Skip to content

Mitä eroa on ’rajoitetun vastuun’ ja ’rajoittamattoman vastuun’ välillä?

25 de elokuu de 2021
personas sostener grafica progreso empresa 10606

Yrityksen tärkeässä organisaatiorakenteessa voi olla kahdenlaisia ​​yhdistyksiä: rajoitetun tai rajoittamattoman vastuun sopimus. Jos haluat tietää enemmän rajoitetusta ja rajoittamattomasta vastuusta, sinun ei tarvitse etsiä epätäydellisempää tai sekavampaa tietoa. Pysy kanssamme ja lue tämä artikkeli, koska tänään selitämme sinulle Mitä eroa on ”rajoitetulla vastuulla” ja ”rajoittamattomalla vastuulla”?

Mitä ovat ’rajoitettu vastuu’ ja ’rajoittamaton vastuu’?

Perusteet ja johdanto

Ennen kuin pääset rajoitetun ja rajoittamattoman vastuun ympäröivään maailmaan, sinun on tiedettävä tietyt seikat, jotka liittyvät tähän, jotta myöhemmin voit paremmin ymmärtää nämä käsitteet.

Kun puhumme tällaisista velvollisuuksista, tarkoitamme erityisesti yhdistystä, joka pystyy luomaan rakenteen liike tai liike joilla on suuri vaikutus strategiseen suunnitteluun ja onnistuneeseen yritysstrategiaan, jossa kaksi tai useampi henkilö puuttuu asiaan ja tarjoaa taloudellista hyötyä toisen yrityksen omaisuudeksi tai taidoiksi.

Kaikki tämä sallii sen, että kaikki nämä edut saava yritys antaa sille tietyn voiman ja voiman, joka ei olisi mahdollista olla yksi yritys tai yksi omistaja. Tietenkin suhteessa yhdistyksen kehittyvään organisaatiotyyppiin voi olla tiettyjä vaaroja liittyä esiintyvään yhdistystyyppiin, olipa kyseessä rajoitettu vastuu tai rajoittamaton vastuu.

Koska nämä ehdot tulevat voimaan tässä, on syytä eritellä jokainen näistä, jotta tämä asia on sinulle täysin selvä.

”Rajoitettu vastuu” ja ”rajoittamaton vastuu”, mitä ne ovat?

Puhutaan ensin ’rajoitetusta vastuusta’, joka vastaa jokaisen kumppanin velkavastuu, joka tässä tapauksessa rajoittuu vain liiketoimintaan tekemiisi investointeihin.

Tämä tarkoittaa, että vain sellaisissa ongelmissa, kuten yritystä vastaan ​​nostettu oikeusjuttu tai ne on pakko sulkea se, vain selvittää omaisuutta mutta hänen henkilökohtainen omaisuutensa on turvassa ja turvassa, koska hän on vapautettu vastuusta muiden kumppaneiden veloista.

Toisaalta ja päinvastoin ’rajoittamaton vastuu’ ymmärtää ja tarkoittaa sitä, että yhdistyksessä kaikki osat tai kumppaneita, jotka muodostavat yrityksen Riippumatta siitä, miten se on luotu, he ovat vastuussa kaikista yhtiön veloista. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yritys joutuu tiettynä ajankohtana oikeudenkäyntiin tietyn kumppanin toiminnan vuoksi, kaikkien osapuolten on oltava osa sitä eikä vain tapahtuman syy.

Mitä eroa on ”rajoitetulla vastuulla” ja ”rajoittamattomalla vastuulla”?

Suurin ero ” rajoitetun vastuun ” ja ” rajoittamattoman vastuun ” välillä on se, että entisessä, eli rajoitetussa vastuussa, jokaisen yhtiökumppanin vastuu supistuu vain määrä että he ovat osallistuneet yritykseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että rajoitetun vastuun yhtiön osakkeenomistaja tai kumppani ei menetä enempää kuin mitä he ovat sijoittaneet jos yrityksessä ilmenee ongelmia, joka on tavallaan sijoittaa rahasi turvallisesti ilman riskiä menettää liikaa.

Hyvin erilainen kuin tämä on rajoittamaton vastuu, joka eroaa vastapuolestaan ​​siinä mielessä, että kaikki kumppanit ovat vastuussa yhtiön velkoja tai velvoitteita. Toisin sanoen, kun on olemassa rajoittamaton vastuuyhdistys tai työyhteisö, vastuu lankeaa kaikkien tasavertaisesti ja kaikkien yhtiön osakkaiden omaisuus vaarantuu yhtä lailla.

Toisaalta rajoitettu vastuu kattaa tai voi esiintyä sellaisissa yhtiöissä, jotka ovat osakeyhtiöt, osakeyhtiöt, yksittäiset osakeyhtiöt ja osakeyhtiöt, kun taas rajoitettu vastuu esiintyy työyhteisöissä.

yhtiön hallitus keskustella asioista osallistuvat kaikki

Nautitko oppia lisää rajoitetusta vastuusta ja rajoittamattomasta vastuusta? Nämä mielenkiintoiset termit eivät enää aiheuta sinulle hämmennystä, koska sillä selityksellä, jonka esittelimme ennen sinua, pystyt puolustamaan itseäsi hyvin tällä alalla. Jos haluat tietää lisää tällaisia ​​mielenkiintoisia aiheita, älä unohda vierailla sivustolla Miracomosehace.com jotta voit edelleen ratkaista kaikki epäilyksesi helposti.