Skip to content

Mitkä ovat sisäiset ja ulkoiset rekrytointi- ja henkilöstövalintatekniikat?

13 de elokuu de 2021
persona dedo seleccionar candidato 10775

Henkilöstön valinnalla ja rekrytoinnilla on päätavoitteita, mutta myös tekniikoita kun sitä käytetään oikein yrityksessäsi, ne ovat sen menestyksessä. Jos haluat tietää, mitä nämä tekniikat ovat, jatka lukemista aiheesta Mitkä ovat ulkoiset ja sisäiset rekrytointi- ja henkilöstövalintatekniikat?

Mitkä ovat ulkoiset rekrytointi- ja valintatekniikat?

Yksi yleisimmistä henkilöresurssien ongelmista syntyy, kun on aika aloittaa ulkoinen valinta- ja rekrytointiprosessi.

Vaikka uuden henkilöstön valitseminen yritykselle voi olla päänsärky, tämä prosessi on helpompi alla kuvatuilla tekniikoilla.

Sosiaalinen media

Hyvä tapa houkutella ammattilaisia ​​on käyttää digitaalitekniikkaa, erityisesti sosiaalisia verkostoja, koska kenellä ei tällä hetkellä ole tiliä Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä jne.?

Sosiaaliset verkostot, kuten LinkedIn, Facebook tai Twitter ovat erittäin hyvät portaalit oppia tuntemaan ehdokkaat ja suorittaa viihdyttävämpi ja erilainen henkilöstövalintaprosessi.

Tämän valinta- ja rekrytointitekniikan käyttö on myös erittäin hyvä, koska se heijastaa hyvää imagoa yrityksen brändistä, auttaa laajentamaan sitä ja antaa ehdokkaiden nähdä helpommin, millainen yritys on. organisaatiokulttuuri, joka houkuttelee parhaita ehdokkaita.

Työportaalit

Tämä on yksinkertainen ja tehokas tapa löytää ehdokkaita, koska he ovat enimmäkseen rekisteröintiin erikoistuneita digitaalisia portaaleja vaatimuksia ja tarjouksia Työpaikat ovat muun muassa Infojobs, Infoempleo, Laboris.

Nämä ovat parhaita sivuja työnhakuun ja työntekijöille, joilla on aina ihmisiä, jotka etsivät työtä, joten sinulla on laaja valikoima ehdokkaita, joista löytyy paljon ihmisiä lahjakkuutta ja potentiaalia yrityksellesi.

Yhteistyö yliopistojen kanssa

Yritysten ja yliopistojen välinen kumppanuus on yksi parhaista tavoista rekrytoida uusia kykyjäLisäksi harjoitteluohjelmasta on monia etuja yritykselle ja nuorille kyvyille.

Esimerkiksi mahdollisuus hankkia harjoittelijoita, jotka osallistuvat tuoreita ja uusia ideoita yritykselle, auttaakseen opiskelijoiden uran kehittymistä ja lopuksi kouluttamaan näitä nuoria, jotka voivat tuntea olevansa sitoutuneita yrityksen arvoihin ja jotka voidaan tulevaisuudessa palkata yrityksen virallisiksi työntekijöiksi. tavoitteiden saavuttamiseksi työskentele yhdessä organisaation kanssa.

Rekrytointitoimistot

Kolmannen osapuolen käyttäminen valinta- ja rekrytointiprosessissa voi olla hyvä vaihtoehto jos et halua sijoittaa paljon aikaa ja energiaa tässä, koska nämä rekrytointitoimistot ovat vastuussa suuresta osasta prosessia.

Nämä virastot ovat ensisijaisesti vastuussa houkutella päteviä ehdokkaita yritykselle ja ottaa ensimmäinen yhteys hakijoihin, joissa he ovat vastuussa tietojen keräämisestä heiltä, ​​kuten opetussuunnitelma, ammatillinen tausta, koulutustaso, tekninen tietämys jne.

Jopa nämä rekrytointitoimistot suorittavat psykometrisiä testejä persoonallisuuden, yleisten taitojen ja kielten rekrytoinnissa tai testissä haetun profiilin mukaan.

Tällä tavoin nämä virastot saavat parhaat ehdokkaat yhtiölle, vaikka lopullinen päätös palkitsemisesta on HR -tiimin ja / tai yrityksen toimitusjohtajan vastuulla.

Mitkä ovat sisäiset rekrytointi- ja valintatekniikat?

Ryhmädynamiikka

Jos haluat täyttää avoimet työpaikat yrityksessä jo olevilla työntekijöillä, hyvä tapa tehdä se on käyttää parhaita pelejä ja dynamiikkaa, koska niillä on suuri kysyntä henkilöstöalueella.

nainen arvioi ehdokasprofiileja rekrytoimaan

Tämän rekrytointitavan avulla voit arvioida ja ymmärtää paremmin sosiaaliset taidot yrityksessäsi olevista työntekijöistä, jotka hakevat toista tehtävää, näet myös heidän integrointikykynsä, erilaisten tilanteiden käsittelyn ja analysoi heidän toimintatapojaan.

Pystyt myös arvioimaan heidän työnsä johtamisessa, suullisessa viestinnässä, ryhmätyössä, aloitteellisuudessa, sosiaalisuudessa, tehokkuudessa ja synteesi- ja analyysikyvyssä.

Lähetysohjelma

Jos kerrot työntekijöillesi valintaprosessista, he voivat suosittelen muille työntekijöille He katsovat noudattavansa vaatimuksia, mikä helpottaa koko prosessia, koska tavoitat ehdokkaat, joilla on suurin potentiaali suoraan.