Skip to content

Millaisia ​​raha- ja ei-raha-työn kannustussuunnitelmia on olemassa? Esimerkkejä

13 de elokuu de 2021
empresa felicitar empleados contentos 10529

Jos haluat pitää työntekijät motivoituneina, kannattaa ehkä kannustaa heitä parantamaan tuottavuuttaan ja työtyytyväisyyttä. On olemassa kahdenlaisia ​​kannustimia: rahallinen ja ei-rahallinen, joista aiomme puhua sinulle tässä artikkelissa. Pysy kanssamme ja ota selvää kaikesta Millaisia ​​rahallisia ja ei-rahallisia työn kannustinjärjestelmiä on olemassa? Esimerkkejä

Rahalliset ja ei-rahalliset työn kannustinjärjestelmät

Rahapoliittiset kannustimet

Taloudelliset kannustimet tunnetuin ja yleinen, jota voidaan soveltaa työn kannustussuunnitelmaan yrityksen tai yrityksen sisällä.

Nämä kannustimet ovat rahallisia palkintoja, jotka yritys myöntää henkilöstölle silloin, kun he ovat saavuttaa tavoitteet riittävästi tai ne täyttävät täysin tehtävänsä ja niiden on tarkoitus ottaa työntekijät enemmän mukaan yritykseen, luoda yhteenkuuluvuuden tunne ja lisätä tyytyväisyyttä ja tuottavuutta.

Seuraavassa mainitsemme esimerkkejä yleisimmistä taloudellisista kannustimista, joita voidaan myöntää työntekijöille yrityksissä:

  • Palkankorotus
  • Bonukset
  • Sosiaalietuudet, kuten sairausvakuutus, eläkejärjestelyt ja vastaavat
  • Lainasuunnitelmat
  • Vuotuiset vakuutusmaksut

Ei-rahalliset kannustimet

Toisin kuin rahalliset kannustimet, ei-rahalliset kannustimet keskittyvät enemmän henkilöstön tyytyväisyyden takaamiseen motivoidakseen heitä ja luodakseen yhteenkuuluvuuden tunteen tarjoamalla heille emotionaalisia etuja, kuten:

  • Saavutusten tunnustaminen: Työntekijöiden saavutusten tunnustaminen ja onnittelut siitä tuottaa heille suurta tyydytystä, mikä voi aiheuttaa erittäin myönteisen vaikutuksen, motivoida heitä jatkamaan näin ja kehittymään edelleen. lisää maaleja.
  • Joustavat työajat: vaikka joustavilla aukioloajoilla on etuja ja haittoja työntekijöille, tämän edun tarjoaminen tuottaa heille suurta rauhaa ja onnea. Kannustussuunnitelman tämän puolen osalta voit esimerkiksi tehdä muutaman tunnin viikossa töitä lähteäksesi aikaisin perjantaina tai lyhentää ruokaan käytettyjä tunteja, jotta voit edistää lähtöaikaa. Voit myös sallia työntekijöiden kanssa Parempi suorituskyky yrityksesi luomaan oma aikataulusi tiettyyn aikaan vuodesta.
  • Loma- ja vapaapäivien valinta: Hyvä tapa kannustaa henkilökuntaa investoimatta penniäkään on antaa heille joitakin ylimääräistä vapaa -aikaa Jotta he voivat esimerkiksi pitää hauskaa ja häiritä huomiota, voit mukauttaa lasten kanssa työskentelevien työntekijöiden vapaapäivät samaan aikaan koulujen kanssa tai antaa heille muutaman ylimääräisen päivän virallisista lomistaan.
  • Hyvä työympäristö: yrityksessä voidaan kehittää erilaisia ​​työympäristöjä, mutta paras asia työntekijöillesi on, että a luottamusta ja yhteistyötä; Voit myös kannustaa ryhmätyöskentelyä peleillä ja dynamiikalla, jotta saavutetaan yhtenäisyys.

Esimerkkejä suurten yritysten toteuttamista työn kannustussuunnitelmista

Suuret, maailmankuulut ja erittäin menestyvät yritykset ovat suurimman osan tuotteistaan ​​ja palveluistaan ​​velkaa työntekijöidensä tekemälle työlle, joten ne huolehtivat riittävästä kannustamisesta motivaation ylläpitämiseksi; katsotaanpa mitkä:

Facebookin rahalliset ja ei-rahalliset kannustimet

Ryhmä Facebook Inc. tietää, kuinka vaikeaa ja stressaavaa voi olla lasten kasvattaminen, minkä vuoksi yritys on päättänyt auttaa työntekijöitäsi lasten kanssa tällä osa -alueella. Facebook tarjoaa mahdollisuuden valita neljä kuukautta maksettua lomaa kokonaisuudessaan päivähoidon ja anna 4000 dollaria investoida vauvan kuluihin.

Netflixin ei-rahalliset kannustimet

Netflix toisaalta tarjoaa keskeisen ei-rahallisen kannustimen tuottaa tyydytystä työntekijöilleen: ajan joustavuus ehdoton arvoisille työntekijöillesi.

pomo kokous julkisesti onnitella työntekijää

Netflix onnistui luomaan hyvät suhteet luotettavaan henkilöstöönsä, on ollut mahdollista luoda tämä joustava aikataulu, jossa työntekijät voivat jakaa työtunnit Yhdistää ne kätevästi muihin toimintoihin, jotta työntekijät ja yritys näkevät itsenäisyyden ja avoimuuden hyvät vaikutukset henkilöstön tyytyväisyyteen.

Motorola ja sen henkilökunnan tarjoamat mukavuudet

Motorola tarjoaa mielenrauhan, matkansäästöt ja tyytyväisyyden työntekijöillesi tarjoamalla heille mahdollisuuden Tehdä töitä kotoa, mikä on erittäin motivoivaa henkilökunnalle.