Skip to content

Windows vs MacOS: Mikä on paras käyttöjärjestelmä ja sen erot?

2 de syyskuu de 2021
pantalla computador 14569

Tämän päivän artikkelissa puhumme Mikä on parempi Windows tai Mac? Aluksi meidän on tiedettävä kunkin käsitteet ennen vertailun aloittamista. Mikä on Windows? Se on a Microsoftin kehittämä PC -käyttöjärjestelmä.

Sen julkaisu markkinoille on peräisin vuodelta 1985, ja sitä käytti noin miljardi ihmistä ja sijoitti sen PC -käyttöjärjestelmien kärkeen. Nykyään on olemassa laaja valikoima Windows -versioita.

Toisaalta meidän on tiedettävä Mikä on Mac? Tämä on Applen kehittämiin tietokoneisiin rakennettu käyttöjärjestelmä. Se näki valon ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja on ollut läsnä sen jälkeen.

On huomattava, että tämä käyttöjärjestelmä on yksinomaan Apple -tietokoneille, koska sekä laitteisto että ohjelmisto on suunniteltu yhdessä, jolloin tuloksena on tehokas yhdistelmä.

Koska tunnemme molempien käyttöjärjestelmien käsitteet, voimme siirtyä suoraan aiheeseen, joka koskee meitä tänään. Seuraavaksi näemme eroja Windowsin ja Macin välillä, vihdoin nähdä, kumpi näistä kahdesta on parempi. Selitämme jokaisen näistä kohdista.

Windows- ja Mac -järjestelmien edut ja haitat

Riippumatta käyttöjärjestelmästä, johon käyttäjä vetoaa, niistä on aina etuja ja haittoja. Jos keskitymme Windowsiin, voimme sanoa joka on maailman suosituin järjestelmä, mutta se on puolestaan ​​hakkereiden helpoin kohde. Se on puolestaan ​​kehittänyt enemmän ohjelmistoja, mutta kustannukset voivat osoittautua hieman korkeiksi.

Nyt kun puhumme Mac -järjestelmästä, tämä on yksi niistä, jolla on paras graafinen käyttöliittymä verrattuna Windowsiin. Lisäksi et ole niin todennäköisesti tartunnan saanut tietokoneviruksista ja järjestelmästäsi se ei aiheuta äkillisiä vikoja, joten se on melko vakaa. Yksi suurimmista haitoista on se, että kaikki ihmiset eivät voi ostaa tällaista palvelua, koska ne ovat liian kalliita. Macille ei myöskään ole niin paljon ohjelmistoja.

Windowsin ja Macin väliset erot, jotka sinun pitäisi tietää

Kun on kyse näiden kahden välisten erojen tuntemisesta, on järkevää korostaa niiden ominaisuuksia ja sitä, miten molemmat käsittelevät niitä. Molemmat heistä ne ovat yksi maailman parhaista käyttöjärjestelmistä, mutta tällä kertaa näemme, mitä eroja näillä teknologian jättiläisillä on.

Yhteensopivuuden suhteen Windows ottaa johtoaseman ja on yhteensopiva useimpien olemassa olevien tietokoneiden kanssa Macia ei voi asentaa toiseen tietokoneeseen, joka ei kuulu Appleen.

Tämän lisäksi ohjelmointiyritykset ovat yleensä helpompia ja pyrkivät enemmän kehittämään ohjelmiaan Windowsille kuin Applelle. Tämä Se johtuu järjestelmän yhteensopivuudesta, että tSe tarjoaa myös Windowsin toisin kuin Apple.

Kun puhumme käyttöjärjestelmistä, On tärkeää tietää tietokoneiden hinta, jossa voimme käyttää niitä. Tässä tapauksessa Windowsin suuren yhteensopivuuden ansiosta meidän ei tarvitse miettiä paljon, mihin aiomme asentaa sen, koska voimme hyvin tehdä sen.

Mac ei kuitenkaan sovellu mihinkään tietokoneeseen, joten meidän on käytettävä vain Applen kehittämiä tietokoneita. Ne ovat erittäin hyviä, mutta sen hinta voi olla joillekin käyttäjille hieman korkea.

Olemme kaikki tottuneet näppäimistökäskyihin käyttöjärjestelmässämme ja tietokoneessamme, mutta nämä ne voivat olla erilaisia, jos päätämme siirtyä Applelta Windowsille tai päinvastoin. Voimme puolestaan ​​käyttää piilotettuja toimintoja Macissa eri tavalla kuin Windows.

Kummankin oletussovellukset ovat täysin erilaisia. Heillä on ohjelmia, joilla on samanlaiset toiminnot ja jotka vastaavat muistissa olevien tietojen hallinnasta, mukaan lukien jotkut, kuten iCloud for Mac ja OneDrive for Windows, jotka käsittelevät tietoja verkossa

Lopuksi meillä on toinen eri kohta molempien järjestelmien välillä, kuten rajapinnat. Ensi silmäyksellä heillä on samanlaisia ​​tiloja, mutta Käytä täysin erilaista estetiikkaa: Windows on muokattavampi ja Mac vähemmän muokattavissamutta kaikki tyylikkäät värit.

kannettava tietokone, joka käyttää ikkunoita

Mikä on paras käyttöjärjestelmä Windowsin ja Macin välillä?

Olemme jo nähneet kunkin käyttöjärjestelmän tärkeimmät erot, mutta mikä on parempi? tähän kysymykseen ei ole oikeaa vastausta, koska jokaisella on ominaisuuksia, jotka voivat toimia yhtä hyvin kuin ei käyttäjälle.

Ensinnäkin Applen käyttöjärjestelmä on turvallinen, mikä tekee asennuksen virustorjunta jos määritämme Macin suojausasetukset etukäteen. Toisaalta Applen tietokoneilla on hyvä estetiikka, joilla on fyysisiä ominaisuuksia, kuten kevyt verrattuna muihin markkinoilla oleviin.

Lisäksi sillä on yleensä hyvä suorituskyky ja kyky käsitellä erilaisia ​​toimintoja, kaikki tämä kiitos sen, että sitä käytetään huippuluokan Applen tietokoneiden kautta, ohjelmiston ja laitteiston välisen harmonian saavuttamiseksi.

Meidän on myös tiedettävä, että Windows ei ole vakiinnuttanut asemansa suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi, mikä tuo mukanaan useita etuja sitä käyttäville. Sen merkittävin etu on se, että sillä on ohjelmointivapaus ja yhteensopivuus. Tämä tarkoittaa, että useimpien ohjelmien on oltava Windowsissa.

Syitä valita MacOS Windowsin sijaan

Tähän asti olet luultavasti aina käyttänyt Windows -käyttöjärjestelmää toimintojesi suorittamiseen; joten tässä osiossa sinä Kommentoimme kaikkia MacOs -järjestelmän tarjoamia positiivisia tekijöitä. Tällä tavalla voit uudistaa tietokoneesi ja uskaltaa kokeilla jotain uutta ja erilaista.

syitä suosia macia ikkunoiden sijaan

Sama yritys valmistaa komponentteja ja lisävarusteita

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi käyttäjät haluavat käyttää Mac -käyttöjärjestelmää laatu, joka luonnehtii jokaista sen tiimiä; jotka ovat yksinomaan Applen suunnittelemia. Joten koko luomisprosessia, sekä laitteistoa että ohjelmistoa, valvotaan laajasti.

Laitteen suunnittelu on houkuttelevampaa

Toinen Macin hyvä puoli on kunkin joukkueen ainutlaatuinen muotoilu, joka erottuu siisteydestään jokaisessa viimeistelyssä. Kukapa ei haluaisi omistaa tietokonetta, jolla on houkutteleva muotoilu ja laadukas viimeistely? On huomattava, että nämä materiaalit ovat myös erittäin kestäviä, joten voit olla varma, että tietokoneesi kestää vuosia.

Käyttöjärjestelmä on intuitiivisempi

Vaikka Mac -käyttöjärjestelmä on erilainen kuin Windows, sitä on mahdollista sopeuttaa muutamassa päivässä. koska käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen joten sinun on vain opittava käsittelemään perusasiat voidaksesi käyttää tietokonettasi. Takaamme, että mikään ohjelma ei hidasta tietokonettasi, koska tämä on harvinaista Applen tuotteille.

Turvallisuus on suurempi

Toinen tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon, on laitteiden meille antama turvallisuus. Mac -käyttöjärjestelmän tapauksessa se on harvinaisia ​​haittaohjelmia. Joten sinun ei tarvitse huolehtia mahdollisista uhista, jotka yrittävät vahingoittaa tietokonettasi.

Syyt siihen, miksi Windows on parempi käyttöjärjestelmä kuin Mac OS

Jos et vieläkään tiedä mitä tehdä laitteidesi uusista ostoista, Suosittelemme, että luet syyt siihen, miksi Windows on Mac -käyttöjärjestelmää parempi. Näin voit tietää, sopivatko nämä ominaisuudet paremmin makuusi ja persoonallisuuteesi, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan käyttöjärjestelmän.

miksi valita Windows eikä Mac

Halvempia tietokoneita

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, jotka vaikuttavat tuhansien käyttäjien ostamiseen ympäri maailmaa. Jos jokin on hyvin totta, niin nämä joukkueet ovat sitä paljon helpommin saavutettavissa ja säilyttää erinomaisen laadun kussakin toiminnassaan. Vaikka Mac -tietokoneet voivat ylittää 1000 euroa perusmalleissa; joten samalla hintaluokalla saat korkeimman valikoiman Windows -tietokoneen.

Lisääntynyt joustavuus

Kun puhumme joustavuudesta, viittaamme kysymykseen laitteen henkilökohtainen mukauttaminen, jotain, joka ei ole niin helppo noudattaa Mac -käyttöjärjestelmää.Siksi Windows tarjoaa meille erilaisia ​​vaihtoehtoja, kuten halutun suorittimen tai kätevimmän näytönohjaimen valitsemisen. Käyttäjällä on mahdollisuus valita kaikki haluamansa elementit ilman, että hänen tarvitsee turvautua erikoisliikkeisiin, kuten Applen tuotteiden tapauksessa; missä kaikki on kalliimpaa.

Kosketusnäytöt tai kosketusnäyttö

Tämä on esine joka löytyy vain Windowsista, ja joiden avulla voit suorittaa erilaisia ​​digitaalikynillä suoritettavia tehtäviä; välttämätön tekijä graafisille suunnittelijoille tai niille, jotka nauttivat piirtämisestä vapaasti tietokoneella. Tätä ominaisuutta ei ole toistaiseksi nähty Mac -tietokoneissa, joten Windows on edellä.

Suurempi valikoima pelejä

Kuka pelaaja ei halua nauttia monenlaisista peleistä? Tämä on mahdollista vain Windows -käyttöjärjestelmässä, jossa on tuhansia vaihtoehtoja. Lisäksi, jos haluat saada kaiken irti tietokoneestasi, voit tehdä sen ilman ongelmia, koska kuten aiemmin mainitsimme, sitä voidaan muuttaa ilman rajoituksia.

Vakiokäyttöjärjestelmä

Tämä on toinen tärkeä syy valitse Windows -käyttöjärjestelmä; Koska laitteet ovat markkinoilla niin suosittuja, tuhannet yritykset, jotka haluavat innovoida tuotteillaan, ottavat huomioon laitteet. Joten ei ole yllättävää, että jokainen uusi julkaisu on Windows -versio, koska tiedetään, että kaikki projektit tulevat olemaan erittäin onnistuneita tällä käyttöjärjestelmällä.

Miksi ostaa Windows -tietokone eikä MacBook?

Jos et vieläkään tiedä, minkä päätöksen teet, me haluamme korosta Windows -tietokoneen ja MacBookin arvoa. Jos olet henkilö, joka haluaa tehdä erilaisia ​​muutoksia laitteisiin, tämä on paras vaihtoehto; Windows -tietokoneella voit valita RAM -muistin, näytönohjaimen ja mukauttaa järjestelmän omiin tarkoituksiisi. Lisäksi voit valita makusi mukaan parhaiten sopivan tietokoneen ulkoasun, koska yrityksellä on kaikenlaisia ​​malleja.

valitse paras käyttöjärjestelmä

Vaikka hinta osoittautuu saataville, samoin kuin mukautusjärjestelmät, joita päätät käyttää. Samaan aikaan, tämä on pitkäikäinen tietokone Ja jos haluat muokata sen osia vuosien varrella, voit tehdä sen ilman ongelmia. Ohjelmiston osalta voit valittaa jokaisesta monista päivittäin markkinoille tulevista vaihtoehdoista, Windows on erittäin suosittu tällä alalla.

Miksi hankkia MacBook Windows -tietokoneen sijaan?

Jos haluat valita MacBookin, sinun on tiedettävä, että se on myös se on erittäin hyviä suosituksia käyttäjiltä. Voimme sanoa, että nämä joukkueet ovat erittäin kestäviä ja niiden mallit ovat varsin houkuttelevia. Samoin käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja kuvia, musiikkia ja videoita on helppo jakaa saman merkin laitteiden kanssa.

Omalta osalta MacBook voit asentaa muita Apple -laitteita ilman ohjainten käyttöä, koska järjestelmä on erittäin intuitiivinen ja tunnistaa kaikki ulkoiset lähteet välittömästi. Vaikka turvallisuuskysymys on myös ajankohtainen, Macin kanssa on harvinaisempaa, että tietokone voi tarttua tietokoneviruksiin.

Lopuksi on syytä huomata, että jos pidät MacBookista sen ainutlaatuisen suunnittelun vuoksi, voit ostaa sen e asenna Windows -käyttöjärjestelmä Jos pidät sen tarjoamista ominaisuuksista enemmän, sinulla on molempien maailmojen parhaat puolet.