Skip to content

Kuinka Ransomware -virus leviää ja poistaa

2 de syyskuu de 2021
virus ransomware 14058

Hyvin usein meidän on oltava valppaita ja tarkistettava tietokoneitamme ja laitteitamme, koska verkossa leviää paljon tietokoneviruksia. Näistä ohjelmista löytyy aina enemmän, siksi keskustelemme kanssasi Ransomware virus eli kuinka tunnistaa se, poistaa se tietokoneesta ja suojata tietosi.

Mikä on Ransomware -virus?

On tärkeää tietää, mistä tämä koostuu haittaohjelma tietokoneohjelma, koska sen hyökkäys yleensä tartuttaa ja vahingoittaa jopa monikansallisten yritysten tietokoneita. Se hyödyntää kaikkia tietokoneen haavoittuvuuksia, näyttää viestin, jossa käyttäjää pyydetään maksamaan avatakseen haluamansa tiedot.

Ransomwarea pidetään erittäin vaarallisena haittaohjelmana, koska tekee monimutkaisen salauksen kaikista henkilökohtaisista tiedoista, mukaan lukien tallentamamme salasanat. Se toimii ikään kuin oikeushenkilönä, mikä saa käyttäjät paniikkiin ja saa heidät tuntemaan velvollisuutensa maksaa lunnaat.

Minkälainen virus on Ransomware?

Tämän viruksen tarkoitus on hyvin tiedossa, tämä on kiristysvirus, jonka tarkoituksena on eri mekanismien avulla estää sinua pääsemästä tiedostoihisi, jotta toisen tietokoneen takana olevat voivat pyytää sinulta lunnaita, joka on lähes aina kryptovaluutoissa, voidaksesi vapauttaa tietosi uudelleen.

Mikä on Ransomware -ohjelmiston tärkein ominaisuus?

Kuten aiemmin mainitsimme, sen tärkein ominaisuus on un haittaohjelma, joka yrittää varastaa tietoja, tai pikemminkin, kerää tietoa pyytääksesi siitä rahaa. Mutta tällä haittaohjelmalla on useita ominaisuuksia, jotka määrittelevät sen ja tekevät sen jopa pahemmaksi kuin silmä näkee. Jotkut niistä voivat olla:

 • Tämän viruksen salaus se on täysin käsittämätöntä, joten osoittautuu erittäin vaikeaksi tai mahdottomaksi purkaa tiedostoja itse.
 • Ransomware on niin vahva virus, että pystyy salaamaan kaikenlaisia ​​tiedostoja, jotkut niistä kuten: Valokuvat, videot, äänet, asiakirjat jne.
 • Virus voi koodata kaikki tiedostonimet, tämä tekee mahdottomaksi tietää, mihin tietoihin se vaikutti. Tämä on yksi tärkeimmistä strategioista, joita käytetään ihmisten epätoivosta hyötymiseen.
 • Luultavasti kun olet saanut viruksen tartunnan, käynnistyksessäsi näkyy varoitus, joka kertoo, että olet saanut tartunnan ja sen sinun on maksettava tietojen noutamisesta, nämä maksut suoritetaan yleensä kryptovaluutoilla.
 • Tällä viruksella on melko kehittyneet naamiointitekniikat, jotka estää virustentorjuntaohjelmaa havaitsemasta niitä, tai ainakin perinteinen virustorjunta.
 • Se on erittäin helppo levittää nopeasti muihin tietokoneisiin, jotka käyttävät samaa verkkoa.

Varkaustietojen lunnaat

Mitä vahinkoja Ransomware -virus aiheuttaa?

Ransomware -virus on varsin vaarallinen, koska vaikka se ei aiheuta vahinkoa, joka voi vahingoittaa vakavasti käyttöjärjestelmää, Jos se voi aiheuttaa vakavaa taloudellista vahinkoa ja tietojen häviämistä ja vuotamista. Koska, kuten aiemmin mainitsimme, tämä virus pystyy ottamaan haltuun eri tiedostot tietokoneellasi ja veloittaa sinulta huomattavan summan niiden uudelleenjulkaisemisesta.

Suurin vahinko, jonka tämä virus voi aiheuttaa käyttäjälle, on arvokkaan tiedon menetys, koska jos asianomaisella henkilöllä ei jostain syystä ollut rahaa maksaa näiden tietojen lunnaita, hänen olisi pakko menettää se.

Ransomware -tyypit

Sen perustamisesta lähtien vuonna 1980 ne ovat kehittyneet Vahvempi Rasonmware, alussa vain tiettyjen käyttäjien tietoturvaan hyökätään. Nyt hyökkäys on toteutettu laajemmalla tavalla, minkä vuoksi alla oleva lyhyt kuvaus.

 1. Scareware: Se koostuu periaatteessa teknisestä tukiviestistä ja sen välittämisestä, joka sinun on maksettava sen käytöstä.
 2. Näytön esto: Estä varoitusviestillä, joka on tunnistettu FBI: n turvajärjestelmäksi ja joka vaatii sakon maksamisen tietokonerikoksesta.
 3. Salattu ransomware: Se on korkeatasoinen, nimi itsessään osoittaa sen, se salaa tiedot ja katoaa ne, vaikka se maksaisi oletetun lunnaat.

rasomware virtuaalinen uhka

Lue, niin voit päättää jos tietokoneesi tai älypuhelimesi on saanut tartunnan tästä kamalasta tiedostoviruksesta.

Kuinka Ransomware leviää

Ransomware -ohjelmien levittämiseen on useita tapoja, joista yksi eniten käyttämistä menetelmistä on jolla on haitallista roskapostiatai huono roskapostia, joka koostuu haitallisista viesteistä, jotka lähetetään sähköpostitse, sosiaalisissa verkostoissa, chatissa jne. Tämäntyyppinen viesti odottaa luovan jonkinlaista napsautussyöttöä, jotta pääset linkkiin ja siinä kaikki, tietokoneesi on saanut tämän haittaohjelman tartunnan.

Toinen tietoverkkorikollisten laajalti käyttämä menetelmä on harhaanjohtavaa mainontaa, joka etsii samaa kuin roskapostit, luo napsautussyötteen tai jonkinlaisen tarpeen napsauttaa henkilöä, ja siinä kaikki, olet saanut tartunnan. Tämäntyyppinen mainonta löytyy jopa laillisilta sivuilta, joten ole erittäin varovainen.

Mistä tiedän, olenko saanut tartunnan?

Tietokone antaa jotenkin vihjeitä, joiden avulla se voi havaita, onko se tartunnan saanut Rasomware, merkkejä, kuten alla esittelemme.

 • Tietokone alkaa näyttää tiettyjä käyttövirheitä tai näyttää hitaasti.
 • Suora PC -lukitus, se käynnistyy uudelleen tai avausviesti tulee näkyviin.
 • Et voi käyttää rekisteröityjä henkilötietoja.
 • Tuntemattomat tiedostot näytetään tai kansiot tuntemattomilla nimillä.
 • Näyttöön tulee viesti, jonka mukaan sinun on maksettava kryptovaluutoilla, jos haluat palauttaa tiedot.
 • Ehkä klo yrittää päästä verkko -onnettomuuksiin.
 • Näkyviin tulee viesti, jossa kerrotaan, että harjoitat laitonta toimintaa, kuten hakkerointia tai että olet ladannut lapsipornotiedostoja.

Suojaa tiedostosi ja tietokoneesi Rasomwareltä

Ihannetapauksessa sinun tulisi suojata tietokone alusta alkaen, jotta tietokonevirusten aiheuttamat ongelmat vältetään. Tässä näytämme sinulle, mitä niistä on ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä henkilötietojesi hoitamiseksija kaikki siihen liittyvät tiedot.

 1. Vältä sähköpostien avaamista, jos et tiedä lähdettä.
 2. Älä suorita ohjelmia, jotka eivät ole turvallisia.
 3. Onko tietokoneellasi hyvä virustorjunta, jonka avulla voit tunnistaa ja analysoida minkä tahansa tiedoston ennen sen avaamista.
 4. Aktivoi Windowsin palomuuri, jotta se toimii automaattisesti.
 5. Tehdä Varmuuskopiot ajoittain siirrettävällä asemalla, jossa kukaan ei voi tartuttaa heitä.
 6. Tee aina analyysi käyttöjärjestelmästäsi ja virustorjuntasi ajantasaisuudesta.

Kuinka poistaa Ransomware virus

Ensinnäkin, älä kiirehdi, harkitse seuraavia ehdotuksia, koska on mahdollista, että tallentaa henkilökohtaiset tiedostosi. On kuitenkin otettava huomioon, että tämän viruksen aiheuttamien vahinkojen vuoksi niitä ei ehkä voida palauttaa.

 • Älä peruuta vaihto -lunnaita.
 • Skannaa tietokone päivitetyllä virustentorjuntaohjelmalla, jonka olet asentanut omaan järjestelmääsi, ja yritä poistaa se. Jos se kaatuu, kokeile seuraavaa kohtaa.
 • Yrittää käytä virustorjuntaa pendrivesta, mutta käynnistä tietokone uudelleen ja käynnistä vikasietotilaan välttääksesi sen kaatumisen.
 • Aloita analyysi ja jos olet poistanut sen, voit tarkistaa, mitkä tiedostot voit palauttaa tai joita et.

ehkäiseviä toimenpiteitä virusten kanssa

Uhka tulee mistä tahansa verkosta, noudata aina varotoimia ja se ei täytä näiden tietokonehaittaohjelmien kehittäjien vaatimuksia.

Kuinka välttää Ransomware

Lunnasohjelmat voidaan välttää samalla tavalla kuin useimmat virukset, koska onneksi On olemassa erilaisia ​​tekniikoita, jotka tekevät tietokoneestamme melko kestävän tämän tyyppisille hyökkäyksille. Katsotaan:

 • Aluksi on erittäin suositeltavaa, että sinulla on laadukas virustorjunta, eikä välttämättä ilmainen. On tärkeää panostaa turvallisuuteen, siksi suosittelemme lämpimästi palkkaamaan täydellisen virustentorjuntapalvelun. Tietokoneesi ja arvokkaat tiedostosi kiittävät sinua, ole varma.
 • Vältä vieraiden sivustojen tai linkkien syöttämistä hinnalla millä hyvänsäYleensä virukset, jotka tulevat kuuluisien ”troijalaisten” muodossa, tulevat tietokoneellesi tämän tyyppisten haitallisten tiedostojen kautta. Miten ne toimivat? Avaa yksinkertaisesti linkki, jonka ’Andrea -täti’ lähetti sinulle ja kertoi, että ’voitit iPadin’ tai ’Anna tämä linkki nähdäksesi valokuvasi’. sinun on tartuttava tietokoneeseesi virukseen. Se on melko yksinkertainen menetelmä, joten Suosittelemme, että varmistat ensin, että lähettämäsi linkit ovat täysin turvassa.
 • Aina aina aina sinulla on ulkoinen varmuuskopio tietokoneesi tärkeimmistä tiedoistaTämä pelastaa henkesi useammin kuin kerran, koska hypoteettisessa tapauksessa, jossa yksityisyyttäsi ja tietokonettasi loukataan, sinulla on aina tärkeät tiedot varmuuskopioitu. Suosittelemme ulkoista kiintolevyä, pendriveä, CD -levyjä tai jopa kaiken säilyttämistä pilvessä. Turvallisuus on ensimmäinen.

Aivan kuten maailmassa on rikollisuutta, esiintyy myös virtuaalista rikollisuutta, ja me kaikki Internetin käyttäjinä altistumme sille jatkuvasti, siksi on suositeltavaa käyttää aina parhaita tekniikoita, jotta tiedot, kuten tiimisi eheys, pysyvät aina ennallaan.