Skip to content

Miksi Mercadonaa ei ole listattu pörssissä? Missä se sitten on lueteltu?

24 de elokuu de 2021
bolsa valores mercadona 11138

Oletko koskaan ihmetellyt Miksi Mercadonaa ei ole listattu osakemarkkinoilla? Missä se sitten on lueteltu? Tänään vastaamme näihin kysymyksiin lyhyesti.

Mikä on osakemarkkina?

Kuten nimestä voi päätellä, pörssi on tila, jonka kautta asiakkaiden välityksellä valtuutetut pörssivälittäjät käyvät neuvotteluja. Nämä neuvottelut ovat tehokkaita arvopapereiden osto ja myynti, joka yleensä johtaa neuvotteluihin osakkeista ja muista yritysten näkökohdista.

Arvot viittaa nimenomaan osioikeuksiin, hyvin määritelty, että henkilöllä / yrityksellä on organisaatio / yritys. Nämä arvopaperit ovat yleensä osakkeita, joten osakkeet ovat juuri pieniä osuuksia / nimikkeitä, jotka henkilö omistaa yrityksessä.

Osakkeet ovat rajattu osa, joka on jaettu oikein yhtiön osakepääomasta. Tästä syystä usein sanotaan, että suuri määrä osakkeita yrityksessä edustaa a korkein tehoasteennen niitä, jotka omistavat vähemmän osakkeita.

Kaikki osakemarkkinoihin liittyvä on joka tapauksessa monimutkaista, joten on tärkeää tietää osakemarkkinoiden toiminnot ja tavoitteet markkinoilla, jotta nämä tiedot voidaan omaksua paremmin.

Mikä on IBex 35?

IBex 35 viittaa erityisesti 35 yritykseen, joilla on eniten kauppoja Espanjan osakemarkkinoilla. IBex 35 näki valon 14. tammikuuta 1992 ja on osoittanut eksponentiaalista kasvua. Nykyään sanotaan, että IBex 25: n muodostavat yritykset ylittävät 650 000 000 000 euroa isoilla kirjaimilla.

Tästä syystä voimme sanoa, että IBex of 35 -yrityksen yrityksiä pidetään Espanjan menestyneimpinä. Nimien, kuten Santander, BBVA, Telefónica, Inditex tai Mapfre, näkeminen on yleistä. Joka tapauksessa et koskaan näe Mercadonaa tässä luettelossa.

Se saattaa tuntua hieman ristiriitaiselta, koska Mercadona on yksi yrityksistä suurin perinne ja menestys Espanjassa. Tästä huolimatta Mercadonaa ei ole listattu osakemarkkinoilla eikä se ole läsnä IBex 35: ssä. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että rahan sijoittamisesta pörsseihin on etuja ja haittoja, mutta puhumme tästä alla.

Miksi Mercadonaa ei ole listattu osakemarkkinoilla? Missä se sitten on lueteltu?

Se on jo tosiasia, monet tietävät, että Mercadonaa ei ole listattu pörssissäSe ei kuitenkaan ole ainoa yritys, joka ei ole läsnä tänä tilikautena. Itse asiassa El Corte Inglés ei myöskään ole listattu osakemarkkinoilla, tämä saattaa tuntua ristiriitaiselta, mutta sillä on monia syitä olla.

Omistajat hallitsevat eniten

Mercadonan tapauksessa sen historia ja sen perustaja puhuvat paljon yrityksestä, koska Juan Roig hallitsee yritystä eniten. Juan Roig on erään Espanjan suurimman yrityksen perillinen, ja vuodesta 1981 hän osti yrityksen ja otti siitä päävastuun.

pörssi mercadona espanja

Juan Roig ja hänen veljensä kantavat lähes täydellinen määräysvalta yrityksessä eikä ole tarvinnut muiden pääomaa. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi Mercadonaa ei listata osakemarkkinoilla.

Osakemarkkinoille osallistuminen vaatii uhrauksia

Kun osakkeita myydään osakemarkkinoilla, myöhemmät voitot on jotenkin jaettava. Osakkeenomistajista tulee sijoittajia, joista johtajat ovat vastuussa vastata reilusti jäsenten välillä. Lisäksi yritysten suurimmilla osakkeenomistajilla on yleensä kriteerit tehdyissä päätöksissä ja heistä tulee kumppaneita.

Joten missä Mercadona on listattu?

Kuten aiemmin huomautimme, Mercadonaa ei ole listattu, itse asiassa yhtiö ei tarvitse mennä julkisuuteen. Mercadona on yksi Espanjan suurimman pääoman yrityksistä, mikä tarkoittaa, että se voi tehdä investointeja ilman suuria ongelmia.

Se, että käsitellään suuria pääomamääriä, tarkoittaa, että yrityksen ei tarvitse olla listattuna missään osakemarkkinoilla. Tämä johtuu myös suurelta osin siitä, kuinka monta Mercadona -supermarketia on Espanjassa ja kuinka monta työntekijää sillä on tällä hetkellä, toisin sanoen se on jo vakiintunut yritys, joka ei vaadi investointeja.