Skip to content

Mitkä ovat tukkumyynnin ominaisuudet, edut ja haitat?

24 de elokuu de 2021
manos estrechandose camion carga 11171

Tukkukauppa koostuu mm. olla välittäjänä tuottajien ja vähittäismyyjien välillä, jotka perustavat taloudellisen toimintansa tukkumyynnin ostamiseen ja myymiseen muille vähittäis- ja tukkumyyntiyrityksille. Suurin osa myymälöissä myytävistä tuotteista tulee tukkumyyjiltä.

Tämä johtuu siitä, että tämäntyyppiset kaupat auttavat jakeluketjussa, joka on prosessi, jonka tuote käy läpi valmistushetkestä lopullisen ostajan käsiin. Tässä artikkelissa puhumme tukkukaupoista, niiden ominaisuuksista, eduista ja haitoista.

Mitkä ovat tukkukaupan ominaisuudet?

Kaupan maailmassa löydämme tukkumyyjän lisäksi jälleenmyyjälle, joka on vastuussa tuotteiden myymisestä pieninä määrinä. Toisin kuin tukkumyyjä, joka myy irtotavarana. Meidän on tiedettävä tukkukaupan ominaisuudet, jotka tekevät niistä sellaisia ​​kuin ne ovat. Seuraavaksi näemme joitain näistä ominaisuuksista.

  • Ne ovat kuljetusketjun alkeellisimpia, koska ne järjestävät sen, hallita tehokkaasti kaikkea kuljetusta kuljettavaa logistiikkaa ja tuotteiden suuria määriä jakelua.
  • Työskentele vain suurilla määrilläTämä siis tuotteiden ostamisen ja myymisen yhteydessä. Heillä ei yleensä ole koskaan yhteyttä loppukäyttäjään, koska he myyvät tuotteen jälleenmyyjille. On tapauksia, joissa ne voivat myydä muille tukkumyyjille tai tuottajille.
  • Sen käyttökustannukset ovat pienemmät kuin vähittäiskaupoissa, koska suuri osa tukkukauppojen työstä on sitä hallita suurta varastoa, josta toimittaa vähittäiskauppiaille.

Mitkä ovat tukkukaupan edut ja haitat?

Kuten kaikilla yrityksillä, myös tukkukaupoilla on useita etuja ja haittoja. Tästä huolimatta, sen tehokkuus on kiistaton. Supermarkkinoiden kasvu vaikutti tukkukauppaan, vaikka kaikki yritykset näkyvät edelleen. Seuraavaksi mainitsemme ja selitämme tukkukaupan edut ja haitat.

Tukkukauppojen edut

Tukkukaupat ovat tärkeä osa jakeluketjua monien myönteisten näkökohtien lisäksi, joita näemme alla.

Niillä on alhaisemmat omakustannushinnat

Tukkukaupan yrittäjät, saada voittoa myynnistä alhaisin kustannuksin, mutta vakioina suurina määrinä tuotteista. Tätä liiketoimintastrategiaa käytetään eniten tässä kaupassa.

Tavarat kiertävät suuria määriä

Kun käydään kauppaa suurilla tuotemäärillä, käsitellään suuria summia rahaa sinun pitäisi yrittää saada hyvä yhteysverkosto, niin että tämä liike tapahtuu jatkuvasti. Lisäksi nämä kontaktit antavat mahdollisuuden tavata muita yrittäjiä, jotka voivat olla yrityksen asiakkaita tai kumppaneita.

Tukkukaupan haitat

Puhuimme jo tukkuyritysten eduista, mutta on aika puhua näiden haitoista, ja tämä johtuu siitä, että koska kaikkea käsitellään suuria määriä, jos jotain menee pieleen, se voi olla suuri tappio. että, on haittoja jopa yleisille markkinoille.

Tavaran liike

Mainitsimme tämän kohdan aiemmin, mutta se voi olla sekä positiivista yritykselle että vahingoittaa sitä, koska varaston menettäminen tukkutason tasolla tarkoittaa paljon tuotteita ja rahaa. Tämä on juuri päinvastoin kuin Lean Six Sigma -filosofia toteuttaa.

Vaikea laadunvalvonta

Ottaen suuria määriä tavaraa, voi olla kovaa työtä tarkistaa 100%: n tuotteiden täydellinen kunto, jolle täydellistä varastonhallintaa ei taata.

Nosta hintoja

Tämä kohta vahingoittaa sekä yritystä että markkinoita yleensä. Yrityksen tapauksessa suuren yrityksen omistaminen tarkoittaa, että sinulla on oltava suuri pääoma, koska sinun on katettava kuljetukset, suuret tilat ja muut kulut. Tulot tulevat samalla tavalla suurina määrinä. Tämän tyyppiset yritykset vaativat suuren rahavirran.

kolikot ja kynä arkille

Nyt markkinoiden kannalta, koska tukkumyyjät ovat yksi välittäjä, ne nostavat lopputuotteen hintaa.