Skip to content

Pikanäppäinten käyttö, valinta, kopiointi ja liittäminen

3 de syyskuu de 2021
teclas pc

Epäilemättä nykyään näppäimistöt ovat erittäin tarpeellisia tehdä transkriptioita tai asiakirjoja jossain vaiheessa, mikä tarjoaa meille erittäin helpon, helpon ja mukavan käyttää niitä, eikä vain langalliset näppäimistöt riitä, vaan myös innovaatio Bluetooth -näppäimistöjen asentamisesta tableteille tai tietokoneille, jotka ovat enimmäkseen mukavia tapa käyttää sitä etäältä ja tietysti liikkeellä.

Mutta kuten monet meistä tietävät näppäimistö sisältää pikanäppäimiä, joita voimme käyttää Eri toiminnoissa hiiren tai hiiren käyttämisen sijaan näppäimistön salaisuuksien oppiminen on paljon helpompaa kaikille.

Siksi näppäimistön käyttö on äärimmäisen tärkeää, koska kun hiiri vaurioituu tai ei yksinkertaisesti toimi, kun meidän ei tarvitse suorittaa mitään, meillä on toinen työkalu, joka on näppäimistö, joten meidän on tiedettävä sen käyttötavat tietotekniikan maailmassa Maailmanlaajuinen.

Tässä artikkelissa selitämme kuinka valitse kopioitava ja liitettävä teksti pikanäppäimillä tietokoneeltani. Jotta voit helpottaa kaikkia tehtäviäsi, joissa tarvitset näitä toimia. No, voit tehdä ne paljon helpommalla tavalla.

Mihin tietokoneen pikanäppäimiä käytetään ja miksi niistä pitäisi tietää?

Joka päivä vietämme tunteja tietokoneen tai tietokoneen näytön edessä, mutta joskus olemme ajatelleet miten työskennellä sujuvammin ja tehokkaammin, No, vastaus on hyvin yksinkertainen, kun tiedämme näppäimistön pikanäppäimiä, kaikki tehtävät ja toiminnot, joita aiomme suorittaa, tulevat paljon helpommaksi.

Mikä on pikavalinta, jos haluat valita koko tekstin tietokoneelta?

Tietokoneen tekstien pikavalintojen avulla voimme työskennellä nopeasti ja mukavasti, ja hyödyllisimmistä yhdistelmistä meillä on yhdistelmä, jonka avulla voimme valita tekstiä ilman hiirtä tai kosketuslevyä, sinun tarvitsee vain napsauttaa asiakirjaa ja painaa näppäimiä Ctrl + E. ja voila, kaikki asiakirjasi teksti on valittu.

Valitse kaikki PDF -tiedoston teksti

Helpoin tapa valita koko PDF -tiedoston teksti on napsauttaa mitä tahansa ja paina sitten näppäimiä Ctrl + A. Windowsissa, jos sinulla on Mac, sinun on painettava Komento + A. ja tällä tavalla olet valinnut koko asiakirjan tekstin.

Valitse kaikki Google -dokumenttien teksti

Tekstin valitsemisesta tulee hyödyllinen vaihtoehto, kun haluat muokata fonttia, perustella tekstiä tai kopioida sen, sinun tarvitsee vain napsauttaa mitä tahansa asiakirjaa ja painaa näppäimiä Ctrl + A. ja voila, olet valinnut kaiken tekstin yksinkertaisella ja käytännöllisellä tavalla.

Tekstin osien tai ei-viereisen tekstin valitseminen

Jotta voimme valita tekstin osia, jotka eivät ole vierekkäisiä, meidän on käytettävä sekä hiirtä että tietokoneen näppäimistöä, ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä valitse ensimmäinen tarvitsemasi kohde hiirellä, sinun on pidettävä Ctrl -näppäintä painettuna ja valittava hiirellä seuraava haluamasi elementti.

Hyödyllisiä ja yleisiä näppäinyhdistelmiä

On olemassa näppäinyhdistelmiä, jotka auttavat meitä helpottamaan työtämme PC: llämme ja suorittamaan ne nopeammin ja tehokkaammin.

  • Alt + Tab jonka avulla voimme esikatsella avoimia ikkunoita ja valita yhden niistä.
  • Win + sarkain Se näyttää meille kaikki tietokoneellasi äskettäin avatut asiakirjat ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda uusia työpöytiä sekä tilata ja vaihtaa ohjelmia eri työasemien välillä.
  • Win + minimoi käyttämäsi ikkuna.
  • Win + maksimoi käyttämäsi ikkuna.
  • Win + ← tai → avulla voimme siirtää ikkunan näytön vasemmalle tai oikealle puolelle ja pystyä työskentelemään mukavammin kahdessa ikkunassa.
  • Alt + välilyönti avaa käyttämäsi ikkunan valikko ilman hiirtä.

Näiden pikavalintojen ansiosta voimme työskennellä mukavammin ja nopeuttaa tietokoneellasi suoritettavia toimintoja.

käytä langatonta näppäimistöä ja hiirtä

Leikata

Jos haluat leikata tekstiä tai kuvia asiakirjasta tai tiedostosta, sinun on vain valittava, mitä haluat leikata ja paina sitten näppäimiä Ctrl + X Windowsille ja Macille Komento + X.

Kopio

Kuten tiedämme jossain vaiheessa elämäämme toimien suorittamisen aikana, meidän on täytynyt valita, kopioi ja liitä tekstejä eri työkaluilla tai alustoille, siksi on aiheellista tietää, miten se tehdään suoraan näppäimistön avulla.

Kopioimme tekstin näppäimillä ”ctrl + c” ja nopeasti ja suoraan aiemmin valitsemamme tekstin kopioidaan automaattisesti leikepöydällemme, jotta voimme myöhemmin sijoittaa sen haluamaamme paikkaan.

Liitä

Liittäminen on hyvin yksinkertaista: painamme näppäimiä ’ctrl + v’ ja toiminto suoritetaan välittömästi, tämä ei ole mahdollista vain asiakirjoissa, vaan myös haetuilla sivuilla selaimissamme, kuten Google Chromessa sen uusimmassa versiossa tai Firefoxissa.

Yleisimmät pikanäppäimet, joista on sinulle paljon hyötyä

On olemassa yleisiä pikanäppäimiä, joita käytetään helpottamaan asiakirjaohjelmissa tekemäämme työtä, ja on tärkeää tietää, miten niitä käytetään tehtävien tehokkaampaan suorittamiseen. Jotkut käytetyimmistä ovat:

On olemassa myös ’ctrl + x’, joka tarkoittaa ’leikkaus’, samalla tavalla kuin sitä käytetään samaan tapaan kuin kumoa, asiakirjoissa, mikä on helpompi tapa hallita mitä teemme tällä hetkellä projektissamme.

Meillä on ”ctrl + d”, joka täyttää ”siirtyä roskakoriin” -toiminnon ja on erittäin välitön vaihtoehto poistaa minkä tahansa kuvan tai tiedoston tai haluamme sen olevan jo tietokoneellamme.

Voit valita tekstin painamalla näppäimiä ’ctrl + e’ valitsee tekstin tai asiakirjan haluamme, niin kauan kuin olemme tiedostossa ilmeisesti.

Yksi käyttäjien käytetyimmistä on F6 -näppäin, joka perustuu liikkeet tiedostojen kautta tai elementtejä, jotka meillä on näytöllä, mikä korvaa hiiren tai hiiren käytön ja mahdollistaa innovatiivisemman työkalun tämän toiminnan suorittamiseen.

Samoin ’F5’ antaa meille mahdollisuuden ’päivittää’ mitä teemme näytöllä, nopeuden ja suorituskyvyn parantaminen joukkueesta ja tietysti myös heidän suorituksistaan

Ctrl + Z on Kumoa

Pikanäppäimissä niiden yleisessä ja tärkeimmässä käytössä on ”ctrl + z” tätä komentoa käytetään, kun aiomme ”kumota” enemmän kuin kaikkitai sitä käytetään Word -asiakirjoissa tai muussa ohjelmassa.

näppäimistö ja hiiri

Ctrl + Y Käytetään toistamiseen

Jos jostain syystä olet poistanut tekstistä toiminnon, jonka halusit säilyttää, älä huoli, sinun on vain painettava näppäimiä Ctrl + Y, voit toistaa poistamasi nopeasti ja helposti.

Alt + TAB -näppäimellä voit vaihtaa nopeasti ikkunoiden välillä

Tämä pikakuvake on erittäin hyödyllinen, koska se antaa meille mahdollisuuden vaihtaa nopeasti ikkunasta toiseen ilman hiirtä ja napsautusta, tätä varten meidän on vain pidettävä näppäintä painettuna Alt ja sitten avaimella SARKAIN valitsemme ikkunan, johon haluat päästä.

Vaihto + End Valitse kohdistinrivin loppuun

Tämän yhdistelmän tai pikakuvakkeen avulla voimme valita tekstistä rivin loppuun asti, sinun tarvitsee vain laittaa kohdistin alkuasentoon ja painaa sitten Vaihto + End viedä se tekstirivin loppuun.

Eri pikanäppäinten käytön edut

Yksi suurimmista eduista on saamme enemmän tehokkuutta Kun opimme käyttämään toimintoja, ymmärrämme, että se on paljon käytännöllisempää kuin hiiren käyttäminen, vaikka hiiri ja näppäimistö on myös mahdollista asentaa matkapuhelimiin, mikä helpottaa eri toimintojen suorittamista. .

Niiden oppiminen ulkoa on hyvin yksinkertaista, koska voimme tietää kirjainten sijainnit, jotka eivät muutu millään näppäimistöllä, eli kirjaimet sijaitsevat samassa paikassa, mikä tuottaa suuremman edun.