Skip to content

Yritysresurssien suunnittelu: toiminta ja yleiset käyttötavat

4 de syyskuu de 2021
sistema erp empresas 14313

Jos haluat hallita yrityksesi tavoitteita ja että ne johtavat parhaalla mahdollisella tavalla, sinun on toteutettava ne ERP- tai Enterprise Resource Planning -järjestelmä. Seuraavaksi näytämme sinulle, mistä tämä järjestelmä koostuu, mihin se on tarkoitettu ja miten se hyödyttää sinua soveltamaan niitä vakiintuneen yrityksen organisaatiorakenteessa.

ERP -määritelmä – Mikä on yrityksen resurssi- ja suunnittelujärjestelmä?

Yritysresurssien suunnittelu, on ohjelmisto, joka tunnetaan englanninkielisestä lyhenteestään ’ERP’ ja joka tulee Enterprise Resource Planningista, joka ryhmittelee ja hallinnoi järjestelmällisesti yrityksen toimintaa. Yrityksen toiminta on jaettu eri alueisiin, ja jotta ne toimisivat erinomaisesti, kaikki tiedot on keskitetty ERP: n avulla.

Joillekin yrittäjille voi olla haastavaa luoda liiketoimintasuunnitelma etukäteen ja selvittää, mitkä tavoitteet voidaan saavuttaa. Siksi ERP -järjestelmä tarjoaa tukea toimittamalla tietoja, jotka auttaa visualisoimaan ja analysoimaan miten kuluttajien kysyntä hoidetaan.

Mihin ERP -järjestelmä on tarkoitettu?

On suositeltavaa, että yrittäjät harkitsevat mahdollisuutta käyttää tätä ERP -järjestelmää kun aloitat yrityksesi. Selitämme juuri nyt, mitä tämä tietokonejärjestelmä on yrityksellesi, ja tiedämme tuloksen, jonka saat, jos käytät sitä hyväksesi.

 1. Anna vastaavat tiedot yritykselle, heti mitä virtaviivaistaa suorituskykyä töistä kaikilla aloilla.
 2. Tämä tekniikka auttaa meitä yksinkertaistaa operatiivista työtä kunkin liiketoimintaosaston maksimoimalla niiden menettelyt.
 3. Virtaviivaista viestintää työntekijöiden ja heidän toimintojensa välillä.
 4. Järjestä uudelleen kohteet, jotka eivät ole käteviä, innovatiivisten strategioiden laatiminen.
 5. Keskittää talousjärjestelmä kaikentyyppisistä yrityksistä, se antaa sinulle suunnan siihen, mikä on todella kannattavaa markkinoilla.

Miksi ERP -järjestelmä on tärkeä?

On ymmärrettävää, että jokainen yritys ihmettelee hyötyjä, joita yritysresurssien suunnittelu voi heille tarjota, tässä on joitain niistä. Näin näet ERP -järjestelmän merkityksen yrityksen kestävälle kehitykselle.

 • Tavoitteiden optimaalinen kehittäminen suuri ja pieni.
 • Keskitä kaikki yritystiedot, joiden tarkoituksena on automatisoida toimintaa ja parantaa suorituskykyä.
 • Tiedän pitää ajan tasalla tietokantaan.
 • Parempi kannattavuus edulliseen hintaan.
 • Tarkka ja tarkka analyysi, suojattu samaan tietojärjestelmään.
 • Pitää työntekijät ajan tasalla tehtävistään ja tukimateriaaleistaan edistää tiimityötä.
 • Parempi vuorovaikutus yrityksen välillä, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa.
 • Tyytyväisyys työskennellä turvallisesti.
 • Innovaatiota yritykselle, jotta tämä olisi tehokasta ja tehokasta.
 • Vältä sattumaa toisen liiketoimintamallin kanssa.
 • Hyökkää heikkouksiin ja vahvistaa työn laatua.
 • ERP -järjestelmää voidaan säätää yrityksen muutokseen.
 • Paremmin toiminnan seuranta työntekijöistä.

ERP -järjestelmätyypit

Havaitsimme, että ERP -konseptin mukaan niitä on kolme eri tyyppiäOhjelmisto on tärkein ominaisuus, joka muuttuu niiden välillä. ERP -järjestelmätyypit on määritelty alla:

 • Räätälöity: Tämäntyyppinen järjestelmä on henkilökohtainen tai ”räätälöity” yritykselle, jossa haluat toteuttaa ERP: n.
 • Yleinen: Yleistä ERP -järjestelmää voidaan soveltaa mihin tahansa yritykseen toimialasta tai erityispiirteistä riippumatta. Tätä tyyppiä pidetään lähimpänä yrityksen resurssisuunnittelun peruskäsitettä.
 • Esiparametroitu: Tämäntyyppinen ERP -järjestelmä on aiemmin mukautettu yrityksen tarpeisiin sekä koon että markkinoiden mukaan. Tämä tehdään ennen saman istuttamista.

Samoin voidaan havaita, että ERP -järjestelmät voidaan luokitella kahteen tyyppiin sen mukaan, miten he tarjoavat palvelujaan. Nämä määritellään alla.

 • SaaS: Tämä ERP -järjestelmä tunnetaan palveluohjelmistona tai SaaS -tiedostona englanninkielisestä ohjelmistosta palveluna. Sinun ei tarvitse asentaa ohjelmistoa yrityksen tietokoneisiin, koska käytetään tietokonesovellusta, joka tarjoaa palveluja Internetin kautta.
 • Pilvi: Tässä tapauksessa ERP -järjestelmä on henkilökohtainen ja maksaa vain tarvittavista toiminnoista, jotka löytyvät luettelosta. Se on järjestelmämuoto, joka on joustava ja mukautettavissa liiketoimintaan.

On huomattava, että yleensä ERP-järjestelmä on lähtökohta, eli se vaatii ohjelmiston asentamisen yrityksen tietokoneille. Yleensä tämän tekevät ERP -palvelua tarjoavan yrityksen sertifioidut teknikot.

liikemies valitsee erp

Miten ERP -järjestelmä toimii yrityksessä?

Pohjimmiltaan ERP -järjestelmä pyrkii yhdistämään yrityksen kaikki prosessitrinnakkaisten tietokantojen poistaminen. Tällä tavalla on mahdollista hallita paremmin kaikkia osastoja, vähentää virheitä ja helpottaa tiedon saatavuutta maailmanlaajuisesti.

Samalla tavalla, automatisoida prosesseja kaiken hallinnan helpottamiseksi tarjoaa erilaisia ​​työmoduuleja jokaiselle yrityksen alueelle. Alla mainitsemme toiminnanohjausjärjestelmän pääpiirteet ja sen, miten ne vaikuttavat yritykseen.

ERP -järjestelmän pääominaisuudet

Aiomme korostaa tämän tietokoneen sovellusjärjestelmän pääpiirteitä, mikä korostaa sen hallinnan suurta arvoa.

 • Keskittäminen: Useimmat yritykset soveltavat sitä liiketoimintojensa yleiseen hallintoon ja tehokas pääsy sisäisiin tietoihin.
 • Modulaarinen ja joustava: Se mukautuu erityisesti kunkin yrityksen erilaisiin toimintoihin ja tuottavuuden muutoksiin. Lisäksi, sopeutuu syntyviin tarpeisiin etsivät ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia yrityksen alueita.
 • Integraali: Se sallii jatkuva viestintävirta yritysten eri osastojen välillä.
 • Yksinkertainen: Sen rakenne on helppokäyttöinen.
 • Ainutlaatuinen järjestelmä: Anna käyttöoikeudet käyttäjälle eri käyttäjät syöttävät keskitettyjä tietoja, se on arvokas investointi, jonka yrityksen pitäisi tehdä.
 • Pilviyhteys: Voit etsiä datatietoja mistä tahansa Internet -yhteyden kautta.

Osastot, jotka ovat keskitettyjä

Jotkut osastot ovat Projektinhallinta, tuotanto, kirjanpito, Henkilöstö, logistiikka ja inventaario ja osto-myynti. Huomioitavia alueita saattaa olla enemmän, se riippuu yrityksestä ja tarjoamasta palvelusta, mutta nämä ovat tärkeimmät.

Soveltuva esimerkki yrityksen toiminnanohjausjärjestelmästä

Esimerkkinä simuloimme tuoliyrityksen osto- ja myyntiprosessi, jotta ERP -järjestelmä toimii paremmin.

 1. Myyjä rekisteröi järjestelmään asiakkaan pyytämän tuolin myynnin.
 2. Seuraavaksi järjestelmä käynnistää ilmoituksen tuotantomoduulille tuolin valmistamiseksi myyjän syöttämien tietojen mukaan.
 3. Samoin Logistiikka- ja inventaarimoduuli ilmoitetaan suorittamaan käytettävissä olevien paikkojen varastonvalvonta.
 4. Logistiikka- ja inventaarimoduuli ilmoittaa tarvittaessa kirjanpitomoduulille juuri myydyn tuolin korvauskustannuksista. Samoin varastosta vastaava moduuli täydentää tuotetta järjestelmässä.
 5. Samaan aikaan kirjanpitomoduuli vastaanottaa ilmoituksen myydyn tuolin noutamisesta.
 6. Tämän jälkeen Accounting saa kaikki tarvittavat tiedot kustannuksista ja laskutuksesta.
 7. Logistiikka ja inventaario -moduulin, sen jälkeen kun kirjanpito on vahvistanut tuolin maksun, on ajoitettava tuolin toimitus. Se tekee tämän ottamalla huomioon eri muuttujat.

Tällä tavalla ERP -järjestelmä voi helpottaa koko yrityksen prosessia, ja kaikki läpinäkyvyys tarvitaan sen nopeaan tekemiseen. On huomattava, että prosessit vaihtelevat sen sektorin ja yrityksen koon mukaan, jossa järjestelmää sovelletaan.

Mistä tietää, onko suositeltavaa ottaa käyttöön ERP -järjestelmä yrityksessä?

Kun yritys alkaa kasvaa tai yksinkertaisesti alkaa toimia, se on sitä tarvitaan nykyaikaistamista jonka avulla he voivat yksinkertaistaa prosesseja. Liiketoiminnan asiantuntijat suosittelevat aina ERP -järjestelmän käyttöönottoa riippumatta siitä, minkä tyyppinen yritys se on.

Tämä johtuu siitä, että yrityksen koosta riippumatta kaikkien prosessien ohjaus ja optimointi ovat aina positiivisia. kestävän kehityksen puolesta.

prosessien yhdistäminen erp: n kanssa

ERP pienyrityksille

Pienissä yrityksissä ERP -järjestelmän käyttöönotto on hyödyllistä, koska varmistaa toiminnan perustan. Samoin se minimoi virheet yhdistämällä kaikki osastot yhteen ohjelmistoon. On otettava huomioon ERP -järjestelmän kyky hankkia yrityksen tarpeisiin sopivin.

Enterprise Resource Planning -järjestelmän käyttöönotto pienyrityksessä on aina suositeltavaa, jos haluat nopeuttaa työtä, maksaa investointisi takaisin ja säästää aikaa ja resursseja.

ERP suurille yrityksille

Suurten yritysten tapauksessa ERP -järjestelmä on melkein pakollinen, koska se mahdollistaa täyden, läpinäkyvän ja tehokkaan ohjauksen kaikista samoista tiedoista. Näin tuottavuus paranee ja työntekijät ovat tehokkaampia. Samoin se mahdollistaa paremman organisaation suorittamisen suurissa prosesseissa.

Jälkimmäinen on tärkeä, koska suurissa yrityksissä tilauksia on enemmän, joten on tarpeen saada tarkempi valvonta. ERP-järjestelmästä on suurta hyötyä korkean tason yrityksille, koska auttaa ratkaisemaan minkä tahansa ongelman jotka voivat syntyä kaupallisessa toiminnassa.

Missä tapauksissa yrityksen toiminnanohjausjärjestelmää ei suositella?

Yleisesti, ERP -järjestelmän käyttöönotto on aina suositeltavaa yrityksessä tuottavuuden lisäämiseksi. Kuitenkin ainoa kerta, kun voit sanoa, että yrityksen toiminnanohjausjärjestelmää ei suositella, on se, kun se on vasta aloittamassa toimintojaan.

Tästä huolimatta, tämä johtuu puhtaasti taloudellisista ongelmista mutta ei kehitystä, koska sinulla pitäisi aina olla ERP -järjestelmä. Varsinkin jos tilausmäärä on suuri.

enemmän hallintaa erp -järjestelmän avulla

Mitkä ovat eniten käytetyt ERP -järjestelmät?

Markkinoilta löydät laajan valikoiman ERP -järjestelmiä eri yrityksiltä niiden mahdollisuuksien mukaan. Alla on mainittu Eniten käytetty niitä kehittävien yritysten mukaan.

 • Oraakkeli: Yritys, joka kehittää tietokantoja, jotka myöhemmin alkoivat ottaa käyttöön ERP: tä. Heidän laaja kokemus tarjoaa heille erinomaisen valvonta- ja laatujärjestelmän.
 • MAHLA: Yksi nykyään laajimmin käytetyistä ERP -järjestelmistä, jolla on suuri määrä toimintoja.
 • Epicor: Tämä ERP -järjestelmä pyrkii vastaamaan eri kaupallisten alojen keskisuurten ja pienten yritysten tarpeisiin. Se tarjoaa joukon ominaisuuksia ja toimintoja yrityksen tarpeiden mukaan.

Jokainen yrittäjä haluaa nähdä yrityksensä menestyvän ja saavan mahdollisimman pienet tappiot sen saavuttamiseksi päättäväisyyttä tarvitaan sellaisten järjestelmien kuin Enterprise Resource Planning luomiseksi. On erittäin tärkeää, että meillä on hyvin suunnitellut strategiat, joista on hyötyä alusta alkaen ja joilla on siten kestävä talous.