Skip to content

Kuinka ottaa HiDPi-skaalaus käyttöön Linuxissa? – Paranna korkeaa resoluutiota

7 de maaliskuu de 2022
pinguino

Etsimme kaikki jatkuvasti parempia tekniikoita nauttiaksemme audiovisuaalisesta sisällöstä, suorittaaksemme työ- tai akateemisia tehtäviä. Paremmalla yksityiskohdalla ja tarkkuudella saavutamme tämän kapasiteetin suurelta osin korkearesoluutioisten näyttöjen ansiosta.

Linux-tietokoneen liittäminen korkearesoluutioiseen näyttöön tapahtuu HiDPI-tuellaVaikka tämän käyttöjärjestelmän kokoonpano on melko hyvä ja sitä päivitetään jatkuvasti, sitä ei välttämättä säädetä automaattisesti eri ympäristöissä.

Mitä tarkoittaa HiDPi-skaalauksen käyttöönotto Linuxissa?

Kun olet ladannut Linuxin sen pääsivulta, voit kokea omakohtaisesti tämän käyttöjärjestelmän ominaisuudet, ominaisuudet ja heikkoudet kilpailijoidensa yläpuolella. Tärkeä arvioitava näkökohta useimmille käyttäjille on kuvanlaatu ulkoisissa näytöissä.

Tämän ilmaisen ohjelmiston uusimmissa versioissa löydämme yhä parempia DPI-asetuksia, mutta korkearesoluutioisissa näytöissä skaalaus ei usein tapahdu automaattisesti sopivalla tasolla. Tämä tarkoittaa, että uudella näytöllä saamasi visuaalinen ilme vaikuttaa lopulta.

Yksinkertaisin tapa huomata se on, kun huomaat kuvassa jonkin verran pikseloitumista ja yleensä vähän tarkkuutta toistettaessa videoita, elokuvia, pelejä ja muita. Positiivista on, että voit hyödyntää järjestelmän sisällä olevia päivityksiä korjataksesi tämän virheen ja parantaaksesi käyttökokemustasi.

Kuinka ottaa HiDPi-skaalaus käyttöön Linuxissa?

Jos olet jo kokenut huonon laadun Linux-tietokoneesi lähettämässä kuvassa, yrität luonnollisesti maksimoida näytön resoluution. Tässä vaiheessa se on välttämätöntä määrittää, mikä ympäristö käsittelee laitettasi soveltaa tällä tavalla sen ominaisuuksia vastaavaa konfiguraatiota.

Kaikissa työpöytäympäristöissä ei käytetä samaa menettelyä HiDPI:n määrittämisessä näytölle, mutta kaikissa on mahdollista tehdä muutoksia, joiden avulla voit nauttia parhaasta kuvatulosteen resoluutiosta. Jotkut versiot kuitenkin tunnistavat ja laskevat automaattisesti projisoidun kuvan mitat.

siirtymällä työpöydälle Linuxissa

Unity-työpöytäympäristöihin

Ubuntun ensisijainen työpöytäympäristö käsittelee erittäin ajan tasalla olevaa HiDPI-tukea, joten asetusten tekeminen sen käyttöliittymässä on paljon käyttäjäystävällisempää. Mutta kannattaa ottaa huomioon, että se on lähes aina tarpeetonta, koska se lisää automaattisesti sopivan poukaman HiDPI-näytöille. Jos haluat edelleen säätää sitä manuaalisesti, sinun tulee:

 • Etsi ”näyttö” työpöydän skriptistä.
 • Kun olet paikalla, valitse näyttö, jota haluat säätää.
 • Etsi valikoista ”Scale”-toiminto.
 • Näet liukusäätimen, jota voit liikuttaa ylös ja alas parantaaksesi DPI:tä.

Kokeile Budgiea

Jos huomaat hankaluuksia syöttäessäsi pikanäppäimiä tai symboleja tietokoneellesi, sinun on kätevää vaihtaa näppäimistön kieli Linuxissa, jolloin voit käyttää mitä tahansa päätettä murehtimatta virheistä. Esimerkiksi Budgie-ympäristöstä, missä huolimatta HiDPI-kehitysaluetta ei olevoit kokeilla temppuja.

Perustuu Budgie Desktopiin käsittelee samanlaista käyttöliittymää kuin Gnome, protokolla, jota noudatetaan ulkoisten näyttöjen resoluution parantamiseksi, on sama. Tämä tarkoittaa, että vaikka Budgie-kehittäjät eivät tarjoa käyttäjille tätä asetusmahdollisuutta, voimme käyttää kelvollista komentoa Gnomessa:

 • Ensimmäinen asia on avata pääte, ”Ctrl + Alt + T” riittää saavuttamaan sen.
 • Kirjoita ”settings set org.gnome.desktop.interface scaling-factor 2”.
 • Paina enter ja se on valmis. Toistamme, että viimeistä tekijää voidaan muuttaa milloin sinulle sopii.

Cinnamon-työpöytäympäristöön

Cinnamon tai Cinnamon on toistaiseksi ystävällisin ympäristö HiDPI-kokoonpanossaan, se skannaa automaattisesti ihanteellisen resoluution jokaiselle näytölle. Jos huomaat tässä laskelmassa puutteita, voit muokata kokoonpanoa manuaalisesti seuraavasti:

 • Avaa Cinnamon-valikko ja etsi ”Asetukset”.
 • Etsi asetuspaneelista ”Yleinen” vaihtoehto.
 • Muuta nyt ”UI Scaling” -kohdassa tila ”Auto” toiseksi valikon vaihtoehdoksi.

mahdollistaa hipi-skaalauksen gnome-ympäristössä

Käytä Gnome-työpöytäympäristöä

Jos työn vaatimukset ajavat sinut liitä korkearesoluutioinen näyttö, On kätevää, että opit muuttamaan tiedostojen käyttöoikeuksia Linuxissa, jolloin varmistat, että kaikki tietosi on turvassa. Ehkä toistaiseksi mikään esitetyistä vaihtoehdoista ei ole toiminut sinulle, koska ympäristösi on Gnome.

Tämä on erittäin tarpeeton kokoonpano, koska tämä työpöytäympäristö on yleensä varsin intuitiivinen resoluution skaalaus, voit myös säätää sitä manuaalisesti.

 • Avaa uusi terminaali.
 • Kirjoita ”gsettings set org.gnome.desktop.interface scaling-factor 2”.
 • Paina enteriä ja olet kaksinkertaistanut resoluution ja pystyt visualisoimaan jokaisen pikselin näytölläsi paljon paremmin. Ota huomioon, että lauseen viimeinen numero on aina muuttuva parillisilla numeroilla, se vastaa skaalauskerrointa, voit kokeilla mikä sopii parhaiten näyttöösi

Kuinka voin ottaa HiDPi-skaalauksen käyttöön Linuxissa työpöytäympäristöissä, kuten XFCE4, MATE ja LXDE?

On olemassa muita Linux-työpöytäympäristöjä, jotka ovat hieman vähemmän suosittuja ja rehellisesti sanottuna täydellisiä. Jos kuulut joukkoon, joka pitää parempana, kuten XFCE4, MATE tai LXDE, ja olet muodostanut yhteyden tai luulet liittää HiDPi-näyttöönolemme valitettavasti ilmoittaneet, että näiden versioiden kehittäjät eivät toistaiseksi esitä säätötyökaluja.

Tämä tarkoittaa, että joudut tyytymään saamaasi näytön laatuun tai voit asentaa jonkin aiemmin mainitun ympäristön, jotta voit nauttia uusien näyttöjen korkeasta tarkkuudesta.