Skip to content

Scatter -kaavion tekeminen Excelissä – esimerkkejä

4 de syyskuu de 2021
graficos

Jos on jotain, jonka pitäisi olla olennaista koko ihmisen integraalisen muodostumisen aikana, se on tiedettävä käsittele Excel -työkaluja. Emme pelkästään osaa tehdä kuvaajaa, vaan viittaamme kaikkiin mahdollisiin toimintoihin, jotka kuuluvat oppimismahdollisuuksien piiriin. Aivan kuten sirontakaavio Excelissä. Joko sen asennetussa versiossa tai online -versiossa, jossa voit helposti luoda laskentataulukoita.

Excelissä Mahdollisuudet ovat monitahoisia. Kuten kehittyneet viivakaaviot tai niiden väliset näkökohdat, kuten kaksiakseliset kaaviot. Kaikkien näiden erittäin vaatimattomien rivien näkökohtien kattaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, joten keskitymme kaavion tai hajontakaavion luomiseen.

Olet oikeassa paikassa oppiaksesi kuinka tehdä sirontakaavio tai piirtotaulukko Excel. Ja tätä varten aiomme jakaa sen alla.

Kuinka muotoilla tiedot oikein?

Excel on laskentatyökalu, joka kattaa monia alueita ja jota ihmiset ja yritykset käyttävät maailmanlaajuisesti. Taulukoiden, kaavioiden ja kaavioiden luomisen yhteydessä se tarjoaa mahdollisuuden muotoilla tiedot, tarpeemme mukaan. Ja sen tekeminen ei ole ollenkaan monimutkaista.

Oikean muodon antamiseksi meidän on vain valittava solut, jotka sisältävät tiedot, ja napsautat sitten Etusivu -välilehdessä ’Muoto’. Näin voit antaa tyylin, muodon ja kaiken sopivan muodon sille, mitä haluat tehdä.

Onko parempi käyttää pistekaaviota vai viivakaaviota?

Tästä aiheesta voidaan sanoa paljon, mutta on välttämätöntä noudattaa matemaattista kenttää oikean käsitteen antamiseksi. Elementti koostuu kahdesta grafiikasta, viivakaavio ja pistekaavio.

Nyt viivakaavio on a esitys suorakulmaisella koordinaattiakselilla jossa eri arvot otetaan huomioon tutkimuksessa ja / tai analysoinnissa. Ns. Hajakaaviota käytetään puolestaan ​​silloin, kun arvot on jossain määrin erotettu joukkoina, mutta ne arvostetaan niiden keskiarvon mukaan.

Hajautuskaavio tulee olemaan kahden muuttujan esitys, karteesisen kaavion sisällä, jossa analysoidaan tietojen ryhmittymää. Nämä voivat olla samankaltaisia ​​keskenään.

Vastatessaan esitettyyn kysymykseen on ensin otettava huomioon minkä tyyppisten tietojen kanssa aiot työskennellä voidakseen tehdä päätöksen. Jos tiedot eivät vaihtele tai toisin sanoen ne ovat johdonmukaisia ​​(riippuvainen arvo seuraa mallia, kun itsenäiset arvot vaihtelevat), on parasta käyttää viivakaaviota.

Toisaalta, jos tiedot vaihtelevat positiivisesti tai negatiivisesti (itsenäinen arvo voi tuottaa suuremman tai pienemmän riippuvaisen arvon), ihanne on käytä sirontakaaviota. Näin tiedot voidaan esittää paremmin välttäen epäjohdonmukaisen viivakaavion hankkimista.

Lyhyesti sanottuna pistekaaviot ovat tottuneet edustaa tilastollisia, tieteellisiä ja teknisiä tietoja. Tämä johtuu siitä, että se mahdollistaa paremman analyysin voidakseen muokata kuvaajan akseleita tarpeen mukaan.

Kuinka luoda loistava pistekaavio?

Excel on kuuluisa siitä, että se helpottaa suuresti käyttäjien työtä, ja siksi viitataan alussa siihen, että on tärkeää tietää työkalujen käyttö. Osaa tehdä tai luoda kaavion tai pistekaavion laskentataulukkoon Excelissä se on erittäin yksinkertaista. Tässä ohjelmassa on kaikki esiasetukset vain tietojen liittämiseksi.

Valitse kaksi tietosaraketta ja kaavion tyyppi

Excel on ensin avattava, jotta voit käyttää laskentataulukkoasi. Kun olet tiedoston sisällä, valitset kaikki tiedot, jotka haluat olla osa kaaviota. Muista syöttää ne pareittain tai kolmittain riippuen siitä, mitä haluat luoda. Seuraavaksi napsautat työkalupalkissa Lisää -osiota.

hajautuskaavio Excelissä

Aiomme viitata grafiikalle omistettuun tilaan, joka on ”Grafiikka”. Siellä näet niiden luokan, joka on jaettu suoritettavien toimintojen mukaan. Sisäosa ’Dispersio’ valitset ”Hajotus vain tussilla”. Se tehdään tällä tavalla, koska oikein kaaviossa tai sirontakaaviossa ei ole viivoja.

Kun käyttöliittymä on valittu, se tulee näytä malli joka on juuri valittu ja joka lisää sen laskentataulukkoon muokattavaksi.

Valitse Calc ja lisää Trend -rivi

Jos haluat lisätä sirontakaavioon tyypillisen trendiviivan, sinun on napsautettava kaavion tietoja hiiren kakkospainikkeella. Kun valikko tulee näkyviin, valitset Lisää trendiviiva ja heti ilmestyy ikkuna käytettävissä olevilla vaihtoehdoilla. Voit valita sen, joka parhaiten sopii tietoihisi ja mitä haluat tehdä. Tästä osasta löydät trendityyppejä, voit nimetä linjan, ekstrapoloida ja muita vaihtoehtoja.

Hajakaavion vastaava painos on sen laativan Internet -käyttäjän harkinnan ja tarpeen mukaan. Excel on erittäin helppo käsitellä, koska se jää vain käyttäjälle, Täytä kaavio tiedoillasi.

Kuinka muokata hajontakaaviota?

Kuten mainitsit, Excel -laskentataulukossa se on liitetty sirontakaavio valmiiksi suunniteltu vain käyttäjän täytettäväksi. Nyt sinun pitäisi tietää, kuinka muokata grafiikkaa niin, että se näyttää enemmän etsimältäsi.

Kaavion tyyli

Graafisen tyylin voi muokata mieleisekseen, muuttaa väriä, paksuutta, 3D -varjoa ja paljon muuta. Sinun tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kaavion kohtaa näyttääksesi valikon ja valitaksesi ’Kaavioalueen muoto …’. Siellä voit valita täytteen, reunuksen värin, tyylit ja paljon muuta.

Samoin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella merkintää tai riviä, näyttöön tulee valikko, jossa valitset ” Muotoile tietosarja ”. Näkyviin tulee ikkuna, jossa voit muokata kaikkia kaavion piirtämisen näkökohtia, kuten väriä, tyyliä, varjoa, merkkien täyttöä.

Kaavion otsikot

Jos haluat lisätä otsikoita sirontakaavioon Excelissä, sinun on vain napsautettava sitä niin, että osa näkyy työkalupalkissa. Kaavion työkalut. Siellä voit lisätä otsikoita, akselitarroja, selitteitä ja muuta Tarrat -osioon.

Tällä tavalla voit lisätä hajautuskaavion otsikon vain valitsemalla Kaavion otsikko kohdassa ”Tunnisteet”. Voit sijoittaa otsikon keskelle grafiikan päälle tai päälle.

Vaihda sarja

Vaikka hajontakaaviot ovat arvoltaan vaihtelevia, ne silti niihin on mahdollista laittaa viivoja. Jos haluat muokata hajontakaaviota edelleen, sinun on valittava tietosarjatyyppi. Voit tehdä tämän suoraan Lisää -osion Graafinen -osiossa.

Voit valita toisen kaavion tyylin ainoan merkinnän lisäksi. Voit myös valita sileillä viivoilla ja tussilla, tasaisilla viivoilla, suorilla viivoilla ja suorilla viivoilla ja tussilla. Jokaisella tyylillä on omat ominaisuutensa, jotka sinun on otettava huomioon.

Samalla tavalla voit muuttaa kaaviosarjaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella merkkiä tai viivaa, jolloin valikko tulee näkyviin ja ’Muuta sarjakaavion tyyppiä …’.

Muokkaa selitystä

Kuten otsikossa, voit muokata selitettä, jonka oletusarvoisesti nimi on Sarja1. Tätä varten sinun on noudatettava samaa menettelyä lisätäksesi otsikko, vain tällä kertaa sinun on napsautettava, missä se lukee ’Legenda’. Siellä voit lisätä, poistaa tai sijoittaa kaavioita. Löydät erilaisia ​​vaihtoehtoja, kuten sen, missä selitykset näytetään ja asetetaanko ne kaavioon vai ei.

Voit myös muuttaa legendojen nimen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ’Valitse tiedot …’. Voit myös muuttaa muotoa, kokoa, väriä ja muita mukautusvaihtoehtoja.

Pysty- ja vaaka -akselit

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä tietoja käytät, voit säätää pysty- ja vaaka -akselien asteikot. Tämä on hyvin yksinkertaista, kun otsikko on lisättävä napsauttamalla grafiikkaa noudattamalla menettelyä. Vain tällä kertaa siirryt Akselit -osioon, josta löydät kaksi vaihtoehtoa: Akselit ja Ruudukon linjat.

Valitset ’Akselit’ ja voit muokata sekä pysty- että vaaka -akseleita. Voit muuttaa akselien mittakaavaa, pystyä asettamaan jopa logaritminen asteikko. Samalla tavalla voit poistaa ne tarvittaessa.

Sinun on myös selvennettävä kahden muuttujan välinen suhde, joka esitetään X- ja Y -akseleilla.

Muuttujien arvot on määritettävä. On ratkaisevan tärkeää, että molemmat vertailtavat arvot yhdistetään keskinäiseen ajalliseen todellisuuteen, toisin sanoen niiden arvoihin molemmat ovat samasta päivästä verrata.

Muuttuja on sijoitettava täsmälleen samaan paikkaan, yleisesti mitattuna, itsenäinen muuttuja, karttoja X -suoran akselille.

Korrelaatiokertoimen määrittäjä on se, joka muotoilee tai muokkaa muuttujien välistä vuorovaikutusta suoralla akselilla. Onneksi Excel huolehtii tästä kaikesta. Ja meidän on vain haettava ja suorita pyydetyt työkalut käyttöliittymän kautta.

Esimerkkejä sirontakaavion hyvästä käytöstä

Lopuksi opetamme sinulle esimerkkejä kaavioiden tai pistekaavioiden käyttämisestä Excelissä. Näin voit saada paremman käsityksen siitä, miltä valmistamasi pitäisi näyttää.

Jäätelön myynti

jäätelön myynnin kaavio

Täällä voit nähdä sirontakaavion Excelissä, jossa näet jäätelöiden myynti sen lämpötilan mukaan, jossa niitä myydään. Voimme huomata, että sillä ei ole selitystä, sillä on tunnisteet akseleilla ja että sillä on ensisijainen ja toissijainen ruudukko.

Tulot ja kulut

tulojen ja kulujen kaavio

Tässä esimerkissä näet minkä tahansa yrityksen tulojen ja kulujen suhde, jossa tasapaino näkyy myös. Voimme nähdä, että sillä on kolme legendaa ja sen otsikko, ja huomaamme, että koska ne ovat rahallisia lukuja, kuten mittakaava, se ottaa negatiivisia arvoja.

Näin helppoa on tehdä kaavio tai pistekaavio Excel -laskentataulukkoon. No, kuten on tehty selväksi, se on yksi monista kaavioita, jotka voidaan luoda käyttämällä suurta työkalua, joka on Excel. Tällä tavalla ei ole välttämätöntä suorittaa laskelmia, syötä vain arvot ja se on siinä.