Skip to content

Kuinka poistaa Skinner-virus Androidille? – Yksi edistyneimmistä haittaohjelmista

29 de maaliskuu de 2022
virus android 18723

Tällä hetkellä Android-matkapuhelimemme on vaikea saada tartuntaa millään haittaohjelmalla tai viruksella. Haittaohjelmien kehitys on kuitenkin yhä kehittyneempää. Yksi ohjelmistoista, joka yllätti julkaisunsa toimintatavan vuoksi, tunnetaan nimellä Skinner. Tästä syystä nähdäksemme kuinka se tehdään, näytämme sinulle riskejä, joita meillä voi olla, kun saamme tämän viruksen tartunnan ja kuinka voimme poistaa sen.

Miksi Skinner on vaarallinen virus laitteelleni?

Skinner on Android-haittaohjelma, joka löydettiin Google Playn sovelluksesta, jonka latasi tuolloin 10 000 ihmistä. Tämä sovellus on kiinnittänyt asiantuntijoiden huomion, koska hän piileskeli pari kuukautta ilman, että häntä havaittaisiin.

Skinner on haittaohjelma, joka pystyy seuraamaan laitteemme sijaintia ja suorittamiamme toimia. Tällä tavalla virus aktivoituu oikealla hetkellä, kun olemme tietyissä toimissa, joissa haitallinen koodi tekee tehtävänsä. Tämä virus on niin kehittynyt, ettei virustorjunta pystynyt havaitsemaan sitä.

Se on virus, joka haitalliset komponentit on niiden koodi pitää ne piilossa havaitsemisen välttämiseksi. Ne kuitenkin suoritetaan oikeaan aikaan, kun se havaitsee, että käyttäjä tekee jotain toimintoa mobiilissa. Näin varmistat, että olet todellinen käyttäjä.

Kun se on aktiivinen, tämä haittaohjelma alkaa siirtyä kautta c&c-palvelimen tiedot laitteesta. Joten sijaintimme paljastetaan mobiilissa tekemiemme toimien lisäksi.

Virus on niin kehittynyt, että se alkaa näyttää laittomia mainoksia herättämättä epäilyksiä klikkausten maksimoimiseksi. Siksi se analysoi käyttäjän sovelluksia, jotta mainokset keskittyvät tiettyyn kohteeseen. Tällä tavalla käyttäjät eivät epäile heitä kiinnostavaa mainosta.

Kaiken tämän huomioon ottaen tällä hetkellä tämä virus havaittiin ja sen sovellus Google Playsta poistettiin. On kuitenkin erittäin todennäköistä, että tulevaisuudessa tulee muitakin kehittyneempiä ja vaarallisempia haittaohjelmia.

Kuinka poistaa Skinner ja muut virukset Androidistani?

Kuten minkä tahansa muun viruksen kohdalla, minkä tahansa haittaohjelman tartunta voi aiheuttaa päänsärkyä. Heti kun voimme kuitenkin havaita sen ajoissa, voimme ryhtyä toimenpiteisiin vahinkojen minimoimiseksi.

Meidän on pidettävä mielessä, että vaikka virukset eivät ole kovin yleisiä Androidissa, se ei tarkoita, etteikö niitä olisi olemassa. Ja vielä enemmän nyt, kun hakkerit etsivät tapoja löytää haavoittuvuuksia mistä tahansa laitteesta. Ottaen huomioon, että mobiili on nykyään tärkein työkalu, johon tallennetaan paljon olennaista tietoa käyttäjistä. Se tekee sen tietokonehakkereille halutun alustan haavoittuvuuksien etsimiseen ja suorittaa huijauksia tai varkauksia.

käynnistä vikasietotila Androidissa

Käynnistä vikasietotila

Mobiililaitteen käynnistäminen vikasietotilassa mahdollistaa Androidin käynnistymisen turvallisessa ympäristössä ilman, että haittaohjelmat voivat toimia. Useimmissa Android-laitteissa siirtyäksesi tähän tilaan meidän on jätettävä virtapainike muutamaksi sekunniksi kunnes näyttöön tulee vaihtoehto hätätila tai turvallinen käynnistys.

Kerran aloitettu tässä tilassa voimme poistaa sovellukset tai APK:n jonka epäilemme tavalla tai toisella saaneen aikaan viruksen. Lisäksi voimme testata tässä ympäristössä, havaitsevatko turvajärjestelmämme ilon huonosta pysäköinnistä.

nollaa järjestelmä

Järjestelmän nollaus on aina 100 % luotettava ratkaisu matkapuhelimemme palauttamiseen tehdastilaansa. Haittapuolena on kuitenkin se, että menetämme kaikki siihen tallennetut tiedot ja meidän on ladattava ja tallennettava se uudelleen. Nyt voimme varmuuskopioida tiedot ennen tunnetun hard resetin tekemistä.

Mitä virustorjuntaa suositellaan mobiililaitteille?

Miten missä tahansa Android-käyttöjärjestelmässä Siinä on turvajärjestelmät, mikä antaa meille mahdollisuuden luottaa kun lataat sovelluksia Play Kaupasta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voidaan kehittää haittaohjelmia, jotka voivat livahtaa alustalle. Siksi joskus tarvitsemme ulkoisen sovelluksen tukea, joka helpottaa virusten havaitsemista. Siksi on olemassa parempia virustorjuntaohjelmia, jotka voivat täyttää matkapuhelimemme suojan.

suositeltava virustorjunta Androidille

Google Play Protect

Google Play Protect on Google Playn ominaisuus antaa meille mahdollisuuden suojata laitettamme haittaohjelmilta. Tämä toiminto on oletuksena käytössä ja on varsin tehokas. Se havaitsee mahdollisesti haitalliset sovellukset tai sovellukset, jotka yrittävät pyytää epäilyttäviä käyttöoikeuksia.

Norton

Norton on yritys, joka kehittää erikoistuneita virustorjuntaohjelmistoja. Vaikka se on yritys, jolla on suurempi maine Windowsissa, he ovat tehneet versionsa Androidille. Voimme ladata Norton 360:n Play Kaupasta. Tämä mahdollistaa haittaohjelmien täydellisen suojauksen ja syväanalyysin.

Kaspersky

Kaspersky on ollut PC-virustentorjuntajohtaja useiden vuosien ajan. Sen ohjelmistolle on ominaista se, että se havaitsee suurimman määrän viruksia korkealla tehokkuudella. Tätä samaa kaavaa sovelletaan sen Android-laitteiden sovellukseen.