Skip to content

Mitkä ovat taloustieteen markkinatyypit palvelujen ja tuotteiden kansallisen kilpailun mukaan?

25 de elokuu de 2021
tipos de mercados 11904

Epäilemättä henkilö on jatkuvassa tuotteiden ja palvelujen vaihdossa, ja joukossa on erilaisia ​​palveluntarjoajia, jotka palvelevat erilaisia ​​kuluttajia. Tässä on käytännön opas, joka auttaa sinua määrittämään minkälaisille markkinoille ajaa yritystäsi ja sillä on kaupallinen vaikutus.

Taloustieteen markkinat palvelujen ja tuotteiden kansallisen kilpailun mukaan

Kaikkien ihmisten tarpeisiin vastaamiseksi on valtava talousjärjestelmä, jossa suuri joukko yrityksiä jakaa vaaditut resurssit ja palvelut. Tällaisella massiivisella alalla erityyppiset markkinat auttavat kysyntää vastaamaan kilpailukykyiseen tarjonta -maailmaan.

Eri markkinat luokitellaan tarjotun tuotteen tai palvelun sekä kohdeyleisön mukaan. Mitä tuleva yrittäjäOn erittäin hyödyllistä tietää nämä yksityiskohdat, jotka auttavat sinua strategisesti hallitsemaan palkitsemisehdotuksia pätevän liiketoiminta -aseman luomisen lisäksi.

Markkinaerot luokittain

Ennen kuin määrität talouden markkinatyypit, eri näkökohdat, jotka edellyttävät kaupallista vaihtoa, otetaan huomioon.

 1. Tuoteluokka.
 2. Kuluttajan tyyppi.
 3. Kilpailun tyyppi.
 4. Kaupallinen alue, joka palvelee.

Markkinoiden tyypit

Seuraavissa tiedoissa tehdään kuvaus, jonka avulla voit tehdä markkinatyypin oikea ero mitä tarvitset.

Tuotemarkkinat

Tässä tapauksessa vaadittu ja tarjottava tuote erottuu.

 1. Kulutustuote: Pohjimmiltaan viittaa olennaisten resurssien tuotantoon, joka suorittaa välittömän tehtävänsä eikä pysy ajan mittaan.
 2. Jatkuvan kulutuksen tuotteet: Nämä ovat tuotteita, jotka on hankittu tarkoitukseen tyydyttää jatkuvaa tarvetta, kesto riippuu käytöstä.
 3. Palvelut: Tämä vastaa ei-aineellista tuotetta, jossa kuluttaja voi antaa sille satunnaista käyttöä.
 4. Talous: Kuten nimikin kertoo, se viittaa rahoitustuotteisiin, joita käytetään sijoitusvälineinä.

Kuluttajamarkkinat

Tässä tapauksessa kuluttaja osoittaa tiettyjä huomion ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä vaativan markkinoilla.

 1. Kauppiaiden markkinat: Tässä markkinoivat yritykset on ryhmitelty muille mikroyrittäjille tarkoitettujen tuotteiden kanssa, kuten ruokakaupat.
 2. Teollisuuskuluttajat: Nämä ovat yrityksiä, jotka ovat omistautuneet muun muassa henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettujen esineiden, vaatteiden ja jalkineiden massatuotantoon.
 3. Hallituksen asiakkaat: Näiden markkinoiden kautta julkisyhteisöt hankkivat omaisuutta ja palvelujen tarjoaminen yhteiskunnan eduksi.
 4. Kuluttajat yleensä: Se viittaa kaikkiin ihmisiin, jotka vaativat ja käyttävät kaikenlaisia ​​tuotteita ja palveluita.
 5. Työmarkkinat: Näiltä markkinoilta löydät työn kysynnän ja tarjonnan sekä suuren joukon ammattilaisia, jotka tarjoavat palveluitaan korvausta vastaan.

Kilpailumarkkinat

Yrityksen tarjoaman tuotteen ja palvelun mukaan sen kilpailukyky markkinoilla voidaan luokitella.

 1. Täydellinen kilpailu: Se on ihanteellinen markkinatyyppi, mutta sen toteuttaminen maksaa paljon, koska sen odotetaan kaikki yritykset tarjoavat samaa samaan hintaan.
 2. Epätäydellinen kilpailu: Nämä ovat markkinat, joilla elämme päivittäin, missä löysimme pienen kilpailun.
 3. Monopoli: Tietyn tuotteen kaupallinen toiminta on monopolistista, eli sitä hallinnoi yksi yritys.

Markkinat kauppa -alueittain

Se viittaa maantieteellisesti jakautuneisiin markkinoihin, jotka palvelevat paikallisesta maailmanlaajuiseen kattavuuteen.

globaaleilla markkinoilla

 1. Paikallinen: Alue, jota se palvelee, on pieni, kuten yksi olemme maaseudulla.
 2. Alueellinen: Nämä markkinat täyttävät paljon suuremman alueen, mutta niillä on rajansa, ne koskevat maailman alueita.
 3. Kansallinen: Näiden markkinoiden kaupallinen kattavuus ulottuu kaikkiin maan kulmiin, yleensä hyvin tiedossa.
 4. Kansainvälinen: Näitä markkinoita palvelevat suuret monikansalliset yritykset, jotka toimittavat suuria määriä.
 5. Maailmanlaajuinen: Kaupallinen toiminta on globalisoitunut, joten monet maat voivat hyötyä sen tarjoamista palveluista.

Kun olet analysoinut olemassa olevien markkinoiden tyypit, voit tehdä päätöksen siitä, mitä markkinoilla on kätevää hallita yrityksessäsi tai bisnes. Kun teet asianmukaista tutkimusta, voit ymmärtää, mitä kuluttajat vaativat, ja hyvällä suunnittelulla voit saavuttaa kaupallisen menestyksen.