Skip to content

Mitkä ovat rahan mahdollisuuskustannusten kasvaminen tai pieneneminen ja niiden merkitys? – Esimerkkejä

26 de elokuu de 2021
hombre manos corbata 12142

Taloudessa on monia muuttujia, jotka vaikuttavat eri tavoin yrityksen muodostavien taloudellisten tekijöiden tulokseen. Niiden ennustaminen ja toimiminen ovat välttämättömiä taitoja yrityksille, koska tilikausien tuloksen ennakointi on yrittäjyyden tukipilari, jotta voidaan tehdä eroja esimerkiksi taloudellisia tai taloudellisia investointeja tehtäessä.

Päällä talous, jota johtaa pandemia, markkinat ovat muuttuneet kuin koskaan ennen. Nyt työpaikat eivät ole turvallisia, ihmiset tarvitsevat keinon sitoutua itse ja saada paremmat mahdollisuudet liiketoiminnassaan. On ihmisiä, joista yksinkertaisilla mutta tärkeillä ideoilla tuli miljonäärejä, kuten Arthur Fryn kohdalla.

Taloustieteilijät käsittelevät monia termejä ovat erittäin tärkeitä markkinoiden ennustamisen kannalta ja olemaan hyvin varovainen tehdessään taloudellisia liikkeitä. Tuottavuus ja tuotanto ovat selkeitä käsitteitä, joiden on oltava selkeitä, koska ne määrittelevät yrityksen tuottaman hyödyn. Näissä on kuitenkin monia eroja ja yhtäläisyyksiä, jotka on aina otettava huomioon.

Mitä ovat ”vaihtoehtoiskustannukset”?

Kun investointi tehdään, mikä on taloudellinen liike, investoinnin tekemättä jättämisestä aiheutuvat kustannukset on otettava huomioon. Sanotaanpa näin: Sinulla on yritys, joka tuottaa erittäin onnistuneen tuotteen. Eräänä päivänä tilaisuus muuttaa tuotettasi yhtäkkiä, mutta hyödyttää investointeja ja yrittäjien lompakkoja. Kun muutos on tehty, mielipiteet tuotteesta muuttuvat ja yritys menee konkurssiin, koska kukaan ei halua enää ostaa tuotetta.

Nyt yhtiö Olisit voinut ansaita huomattavan määrän rahaa, jos et olisi tehnyt tätä päätöstä. Se rahamäärä, jonka he menettivät ottamalla tämän sijoituksen, joka olisi voinut olla hyvä tai huono, on vaihtoehtoinen hinta. Ne ovat etuja, jotka menetetään sijoituksen yhteydessä. Ilman tätä laskemista johtaja ei voi tehokkaasti johtaa yritystä.

Johtaja yleensä töitä, jotka perustuvat kokonaistuotantosuunnitelmien laatimiseen, joilla on tiettyjä etuja ja haittoja voiton tuottamiseen nähden. Yleensä on kuitenkin hyödyllistä suunnitella erityisesti toimenpiteet, jotka yrityksen tulisi tehdä markkinoiden liikkeiden perusteella.

kaaviot investointikustannuksista

Mitä ovat ”kasvavat” ja ”pienenevät” vaihtoehtoiset kustannukset? Mikä on sen merkitys?

Oletetaan, että meillä on kaninmetsästysliiketoiminta, jossa käytämme marjoja syötinä houkutellaksemme eläimiä ja ansaan, jotta voimme sitten myydä ne ja tuottaa voittoa. Mitä tulee kanien metsästykseen, 4 keskeistä tekijää on otettava huomioon, mitkä ovat niiden sieppaamiseen kuluva aika, niiden sieppaamiseen käytetty energia, käytettyjen marjojen määrä ja vaihtoehtoiskustannukset aina, kun päätetään lähteä kaniin.

Sanotaan, että vakaa päivä, jokainen kani ottaa 20 marjaa kiinni, ja päivässä voin kerätä jopa 300 marjaa ennen kuin menen syömään. Tämä näkyy kaaviossa ja keskimääräinen päivä näkyy vasemmalla.

Keskellä on toinen kuvaaja, josta kanit oli erityisen vaikea saada kiinni. Aina kun kani vei monta marjaa kiinni, vaihtoehtoiskustannukset kasvoivat, koska jos 60 marjaa vievää kania jahdataan, muut kanit, jotka olisi voitu saada näillä, on otettava huomioon. 60 marjan tapauksessa olisi voitu saada 3 kania, joten käyrä on tehtävä koveraksi. Tämä on kasvava vaihtoehtoiskustannus, koska jokainen investointi vie enemmän resursseja.

Sanotaan nyt, että on toinen päivä, jolloin kanit oli helppo saada kiinni. Laskelmat tehtiin ja jokainen kani otti 10 marjaa kiinni. Nyt vaihtoehtoiskustannusten sijasta on voittoa, koska enemmän kaneja pyydettiin vähemmän marjoja. Joka kerta, kun pyydetään kaksi kania, marjoja kulutetaan puolet enemmän kuin normaalina päivänä, joten siima muuttuu kuperaksi. Tämä pienentää vaihtoehtoisia kustannuksia, koska jokainen päätös kuluttaa vähemmän resursseja.