Skip to content

Käyttöjärjestelmät: Määritelmä, apuohjelmat ja tyypit – Yksityiskohtainen opas

2 de syyskuu de 2021
escribiendo computadora 14563

Kun se ostaa laitteen, se nauttii sen ohjelmistoon järjestetyistä palveluista, prosesseista ja sovelluksista, se sisältää myös asetuksia ja joukon erityisiä toimintoja, jotka suoritetaan sen kautta, kaikki tämä toimii koneena, joka yhdessä saa laitteen toimimaan, tämä tiedosto ja ohjelmointimalli on kutsutaan käyttöjärjestelmäksi.

Mikä on operatiivinen järjestelmä?

Jokaisella toiminnallisella laitteella on tapa toimia ja järjestää tämä viittaa ohjelmistoon, joka ohjaa ja koordinoi prosesseja ja toimintoja käyttäjän käyttämien sovellusten välillä, nämä säätelevät ja järjestävät prosesseja, käyttöoikeudet, jotka laitteella on käyttöjärjestelmän mukaan, eniten käytettyjä ovat Windows, Linux, Mac ja DOS.

Mihin nykyiset käyttöjärjestelmät ovat tarkoitettu?

Kaikkien nykyisten käyttöjärjestelmien tarkoitus on helpottaa laitteiden käyttöä. Toisin sanoen nykyisiä käyttöjärjestelmiä käytetään siten, että jokainen käyttäjä voi käyttää laitteistoa, joka täydentää laitetta ohjelmiston avulla, mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Eniten käytetyt käyttöjärjestelmät

Windows

Ehkä tunnetuin ja useimpien valmistajien käyttämä Windows oli käyttöjärjestelmä par excellence, joka syntyi Bill Gatesin ideoista ja ponnisteluista, Windows tervehtii käyttäjää helposti ja tarjoaa erilaisia ​​toimintoja ja ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista käyttöjärjestelmistä, kodikkaasta suunnittelusta toiminnallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen niin yksinkertaista ja helppoa.

Windowsissa on suuri määrä versioita, jotka on julkaistu ja kehitetty vuosien varrella, uusin Windows 10 -versio julkaistiin vuonna 2014 ja siitä lähtien se on tällä hetkellä eniten käytetty ja asennettu käyttöjärjestelmä tietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa, joten julkaisupäivinä 75 miljoonalla laitteella oli virallisesti asennettu Windows 10.

Unix

Se on nimi, jota käytetään viittaamaan unix-tyyppisiin käyttöjärjestelmiin, joilla on tärkein olemisen ominaisuudet Avoin lähdekoodiSe on monitasoinen ja se on myös moniajo, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää ja ohjelmoida suorittamaan tiettyjä tehtäviä, jotka käyttäjä haluaa määrittää. Merkittävimmistä löydämme GNU: sta avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän, joka on yhdistetty projekti Linuxin kanssa.

Mac käyttöjärjestelmä

MacOsilla on monia versioita, ja se on toinen suosituimmista Macintosh -järjestelmille käytetyistä ja suunnitelluista järjestelmistä.Se tuodaan markkinoille vuonna 1984 tuolloin käytettäville tietokoneille, ensimmäinen pöytätietokoneversio julkaistiin 2000 -luvun alussa, ja se oli menestys niiden versiot kissojen ja tämän lajin eläinten jälkeen, mikä viittaa käyttöjärjestelmän antamaan näkökulmaan.

Kaksi

Se on joukko käyttöjärjestelmiä tietokoneille henkilökohtaiseen käyttöön, ja sitä käytettiin IBM: n PC -tietokoneiden käyttöön heillä oli 16-bittinen prosessori, Don Estridge ja William C. Lowe lanseerasivat IBM -tietokoneet 1980 -luvun alussa vuonna 1981 ajatuksena käyttää henkilökohtaisia ​​tietokoneita jokapäiväiseen käyttöön.

Käyttöjärjestelmien ominaisuudet ja toiminta

Kun puhumme käyttöjärjestelmistä, tarkoitamme niitä ohjelmia, jotka sallivat hallita kiintolevyn muistia. Tämä, jotta käyttöjärjestelmä voi tarjota optimaalisen toiminnan tietokoneessa.

Välissä merkittävimmät ominaisuudet käyttöjärjestelmiä ovat: Sen kyky päivittää jatkuvasti voidakseen pitää järjestyksen kaikista tiedoista ja tällä tavalla laitteet voivat toimia nopeasti. Merkittävimpien ominaisuuksien joukossa on myös mainittava, että käyttöjärjestelmä hallinnoi laitteistoa ja käsittelee verkon viestintää.

Tämä tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmän päätehtävänä on saada laite toimimaan tunnistamalla laitteisto, koska se on osa ohjelmistoa, jolloin Täydellinen täydennys tietokoneen ja järjestelmän välillä.

Käyttöjärjestelmä on siistin elinehtor palvella laitteisto -ohjelmistoa ja päästäkseen käyttäjän saataville on toimintoja, joista tärkeimmät ovat järjestelmän laitteisto- ja ohjelmistoresurssien järjestelmänvalvoja.

Toisin sanoen se ohjaa tietokoneen tai laitteen toimintoja sen lisäksi, että huolehtii laitteiston käyttö jotta sovellusten ei tarvitse käsitellä kaikkia prosessiin liittyviä näkökohtia ja toimintoja.

Laitteiston sisällä löydämme ohjelmiston, jota kutsutaan nimellä a ohjeryhmä tai suorat oppaat että laitteen on noudatettava, eli kaikki ne ohjeet ja ohjeet, jotka viittaavat siihen, mitä sen on tehtävä ja miten se on tehtävä. Ohjelmisto yleistää muodoltaan kaiken, mikä on aineetonta laitteessa, mihin ei voi koskea, miten se tavallaan ilmaistaan ​​käyttöjärjestelmiä tai sovelluksia.

tietokoneiden koodit

Käyttöjärjestelmän BIOS

Se viittaa tulo- ja lähtöjärjestelmä, BIOS on ohjelma, joka on esiasennettu tietokoneisiin ja laitteisiin, joissa on normaalisti Windows-käyttöjärjestelmä.

Suoritin siirtyy BIOSiin jo ennen käyttöjärjestelmän käsittelyä BIOS tarkistaa ja vahvistaa kaikki yhteytesi ja etsii laitteet, BIOS lataa käyttöjärjestelmän tietokoneen muistiin ja suorittaa käynnistysprosessin loppuun.

Luettelo nykyisistä käyttöjärjestelmistä

Ajan myötä tekniikka on kehittynyt jatkuvasti harppauksin. Mikä tarkoittaa, että tänään löydämme laaja valikoima käyttöjärjestelmiä.

Niitä, joita ei voi jättää mainitsematta ja jotka on tiedettävä, koska niitä käytetään nykyään eniten, ovat: kaikki Microsoft Windows -versiot, joita seuraavat Mac / iOS, Linux, Unix, Solaris, Google Chrome OS ja tietysti Android -käyttöjärjestelmä.

Käyttöjärjestelmien tyypit ja niiden ominaisuudet

Jokaista käyttöjärjestelmää käytetään ja toteutetaan laitteen oikean käytön ja asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Toisin sanoen jokainen tietokone toimii oikein sen käyttöjärjestelmän kanssa, joka vastaa sitä ja jonka kanssa se on suunniteltu toimimaan. Käyttöjärjestelmätyyppejä ovat: yksiprosessorit, moniprosessorit, hajautetut järjestelmät ja järjestelmät kannettaville tietokoneille.

Monoprosessorijärjestelmä

Tämä on järjestelmä, joka vastaa käsittelystä ja suorittaa yhden toiminnon heti. Jos haluat käyttää useita toimintoja samanaikaisesti, monoprosessorijärjestelmä ei toimi oikein.

Moniprosessorijärjestelmä

Moniprosessorijärjestelmät ovat niitä, joilla on kyky käsitellä ja suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti ilman ongelmia. He voivat suorittaa useita tehtäviä, jotka kuuluvat samaan prosessiketjuun, sekä he voivat käsitellä ja suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti, kun heillä ei ole minkäänlaista suhdetta.

Hajautetut järjestelmät

Kun puhumme hajautetuista järjestelmistä, puhumme niistä ryhmistä, jotka ovat yhdistetty verkon kautta. Toisin sanoen laitteisto ja ohjelmisto kommunikoivat merkkien ja signaalien kautta toimiakseen.

Kannettavien tietokoneiden järjestelmät

Kannettavien tietokoneiden käyttöjärjestelmät ovat samat kuin tietokoneissa. Tässä ideoiden järjestyksessä on helppo ymmärtää, että kannettavaan tietokoneeseen voidaan asentaa moniprosessorijärjestelmä tai hajautettu järjestelmä.

Microsoftin eniten käytetty käyttöjärjestelmä

Muutamia esimerkkejä eniten käytetyistä käyttöjärjestelmistä

Koska olemme jo puhuneet eniten käytetyistä käyttöjärjestelmistä tänään, on aika mainita ominaisuudet tällaisista järjestelmistä. Kaikki tämä tarkoituksena tuntea jokainen heistä ja tietää, miten he toimivat.

Linux -käyttöjärjestelmä

Linux on käyttöjärjestelmä, joka toimii kuten Unix. Ne ovat käyttöjärjestelmiä täysin ilmainen Ne voidaan asentaa ilman ongelmia. Tämä johtuu siitä, että se on avointa lähdekoodia, joka ei kuulu millekään yritykselle.

PC -käyttöjärjestelmä

Kun puhumme PC -käyttöjärjestelmistä, ensimmäisenä tulee mieleen Microsoft Windows. koska se on käyttöjärjestelmä, jota käytetään enimmäkseen tietokoneissa maailmanlaajuisesti. Tämä järjestelmä on yksi helpoimmista asentaa ja ymmärtää, mikä luo helppokäyttöisyyden ja välittömän mukautuksen käyttäjien keskuudessa.

Mobiili käyttöjärjestelmä

Mitä tulee mobiilikäyttöjärjestelmään, se on yleisimmin käytetty maailmanlaajuisesti Android. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä on helppokäyttöinen ja se on erittäin helppo ymmärtää, käyttää ja asentaa. On tärkeää mainita, että se on suunniteltu avoimen lähdekoodin ytimillä ja koska se on käyttöjärjestelmä erityisesti matkapuhelimille, sen suunnittelu perustui kosketusnäyttöjen käyttöön.

IOS -käyttöjärjestelmä

IOS -käyttöjärjestelmä on kehitetty erityisesti iPhone. Tämä tarkoittaa, että se on järjestelmä, joka on suunnattu lähinnä Apple -yhtiölle kuuluville matkapuhelimille.

Mac -tietokoneille

Kun puhut Mac -tietokoneiden järjestelmistä, puhut MAC -käyttöjärjestelmästä. Aivan kuten vain Apple -puhelimiin (iPhone) kuuluva järjestelmä otettiin käyttöön, yritys omistautui kehittämään järjestelmän, jota käytetään vain omien tietokoneidensa kanssa.