Skip to content

Pidä OnePlus 6T lukittuna näiden turvallisuusvinkkien avulla

10 de kesäkuu de 2021
smartphone mobile phone security featured

OnePlus 6T on edullinen lippulaadukas Android-puhelin, joka käyttää räätälöityä Android Pie -ohjelmaa nimeltä OxygenOS. Se on samanlainen kuin varastossa oleva Android, mutta sisältää joitain ominaisuuksia, jotka tekevät OnePlusista erottuvan muiden luokkansa puhelimien joukossa. Olemme jo osoittaneet sinulle joitain aloitusvinkkejä OnePlus 6T: n käytön aloittamiseen. Ja tänään katsomme joitain hyödyllisiä suojausvaihtoehtoja, jotka voit ottaa käyttöön OnePlus 6T: ssä pitämään puhelimesi ja tietosi lukittuna.

Käytä App Locker -sovellusta

App Locker on ominaisuus, jonka avulla voit asettaa lisäturvallisuutta yksittäisiin sovelluksiin. Voit myös piilottaa ilmoitukset tietyiltä sovelluksilta, jotta kukaan utelias silmä ei näe arkaluontoisia tietojasi. Asenna se siirtymällä kohtaan asetukset > Apuohjelmat > App Locker ja kirjoita PIN-koodi. Lisää sitten, mitkä sovellukset voidaan avata vain sormenjälkiskannauksella tai PIN-koodilla. Lisätietoja on artikkelissamme siitä, miten lisätä ylimääräistä sovellusturvaa App Locker -sovelluksella OnePlus 6T -laitteessa.

Hallitse sormenjälkitietoja

Puhelimien sormenjälkilukijat eivät ole uusi ilmiö, mutta näytön lukija on. OnePlus on yksi ensimmäisistä suurimmista valmistajista, joka on ottanut sen käyttöön. Kun olet tottunut siihen, on helppo hallita ja asettaa useita sormenjälkiä puhelimeesi. Sen lisäksi, että sormenjälkiä voidaan käyttää puhelimen lukituksen avaamiseen, sitä voidaan käyttää myös muiden suojausominaisuuksien, kuten App Locker tai salasanahallinnan kanssa. Lisätietoja on artikkelissamme kuinka lisätä sormenjälkiä OnePlus 6T -laitteeseesi.

Hallitse kasvojen avaamista

Näytön sisäisen sormenjälkilukijan lisäksi OnePlus 6T sisältää myös kasvojen lukituksen. Jos et tehnyt sitä alkuperäisen määritysprosessin aikana, voit lisätä kasvotiedot puhelimen lukituksen avaamiseksi. Suunnata asetukset > Turvallisuus ja lukitusnäyttö > Kasvojen lukituksen avaaminen. Anna PIN-koodisi ja noudata sitten näytön ohjeita sen asettamiseksi – osoittamalla periaatteessa etukameraa itseesi. Voit myös halutessasi sammuttaa sen Automaattinen lukituksen avaus, kun näyttö on päällä ominaisuus. Tämä estää puhelimen lukituksen avaamisen vain siksi, että katsot kameraa. Sen sijaan sinun täytyy pyyhkäistä ylöspäin näytöllä käyttääksesi sitä.

Kaksoisnapauta lukitaksesi puhelimen

OnePlusissa on viileä asetus, jonka avulla puhelimesi on helppo lukita yksinkertaisesti kaksoisnapauttamalla aloitusnäyttöä. Ota se käyttöön napauttamalla pitkään aloitusnäyttöä ja napauttamalla Koti-asetukset -kuvaketta ja kytke sitten päälle Kaksoisnapauta lukitaksesi vaihtaa. Kun seuraavan kerran laitat puhelimesi alas, voit lukita sen heti kaksoisnapauttamalla.

Käytä näytön kiinnitystä

Voit käyttää Androidin näytön kiinnitysominaisuus lukita tietty sovellus puhelimeesi, kun luovutat sen jollekin. Tällä tavalla henkilö ei voi käyttää muita tietoja puhelimellasi. Ota se käyttöön OnePlus 6T: ssä siirtymällä asetukset > Turvallisuus ja lukitusnäyttö > Näytön kiinnitys. Lukitse sitten sovellus näyttöön, avaa se, napauta Yleiskatsaus-painiketta ja sitten kolmea pistettä sovelluksen pikkukuvan vieressä ja valitse Kiinnitä. Ainoa tapa avata sovellus lukemaan puhelimen loppuosa on se, että omistaja lukitsee sen PIN-koodillaan, kasvoillaan tai sormenjäljellään.

Kaiken kaikkiaan OnePlus 6T on reagoiva ja sisältää useita ainutlaatuisia ja hauskoja ominaisuuksia. Puhelimesta löytyy tarpeeksi pitämään sinut tuottavana ja viihdyttävänä koko päivän – puhumattakaan siitä, että sillä on uskomaton akunkesto se todella kestää koko päivän. Yllä olevien vinkkien käyttäminen auttaa pitämään sekä puhelimesi että tietosi turvassa.