Skip to content

Mitkä ovat työlainsäädännön vaatimukset alle 16 -vuotiaille ja 18 -vuotiaille?

24 de elokuu de 2021
laptop estudiante 12094

Maiden lait epäilemättä vahvistaa säännöt alaikäisten työn osalta, koska se on erittäin arkaluonteinen asia maailmanlaajuisesti. Syy siihen, miksi sinun on oltava hyvin perillä niitä koskevista työmääräyksistä. Jotta ei tehdä laittomia tekoja, jotka johtavat seuraamuksiin, rangaistuksiin, sakkoihin jne.

Alaikäisten työ on ollut yhteiskunnallista ja hallinnollista etua jokaiselle maalle. Johtuu siitä, että monissa olosuhteissa alaikäiset ovat houkuttelevia tai joutuvat työllistämään itsensä tuottamaan tuloja, joiden avulla he voivat kattaa peruskulut, mikä synnyttää maiden tarpeen säätää lainsäädäntöä työasioista. suojan ja eheyden takaamiseksi tästä väestöosasta.

Jos olet nyt yksi näistä 16–18 -vuotiaat nuoret tai olet edustaja ja olet kiinnostunut oppimaan laissa alaikäisten työtehtäviin asettamista vaatimuksista. Tämä tieto on sitten sinulle. Kaverit.

Voitko laillisesti 16–18 -vuotiaana työskennellä?

Espanjan työlainsäädännössä säädetään, että 16–17 -vuotiaiden nuorten virallinen työ on laillista ilman, että työnantajat joutuvat siitä aiheutuvien lainvastaisuuksien vahingoksi. Kuitenkin, tietty lailliset vaatimukset, suojellakseen alaikäisen oikeuksia.

Työlainsäädännön mukaiset vaatimukset

 • Sinulla on oltava erityinen lupa voidakseen suorittaa jonkun työtehtävän.
 • Sinulta on kiellettyä tehdä ylitöitä.
 • Hanki hyväksyntä joko vanhemmilta tai heidän huoltajansa tapauksen mukaan.
 • Et voi suorittaa mitään töitä yöpaikoilla
 • Työtehtävä kestää enintään 8 tuntia, ja samaan aikaan on otettava huomioon aika, jonka sinulla on koulutuksellesi.
 • Sinulla on oltava 2 peräkkäistä päivää työtaukona.
 • Jos tehtävä ylittää 6 tuntia, se kestää vähintään 30 minuutin lepoaika. Muiden määräysten joukossa.

Työlupa 16-18-vuotiaille

Se on oikeudellinen asiakirja, jonka ovat valmistelleet 16–18 -vuotiaan nuoren huoltajat, jotka valitsevat työpaikan. On huomionarvoista, että tämä lupa on tarkoitettu alle 16 -vuotiaille ja 18 -vuotiaille alaikäisille he eivät ole emansipaation tilassa.

Kuitenkin alaikäiset, jotka ovat jo vapautuneet joko siksi, että heidän lailliset toimijansa ovat myöntäneet sen heille tai tuomarin väliintulon vuoksi, eivät vaadi tätä työlupaa liittyäkseen työhön. No ne ovat laillisesti valtuutettuja suorittaa kaikki työsopimuksiinsa liittyvät asiat.

Työluvan vaatimukset

 • Työluvan tulee sisältää seuraavat asiakirjat:
 1. Sinulla on oltava laillinen henkilöllisyystodistus edustetusta
 2. Sinun on myös liitettävä laillisen edustajan laillinen henkilöllisyystodistus.
 3. Sen on sisällettävä säädös, joka osoittaa alaikäisen holhouksen, kuten syntymärekisteri.
 4. Nuorten edustaja sinun on allekirjoitettava valtuutus ja sitten se on toimitettava työnantajalle, jotta alaikäinen voi allekirjoittaa työsopimuksensa.
 5. Kun edellinen vaihe on suoritettu, voidaan tehdä työsopimus, jossa alaikäinen voi allekirjoittaa työsopimuksensa. On huomattava, että jotta alaikäinen voi irtisanoa työsopimuksen, hänellä on oltava laillisen holhoojansa apu.

nuijatuomarin lait

Jotkut työpaikat 16–17 -vuotiaille alaikäisille

Tuolla on monenlaisia ​​töitä ja sivustot, joista niitä saa. Yritykset tai yritykset, joihin nuoret voivat integroitua, ovat leipomot, markkinat, laitokset, joissa ruokaa valmistetaan tai toimitetaan jakelijana tilauksissa nyt tai DIDI: ssä. Ole varovainen, et voi työskennellä tehtaissa ja jopa yöpaikoissa, muuten voit työskennellä melkein kaikessa.

On huomionarvoista, että laki sallii tiettyjä poikkeuksia työpaikalla alaikäisille julkisissa tapahtumissa, kuten näytteleminen, mallinnus, musiikki, tanssijat jne., tietysti toimivaltaisen työelimen laillistamisen yhteydessä.

Nyt kun tiedät mitä tehdä, älä riko lakia ja käytä käytännössä tietoja, jotka laitat käden ulottuville tässä käytännön artikkelissa.