Skip to content

Monitasoisten luetteloiden luominen ja tekstin muuntaminen SmartArt -grafiikoiksi Microsoft PowerPointissa (esimerkki)

25 de elokuu de 2021
logo powerpoint naranja

Vuosien saatossa PowerPoint on tehnyt miljoonille ihmisille helpoksi luo houkutteleva esitys ideoista, jotka haluat välittää. Tietäen kuinka SmartArt lisätään Power Pointiin, meidän on paljon helpompi saavuttaa tämä tavoite.

Siksi, jos haluat muuntaa monitasoisen luettelon tai tekstin SmartArt -kuvaksi PowePointissa, selitämme tässä artikkelissa, miten se tehdään. Opetamme myös kuinka lisätä kuvia grafiikkaan niiden tekemiseksi edelleen visuaalisesti houkuttelevampi. Mutta ensin selitämme hieman, mitä SmartArt on.

Mikä on SmartArt?

Se on toiminto, joka on integroitu useisiin Microsoft Office Suiten ohjelmiin, mukaan lukien PowerPoint. Se esiteltiin tämän sviitin 2007 -version työkaluluetteloon. Nopeasti ja helposti, sen avulla käyttäjä voi kommunikoida idean tiedon visuaalinen esitys, muulla kuin tekstillisellä tavalla.

Tällä työkalulla on suuri määrä malleja ja graafisia tyylejä, joiden avulla voit välittää viestisi tai ideasi tehokkaasti ja vakuuttavasti. Ne voivat auttaa meitä tekemään luetteloita ja hienostuneita malleja yksinkertaisella tavalla, ja sen avulla on jopa mahdollista tehdä luova käsitekartta PowerPointissa.

Vuosien mittaan SmartArt on parantanut versiota toisensa jälkeen. Nykyään se on paljon yhteensopivampi ja vakaampi kuin ennen. Lisäksi grafiikan tyylit ja mallit ovat laajentuneet, tietysti voidaksesi käyttää sitä, sinun on voitava ladata ja asentaa Microsoft Office sen kuuluisalla työkalulla: PowerPoint.

Monitasoisen luettelon tai tekstin muuntaminen SmartArt -kuvaksi PowerPointissa

Voit tehdä tämän seuraavasti:

  1. Valitse tekstin osa, jonka haluat muuttaa kuvaksi. Voit tehdä tämän varjostamalla kaiken sisällön kohdistimella tai kaksoisnapsauttamalla kyseistä tekstiruutua.
  2. Napsauta ”Käynnistä”, joka sijaitsee PowerPointin yläreunan valikossa. Kun olet siellä, valitse vaihtoehto «Muunna SmartArt -muotoon”, Sijaitsee” Kappale ”-osiossa.
  3. Valitse haluamasi SmartArt -grafiikka. Jos näin on, työkalu tunnistaa luettelon tasot automaattisesti ja jakaa ne eri osioihin.

SmartArt tarjoaa suuren määrän grafiikkaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi muista, mikä on esityksesi tavoite: tiedottaa, kuvata, luetella jne. Valitse tämän perusteella esityksen tarpeisiin ja tavoitteisiin parhaiten sopiva grafiikka.

Lisäksi jokaista graafista elementtiä voidaan muokata. Jos tilanne sen vaatii, voit nousta tai laskea tasoa, muuttaa elementin muotoa ja värejä, jakaa neliöt uudelleen, lisätä muotoja ja muuttaa monia muita parametreja.

Jos haluat esityksen olevan vieläkin vaikuttavampi, kuvien lisääminen on yksi parhaista tavoista saavuttaa se. JA PowerPointin SmartArt -grafiikan avulla voit tehdä juuri niin.

Kuvien lisääminen SmartArt -grafiikkaan PowerPointissa

Voit tehdä tämän seuraavasti:

  1. Valitse luettelo tai teksti, jonka haluat muuntaa.
  2. Valitse ”Käynnistä” -kohdasta ”Muunna SmartArt -muotoon” ja myöhemmin ”Lisää SmartArt -grafiikkaa».
  3. Kun olet avattavassa valikossa, napsauta ”Kuva” -osiosta. Kaikki täältä löytyvät elementit on suunniteltu tallentamaan kuva.
  4. Valitse haluamasi grafiikka ja napsauta «Hyväksyä». Työkalu mukauttaa valitsemasi tekstin valitsemasi grafiikan mukaan.
  5. Jos haluat lisätä kuvaan kohteen, napsauta kuvaketta. Etsi sitten lisättävä kohde ja valitse se.
  6. Napsauta lopuksi ”Lisää”.

vaihtoehtoja smartartille powerpointissa

Riippuen tekstin ja SmartArt -grafiikan ominaisuuksien mukaan, voit lisätä haluamasi määrän kuvia. Suosittelemme, että valitset huolellisesti esitykseesi lisättävät visuaaliset elementit. Vaikka käytit Microsoft Officea ilmaiseksi verkossa yhdessä PowerPointin kanssa, vakuutamme, että sinulla ei ole ongelmia sen saavuttamisessa.

Päätavoitteena on, että kuvat täydentää tekstiä, ei sitä, että ne varjostaisivat sitä tai vielä vähemmän häiritsisivät keskustelukumppaniasi. Jos otat huomioon tämän ja muut suositukset, teet suunnitellusta luettelosta visuaalisesti houkuttelevan.