Skip to content

Kuinka luoda, muokata tai poistaa näkymän SQL Serverissä? – Helppo ja nopea (esimerkki)

13 de elokuu de 2021
logo de SQL server original

Niille, jotka liikkuvat ohjelmoinnin maailmassa, Microsoft on aina yrittänyt helpottaa elämää luomalla ohjelmia ja järjestelmiä, jotka tarjoavat heille mukavuutta. Jos olet yksi näistä faneista ohjelmoinnista koodeilla ja komennoilla, on hyvä oppia miten luodaan, muokataan tai poistetaan näkymä SQL Serverissä.

Ja onko tämä maailma ohjelmointi ja koodi on melko vaikea ja haastava. Mutta sen vuoksi uusia seikkailijoita ei enää saapu, jotka haluavat valloittaa ohjelmat ja tulla alueensa parhaaksi, sillä tämä Microsoft keksii aina uusia asioita, joihin he voivat tarttua töihin.

Luo, muokkaa tai poista näkymä SQL Serverissä

Jotta kukaan ei hämmentyisi, sinun on mentävä osittain, ensimmäinen asia, jonka opit, on näkymien luominen SQL -palvelimessa. Tätä varten sinun on vain oltava ohjelma jo tietokoneellasi. Jos näin on, sinun on jatkettava sen avaamista ja sitten ”Objektien tutkija” sinun on laajennettava tietokanta, johon haluat luoda näkymän.

Näet, että siellä on kansio nimeltä ”Näkymät”, Seiso sen päällä ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten ”Uusi näkymä”.

Anna sitten valintaikkunassa nimetty vaihtoehto ”Lisää taulukko” tässä näkyy useita välilehtiä, joiden avulla voit valita elementit, jotka haluat lisätä uuteen näkymään, nämä ovat: ”Taulut”,”Synonyymit”,”ominaisuudet”Y ”Näkymät”.

Voit lisätä ne napsauttamalla painiketta ”Lisätä”Ja huipentuu”Sulkea”Ota muutokset käyttöön. Tämän lopussa siirry kohtaan ”Kaavio -paneeli” sijoittaaksesi sarakkeita ja muita elementtejä. Siirry myös osoitteeseen ”Kriteeripaneeli” sijoittaaksesi lisää suodattimia tai tilauskriteerejä.

Siirry lopuksi valikkoon ja valitse ”Arkistoi” Antaa ”Tallenna näkymän nimi”, valitse nimi ja paina ”Hyväksyä”Näkymän tallentamiseksi. Tämän avulla olet jo oppinut ensimmäisen osan siitä, miten voit luoda, muokata tai poistaa näkymän SQL Serverissä, nyt tulee muutos.

Kuinka muokata näkymää?

Jos haluat muuttaa tai muokata näkymää, sinun on siirryttävä ”Objektien tutkija” ja valitse sieltä näkymän tietokannan vieressä oleva + -merkki ja anna sitten + -merkki, joka on kansion ”Näkymät”.

Täällä näet kaikki näkymät, sinun on napsautettava hiiren kakkospainikkeella muutettavaa ja paina vaihtoehtoa ”DesignJoka tulee ulos, tämä vie sinut suunnittelijakaavion paneeliin. Täältä voit muokata näkymiä useilla tavoilla:

Poistettavien tai lisättävien elementtien laatikoiden aktivointi ja deaktivointi poistamalla mm. Kun olet valmis, napsauta ”Arkistoi”Y”Tallenna näkymän nimi ”.

Poista onnelliset näkymät

Nyt kun tiedät kaksi vastausta kysymykseen Miten luodaan, muokataan tai poistetaan näkymä SQL Serverissä? aika oppia viimeinen, joka olisi poistaa näkymät.

Tätä varten palaa kohtaan ”Objektien tutkija” ja laajenna tässä sekä poistettavan näkymän tietokanta että kansio ”Näkymät”.

vaihtoehtoinen sql -logo

Kun tämä on tehty, aseta näkymä, jonka haluat poistaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina sitten vaihtoehtoa ”Poista”, Saat ikkunan nimeltä Poista objekti, jossa sinun on vahvistettava toiminto antamalla”Hyväksyä”.

Jälkimmäisen avulla kaikki ratkaistaan, joten voit jo sanoa, että osaat luoda, muokata tai poista näkymä SQL Serveristä, Sinun on vain pantava tämä yksinkertainen opetusohjelma käytäntöön aloittaaksesi projektiesi luominen.

Ota huomioon, jos olet aloittelija, että ohjelma on melko laaja ja monimutkainen, joten saatat tarvita lisää opetusohjelmia itsesi tukemiseksi, kun kirjoitat kehittyneempiä aiheita, kuten: joka selittää tallennettujen menettelyjen luomisen, toinen näyttää sinulle kuinka luoda tietokantoja, taulukoita ja tietueita, yhdistämällä kaksi tietokonetta tietokantaan.