Skip to content

Pitääkö minun olla itsenäinen ammatinharjoittaja voidakseni myydä Etsyssä?

19 de toukokuu de 2022
etsy logo 18783

Internetissä sitoutumisen kannalta on erittäin tärkeää tietää maamme mukaiset ehdot. Tämän alustan tapauksessa Etsy antaa sinun ostaa ja myydä kohteita. Monet ihmiset, jotka tarjoavat tuotteitaan tämän sivun kautta, ihmettelevät, pitäisikö sen olla täytyy olla itsenäinen ammatinharjoittaja Espanjan tapauksessa

Siksi tässä artikkelissa selitämme, mitä sinun tulee tietää Etsystä. Lisäksi kaikki, mikä liittyy veroilmoitukseen sekä Espanjassa että Latinalaisessa Amerikassa.

Kuinka teen veroilmoitukseni, jos myyn tai ostan Etsystä?

Kuten yrityksessä, mitä täytyy selitä kaupankäyntiindeksisi. Valtion kannalta on oleellista, että epävirallinen tai itsenäinen kaupankäynti rekisteröidään samalla tavalla.

Tästä syystä Etsyn kaltaiset alustat ovat ehdottaneet vaihtoehtoa monille yrittäjille. Sitä ei kuitenkaan vapauteta kunkin henkilön lakisääteisistä velvoitteista viittaamatta hänen kansalaisuuteensa.

Joudut suorittamaan kaupallisia toimia riippumatta siitä, missä maassa olet, ennemmin tai myöhemmin sinun on annettava veroilmoitus. Siksi on tärkeää ymmärtää tässä osiossa olevat ehdot.

Vuodesta 2021 alkaen Etsy on ryhtynyt toimiin varmistaakseen, että sen jälleenmyyjät noudattavat vastaavaa veroilmoitusta jokaisessa maassa. On yrityksen tarjoama takuu että heidän kauppiaansa noudattavat vastaavia lakisääteisiä velvoitteita.

Espanjassa

Espanjalaisten myyjien on annettava NIF-ALV-numero Etsy-alustalle tullessaan. Siksi ennakkoilmoitus vaaditaan, jotta voimme myydä ja pitää verkkokauppaamme.

Meksikolle ja muulle Latinalaiselle Amerikalle

Kuten Espanjassa, myös itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi ilmoittaminen on välttämätöntä. Tällä tavalla, kun käytät Etsy-alustaa Pyysin meitä syöttämään numeron, meillä on pääsy virtuaaliseen kauppaamme. Sama prosessi suoritetaan millä tahansa Latinalaisen Amerikan alueella.

pyydä lasku etsystä

Mitä tehdä laskun pyytämiseksi, kun ostat tai myyt Etsyssä?

Etsy-alustalla ei ole vain ollut huolta myyjiensä vaatimisesta noudattamaan verovelvoitteitaan. Sen lisäksi he tarjoavat meille vaihtoehtoja helpottaa kuitit tai osto- ja myyntiprosessien laskut. Tällä tavalla helpotamme vuosittaisen ilmoituksen tekemistä.

Alustan avulla voimme tulostaa fyysisen kuitin tai lähetystodistuksen. Siksi jokainen tietue ostajien suorittamista liiketoimista toimitetaan tilauksen mukana. Myyjillä on kuitit fyysisenä tietueena. On kuitenkin huomioitava, että sama tai toimitetut lähetysluettelot katsotaan laskuiksi.

Tämän prosessin suorittamiseksi meidän on syötettävä ”myymälän ylläpitäjä”. Siirrymme ”tilauksiin ja toimituksiin”. Lopuksi siirrymme ”avoin” -vaihtoehtoon. Päästämällä tähän kokoonpanoon voimme valita, mitä aiomme tulostaa, ovatko ne lähetysilmoituksia tai kuitteja.

Jos haluamme tulostaa ne, meidän on napsautettava sen osoittamaa kohtaa ’saapumisilmoitus’. Voimme muokata vaihtoehtoja ja tietoja muokkaamalla lähetyslomaketta. Yksi Etsyn tarjoamista mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista on mainostuotteiden sisällyttäminen.

Siksi voimme lisätä alennuskupongin tai bannerin myymälästäsi. Määritysten lopussa meidän tarvitsee vain napsauttaa ”tulostustilaus” -vaihtoehtoa, jolloin luodaan ladattava PDF.

avaa etsy-kauppa

Jos haluamme tulostaa kuitit henkilökohtaisen kirjanpitomme helpottamiseksi, meidän on noudatettava seuraavia vaiheita. Ensimmäinen asia on syötä vahvistusvaihtoehto sijaitsee ”tilauskuitin” vieressä. Kuten lähetysluettelot, voimme tehdä yksityiskohtaisen konfiguraation siitä, mitä haluamme sisällyttää kuittiin.

On olemassa vaihtoehto, jonka avulla voimme tallentaa asetukset ja siten laskuttaa samoilla tiedoilla, joita pidämme arvokkaina. Määrityksen lopussa meidän tarvitsee vain valita ”tulosta” luodaksesi ladattava PDF kuitista.

Kuinka avaan myymäläni Etsyssä ilman, että olen rekisteröitynyt freelancerina?

Aluksi alusta erityisesti Espanjan tapauksessa mahdollisti myymälän luomisen ilman itsenäistä ilmoitusta. Alusta kuitenkin pyytää nyt sinulta ALV NIF -tietoja, jotta voit olla myyjä markkinoillaan.

Siksi on tärkeää tuntea toiminnot ja mihin Etsy on tarkoitettu. Tämä tarkoittaa, että riippumatta maasta, jossa olet, tarvitset numeron, jolla sinut tunnetaan kaupallisesti osavaltiossasi. Tällä tavalla Etsy-alusta pitää tärkeänä myyjien olemista vastuussa lausunnoistaan verottaa.