetelmän käyttöön kirjanpitoonsa. Siksi olemme nähneet todisteita siitä, että jos kulutat vähemmän sähköä.

Liiallinen virrankulutus

Yksi NFT:n osto- ja myyntiprosessin ympäristöön eniten vaikuttavista osista on syntyvä liiallinen sähkönkulutus. Tästä syystä, ekosysteemi kärsii tuhoista lohkoketjun aikaan, toisinaan, kuten Axiesin ostaminen Marketplacesta tiimin luomiseksi.

Jotta nämä voidaan suorittaa optimaalisesti, tarvitaan useita tietokoneita. Tämä joukkueet tuottaa suurta energiankulutusta. On jopa tutkimuksia, jotka osoittavat, että Bitcoin voi kuluttaa saman verran kuin koko maan sähköä vuodessa.

nft:n hiiliketjun ympäristövaikutus

Näitä tutkimuksia kohtaan on kuitenkin paljon skeptisyyttä. No, tarkka laskelma NFT:n energiankulutuksesta on edelleen mysteeri. Koska tiedämme, että asiaan liittyy monia etuja, ja suurille kauppakeskuksille ei ole mukavaa, että mainittu tieto tulee ilmi.

Kuinka suuri on NFT:n hiilijalanjälki?

Todellisuus on, että tähän mennessä emme tiedä tarkkaa laskelmaa tämän tekniikan ympäristölle aiheuttamista vahingoista. Olemme kuitenkin varmoja, että se vaikuttaa suuresti ympäristövaikutuksiin.

Voimme vahvistaa tämän, sillä NFT:n jättämän hiilijalanjäljen suuruuden selvittämiseksi on tehty erilaisia ​​tutkimuksia. Sieltä voimme poimia varsin mielenkiintoisia hypoteeseja:

  • Tiedämme Bitcoinin tuottaman likimääräisen hiilijalanjäljen määrän, mutta NFT:t eivät käytä kyseistä kryptovaluuttaa. Päinvastoin, nämä niitä hallitsee Ethereum, mikä olisi vakavampaakoska tällä on suurempi arvo kuin ensimmäisellä.
  • Osto-myynnin energiakustannus voi vastata kahden ja puolen omakotitalon kokonaisen päivän energiankulutusta.
  • Erilaiset NFT:t eivät ole rajoitettuja painoksia, vaan ne ovat osa sarjaa. Mutta hänen luomuksensa ei ole se, joka kuluttaa suurempi hiilidioksidipäästöprosenttion prosessi, joka rekisteröidään lohkoketjun kirjanpitoon.
  • Memo Atkenin tekemän tutkimuksen mukaan se havainnollistaa mahdollista laskelmaa, jonka mukaan 18 000 NFT:tä jättää jokaisen 211 kilon hiilijalanjäljen. Tämän summan voimme verrata henkilön vuosittaisiin menoihin Euroopassa tai kahden tunnin lentomatka.

Mitä aloitteita on tehty NFT:n hiilijalanjäljen vähentämiseksi?

ennen välitöntä ympäristövaikutuksia tuottaa lohkoketjuja näissä NFT:issä, on kehitetty strategioita vahinkojen minimoimiseksi. Vaikka hiilijalanjälkeä ei voida pienentää, Ethereumin kanssa tehdyt kaupat ovat onnistuneet tasapainottamaan sitä kierrättämällä elektroniikkaromua.

nft:n hiilipäästöjen aiheuttamat ympäristövaikutukset

Kuuluisat taiteilijat, kuten Beeple, on toteuttanut strategian, jotta teosten jättämää hiilijalanjälkeä taiteen, olla tyhjä. Vaikka tiedämme, että sen päästöjä on mahdotonta välttää, se hakee neutraalisuutta investoimalla hiilidioksidin talteenottoprojekteihin ja uusiutuvaan energiaan.

”DigitalArt4Climate” -liikkeeseen tutustuminen

Yhdistyneiden kansakuntien järjestö (YK) pyrkii toteuttamaan ympäristölle vähemmän haitallisia NFT:itä. Joten tämä liike perustettiin, jotta lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta.

Tällä tavoin tavoitteena on tukea NFT-taiteilijoita, saavuttaa kestävämpi prosessi. Siten ne vaikuttavat ekologiseen suojeluun teknologian avulla.

Ajatuksena on siis kylvää ideologiaa hiilineutraalin lohkoketjun käytöstä ja edistää sen talteenottoa. Näin ollen taiteilijat, jotka liittyvät kannustaa huolehtimaan ympäristöstä he saavat suuren hyödyn. Siitä lähtien he voivat näyttää ja neuvotella teoksiaan tässä muodossa.

Ketkä muodostavat ”Climate Chain Coalition” -verkoston?

Tämä on toinen aloite, jolla lisätään tietoisuutta ilmastonmuutoksesta. The niihin kuuluu 250 jäsentä, jossa näemme monia organisaatioita, jotka haluavat parantaa lohkoketjuteknologiaa. Tavoitteena on siis optimoida taloutta maailmanlaajuisesti, mutta keskittyen ympäristöstä huolehtimiseen.

edistää hiilidioksidipäästöjen ehkäisemistä nft

Joten yritysvastuu suhteessa hiilidioksidipäästöt ovat ratkaiseva kysymys tässä organisaatiossa. Pariisin ilmastonmuutoshuippukokouksessa tehtyjen sopimusten kautta panemme merkille, että Climate Chain Coalition pyrkii:

  • Läpinäkyvyys hiilipäästöihin liittyvissä raporteissa. Siten yritykset ylläpitävät selkeää tietoa NFT:n aiheuttamista ympäristövaikutuksista.
  • Valvo lohkoketjuja ja hallitse hiilidioksidipäästöjä ohjaten kansakuntia toteuttamaan uusiutuvan energian hankkeita ja minimoiden niiden vaikutukset.

Tällä tavoin pyritään korvaamaan ympäristölle teknologian aiheuttama saastuminen. Tasapaino saavutetaan siis suorittamalla strategioita, jotka minimoivat ympäristövaikutuksiavaikka NFT:tä käytetään edelleen, mikä jättää vakavan hiilijalanjäljen ekosysteemiin.