Skip to content

Tietojen muotoileminen Microsoft Wordissa – erittäin helppoa (esimerkki)

8 de syyskuu de 2021
dar formato texto informativo

Haluatko tietää, kuinka muotoilla informatiivinen teksti Microsoft Wordissa – erittäin helppoa? Olemme laatineet tämän lyhyen opetusohjelman opastaaksemme sinua tässä prosessissa, lukemaan sen ja oppimaan suorittamaan a laadukasta tekstiä ammattimaisella ulkonäöllä.

Mikä on tietoteksti ja mikä on sen tyyli?

Kutsumme informatiiviseksi tekstiksi mitä tahansa julkaistua tai sille valmistettua tekstiä lähettää tietoja, olipa se uutinen tai informatiivinen. Vaikka se on olemassa useissa muodoissa, totuus on, että siihen ei ole yhtä tapaa.

Joka tapauksessa noudattamalla useita ohjeita voit saada tuloksen, joka on hyvin lähellä alustojen, kuten sanomalehtien, sanomalehtien tai aikakauslehtien, tarjoamaa tulosta. Se on hyvin yksinkertainen prosessi, joka voidaan tehdä Microsoft Word, koska sovelluksessa on kaikki tarvittavat työkalut tähän tarkoitukseen.

On myös kätevää tehdä kirjelomakearkki Wordissa, koska sitä käytetään hyvin paljon informaatiotekstissä. Joka tapauksessa, jos haluat oppia tietotekstien perusteet, lue seuraavat tiedot.

Tietojen muotoileminen Microsoft Wordissa – erittäin helppoa

Laadukkaan informatiivisen tekstin tuottamiseksi on välttämätöntä ottaa huomioon tietyt näkökohdat. Tarkemmin sanottuna informatiivinen teksti määritellään erityisesti sen ulkonäön perusteella, koska tämä on pidettävä mielessä:

Sivumuoto informaatiotekstille

Sivumuoto on välttämätön informatiivisen tekstin näyttämiseksi, ja itse asiassa se on yksi tärkeimmistä näkökohdista halutun ammattituloksen saavuttamiseksi:

 1. Avaa Word -asiakirja tai luo uusi.
 2. Siirry Sivun asettelu -osaan, joka löytyy Microsoft Wordin yläosan välilehdistä.
 3. Etsi tässä osassa Koko -osa ja valitse A3.
 4. Etsi myös Sivun asettelu -kohdasta Marginaalit ja napsauta tätä vaihtoehtoa. Siellä valitse Kiinni, tällä tavoin marginaalit pienenevät, mikä on hyvin ominaista informatiivisille teksteille.
 5. Siirry Mukautetut marginaalit -vaihtoehtoon, jota voit käyttää Marginaalit -osion kautta. Vaihda ylä- ja alareunat arvoon 2 cm.
 6. Siirry myös Sivun asettelu -vaihtoehdon Sarakkeet -osioon. Ole hyvä ja valitse Kaksi saraketta, joka on tämän tyyppisen tekstin standardi.

Edellä esitetyn osalta on tärkeää, että harkitset marginaalien ja tekstin luomista APA -standardien mukaisesti Wordissa, koska monissa paikoissa se on välttämätöntä, mutta jos se ei ole vaatimus, edellä mainitut toimenpiteet voidaan tehdä.

Fontin muoto informaatiotekstille Microsoft Wordissa

Samalla tavalla kirje liittyy läheisesti muotoon, jota käsittelemme taulukossamme, joten katsomme, että sen on liityttävä ja täytettävä tietyt vaatimukset. Lue seuraava opas opastaaksesi sinua prosessin aikana:

 1. Valitse nyt kaikki teksti ja siirry Koti -osioon, jossa voit muuttaa muotoa ja fonttia.
 2. Suosittelemme valitsemaan Vuosisadan goottilainen.
 3. Kirjeen koon osalta on suositeltavaa käsitellä 14 pistettä lihavoituna otsikoiden osalta, samalla tavalla kuin värillistä taustaa on tarkoituksenmukaista käyttää otsikoissa. Myös ulkonäön parantamiseksi kannattaa käyttää kirjasimen väriä valkoisena ainakin otsikossa.
 4. Toisaalta tekstin sisällön kannalta olisi parasta jättää se 11 kohtaan käyttäen perusväriä (musta).
 5. Tekstin on oltava oikeutettu.

Toisaalta, jos teksti on kirjoittajasi ja haluat merkitä sen, on suositeltavaa, että tiedät, miten voit tehdä henkilökohtaisen leiman Wordissa, jonka voit lisätä teksteihisi informatiivisella tai ammattimaisella luonteella.

Tiedottavaa tekstiä Microsoft Wordissa

Tiedottavat tekstin otsikot Microsoft Wordissa

Monet eivät ota otsikoita huomioon, ne ovat joka tapauksessa informaatiotekstien kannalta erittäin tärkeitä Microsoft Wordissa. Käytä niitä seuraavissa asiakirjatyypeissä:

 1. On suositeltavaa, että jokaisessa informatiivisen tekstisi osassa on tietty otsikko.
 2. Pääset otsikkovaihtoehtoihin kaksoisnapsauttamalla asiakirjan yläosaa.
 3. Suosittelemme nimeämään jokaisen tekstin osan, nimen tulee olla arkin vasemmalla puolella. Toisaalta otsikon oikealle puolelle sinun tulee laittaa viikonpäivä ja päivämäärä, esimerkiksi: Perjantaina 01. toukokuuta 2020.
 4. Alatunnisteen tapauksessa suositeltavinta olisi ilmoittaa tekijän tai julkaisijan nimi, tämä on keskitetty. Voit myös käyttää työkaluja lisätäksesi reunuksia tai muita ”koristeita” tekstin koristamiseksi.
 5. Joka tapauksessa voit myös lisätä eri ylätunnisteita ja alatunnisteita Word -asiakirjaasi, mutta on parasta aina noudattaa informaatiotekstistandardeja (tarvittaessa).