Skip to content

Tietojen poimiminen Google Sheetsistä ja tietokannasta – Käytä kriteerejä

13 de maaliskuu de 2022
imagen sheets 18630

Google Sheets on Google-yritykselle kuuluva laskentataulukko ja sillä on periaatteessa sama toiminto kuin Microsoft Excelillä, paitsi että edellistä voidaan käyttää ilmaiseksi, kunhan henkilöllä on Google-tili, joten hänen on oltava yhteydessä Internetiin se.

Käytä Google Sheetsiä Google Driven kautta tai suoraan sen pääsivulle, kirjaudu sisään sähköpostillasi käyttääkseen heidän palveluitaan. Tänään puhumme yhdestä laskentataulukoiden perustoiminnoista tiedon poimimiseksi tietokannasta.

The =BDEXTRACT-funktio Google Sheetsissa Sillä on sama toiminto kuin Excel-vastineella, eli se poimii yhden arvon solualueelta tai -joukosta, joka täyttää tietyt määrittämämme kriteerit tai ehdon. Se on erittäin hyödyllinen tapa saada ”absoluuttinen arvo” toimimaan myös Google Sheetsin kanssa.

Tämän funktion muodostava syntaksi tai ”elementti” on seuraava: =BDEXTRAGE(tietokanta, kenttä, ehdot); jokaisessa kaavaelementti Sinun on valittava vastaavaa syntaksia vastaava solu tai voit kirjoittaa sen manuaalisesti. Jokaisen kaavan termin merkitys on:

  • Tietokanta: vastaa solualuetta, joka sisältää kaikki tietueesi tiedot, joten se on valittava ensimmäisestä elementistä viimeiseen, otsikot jätetään huomioimatta.
  • Kenttä: Hyvin samanlainen kuin edellinen, mutta vain sen sarakkeen otsikko, johon tiedot on tarkoitus poimia, kirjoitetaan; tämä on suljettava lainausmerkein, vaikka voit myös kirjoittaa numeron kuvaamaan sarakkeen sijaintia.
  • Kriteeri: kaavan viimeinen elementti vastaa ehtoa, jonka määritämme, jotta tiedot voidaan poimia; tämä voi olla yksittäinen solu sekä joukko soluja.

funktioiden käyttäminen google Shes -tietokannassa

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on järjestää tietosi hyvin lajiteltuna ja järjestettynä google Sheets -laskentataulukko, Kriteerit tai kriteerit voivat olla erikseen tai juuri päätietojen jälkeen tai ennen niitä, mutta niiden on silti oltava hyvin järjestettyjä, jotta vältytään Google Sheetsin virheiltä.

Mobiilisovelluksesta

Ensinnäkin sinun täytyy lataa sovellus matkapuhelimeesi ja sinulla on myös Google-tili käyttääksesi sitä. Jättäen huomioimatta kaiken tämän alustavan osan, kun olet jo rekisteröinyt tiedot, aloita mihin tahansa ruutuun kaavan kirjoittaminen, joka olisi =BDEXTTRAER, tämä avaa ja sulkee automaattisesti sulut ja niihin kirjoitat edellisessä osiossa mainitun syntaksin ja samassa järjestyksessä puolipisteillä erotettuna.

Sekä tietokanta että kriteerit, voit valita alueen napauttamalla solua ja vetämällä, kunnes peität poimittavat tiedotkenttään liittyen, voit kirjoittaa manuaalisesti tai vain napauttaa solua. Kun tämä on tehty, paina ”Enter” puhelimessasi tai tarkistussymbolissa ja siinä kaikki.

Virallisilla verkkosivuilla

Mitä tulee viralliseen sivustoon, työskentely on hieman mukavampaa, niin että on jopa mahdollista piilottaa ruudukko Google Sheetsissä. Kun olet syöttänyt tiedot, kirjoita mihin tahansa ruutuun kaava =BDEXTRACT ja avaa sulut, kirjoita samat elementit puolipisteillä erotettuina, sulje sulut ja paina “Enter” näyttääksesi tuloksen.

Siinä tapauksessa, että kaava on tehty oikein, solussa, jossa suoritit koko prosessin, tämän tulos näkyy ilman lisäpuheita. Päinvastoin, jos tapahtui virhe, ”####”, ”#¡NUM!” tai ”#ARVO!”; Jos näin käy, tarkista kaikki tiedot ja syötä ne uudelleen.

Yritä myös suorita kaava, mutta englanniksi, joka olisi =DGET, sen syntaksi olisi sama ja samassa järjestyksessä, myös puolipisteillä erotettuna, paina “Enter” näyttääksesi tuloksen.

tietojen poiminnan tarkistaminen

Mitä muita toimintoja voidaan suorittaa Google Sheets -tietokannassa?

olla olemassa muita hyödyllisiä kaavoja, joita käytetään esimerkiksi linkittämään tietoja välilehtien välillä Google Sheetsissä, mikä on tapa jakaa tietoja; Periaatteessa kaavat ovat samat kuin Microsoft Excelissä ja niiden suoritustapa on sama, kirjoitat mihin tahansa ruutuun, yhtäläisyysmerkki “=” ja sitten kaava, jota aiot käyttää.

Kun tämä on tehty, avaat sulut ja kirjoitat elementit, jotka vaihtelevat riippuen käyttämästäsi kaavasta, koko syntaksista erotettuna puolipisteillä, ja kun olet valmis, sulje sulut. Aivan kuten Excelissä, voit käytä kaavoja kaavojen sisällä ja menetelmä on sama; On tärkeää, että avaat ja suljet jokaisen kaavan vastaavat sulut.