Skip to content

PC -näppäimistön käyttäminen MIDI Reaper -ohjaimena virtuaalipianossa (esimerkki)

15 de elokuu de 2021
clave sol teclado puntero mouse 1

Yhdistelmää tai tallennusta luotaessa tärkeimmät näkökohdat ovat ohjelma ja soittimet. PC -näppäimistön käyttäminen MIDI -ohjaimena se on mahdollinen tapa tallentaa projekti. On syytä huomata, että jos sinulla on MIDI -ohjain, voit helposti liittää sen iPadiin, jotta voit kehittää tallennuksiasi mukavasti.

Tällainen käyttö kattaa instrumenttien alueen. Ohjelmisto puuttuu vain kyseisen äänen tai kappaleen luomiseen.

Tätä varten voimme käyttää Reaperia, joka on Windows -käyttäjien hyvin tunnettu ohjelma. Erittäin suositeltavaa sekoitettaessa. Kun otetaan huomioon tarjoaa optimaalisen tuloksen ulostulon äänenlaadun osalta.

Yksi tämän ohjelman suurista eduista on, että se sallii lisävarusteiden käytön helpottaakseen jokaisen sitä käyttävän käyttäjän luovaa menetelmää.

Tässä tapauksessa MIDI -ohjain olisi tietokoneen näppäimistö. Tämä on erittäin hyödyllistä, koska sinun tarvitsee vain painaa näppäintä suorittaaksesi samanlaisen nuotin kuin pianolla.

Jos olet aloittamassa kokeilua Reaperin kanssa ja haluat käyttää tämän tyyppistä lisävarustetta helpottaa sävellysten kehittämistä, jatka lukemista parantaaksesi projektiesi tuloksia.

Kuinka määrittää tietokoneen näppäimistö MIDI -ohjaimeksi Reaperissa?

Ennen kuin aloitat tallennuksen, ohjelma on suoritettava tunnistaa näppäimistön lisävarusteena. Vain silloin on mahdollista määrittää se haluamasi instrumentin perusteella. Jos näppäimistössä, jota aiot käyttää, on PS / 2 -portti, voit vaihtaa sen USB: ksi ja työskennellä sen kanssa mukavasti missä tahansa tietokoneen portista.

Kun ohjelma on avattu, näet näytössä painikkeen, jolla on nimi ”Arm”, ja sinun on napsautettava sitä hiiren kakkospainikkeella.

Näkyviin tulevassa valikossa näkyy vaihtoehto ”Valitse merkintä”, jossa voit valita ”Virtuaalinen MIDI -näppäimistö”Menetelmänä syöttää nuotteja.

Valitsemalla sen voit määrittää, mitä tietokoneeseen kytkettyjä lisälaitteita haluat käyttää MIDI -ohjaimena, joten sinun on vain valittava tietokoneen näppäimistö aloittaaksesi sen käytön.

Tietokoneen näppäimistön pääasetukset Reaperissa

Sen lisäksi, että olet valinnut tietokoneen lisälaitteen virtuaaliassistentiksi, jotta voit suorittaa kaikki sekoituksen muodostavat muistiinpanot, on myös muita säätöjä, joita Reaper -ohjelma sallii helpottaakseen käyttäjien kokemusta.

Yksi tärkeimmistä on mahdollisuus ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä sen käytön makrojen kautta, joka on vain näppäinyhdistelmä, joka suorittaa tietyn toiminnon ohjelmassa.

Toisaalta Reaperin MIDI -ohjain sallii myös näyttää jokaisen painetun näppäimen näytöllä näppäimistöllä.

Mainitut näppäimet voidaan korostaa eri tavoilla näytöllä, jotta käyttäjä voi muistaa nopeasti kaikki soitetut muistiinpanot tai pitää tässä tapauksessa painettujen näppäinten järjestyksen.

Aseta näppäimistön muistiinpanot Reaperin MIDI -ohjaimella

Kuten kaikki muutkin soittimet, piano koostuu tietystä noottisarjasta, joka vastaa kutakin sen muodostavaa näppäintä.

Koska tietokoneen näppäimistöä käytetään virtuaalisena elementtinä, joka korvaa nämä näppäimet, määritä kunkin muistiinpanot auttaa sinua soittamaan melodian paremmin se tulee olemaan osa tallennusta.

Aseta näppäimistön muistiinpanot Reaperin MIDI -ohjaimella

Ohjauskonfiguraatiossa on suositeltavaa tulkita jokainen näppäin samalla tavalla kuin pianolla:

Ne valkoiset, jotka muodostavat rivin Z -kirjaimesta M: hen, kun taas mustat muodostavat ylärivin, joka kulkee A: sta Ñ: een.

Tällä tavalla voit aseta jokainen nuotti tiettyyn järjestykseen joka helpottaa melodian säveltämistä. Jos haluat antaa sille tietyn äänen, Reaperiin voidaan asentaa Internet -laajennuksia, jotka antavat niille vaikutuksen.

Kun kaikki asetukset on määritetty, sinun tarvitsee vain painaa ”Tallenna” -painiketta aloittaaksesi korkealaatuisen sekoituksen tekeminen, kaikki käyttämällä erittäin hyödyllistä virtuaalinäppäimistöä ja ulottuvillasi. Ja valmis! Nyt tiedät kuinka mukauttaa ja käyttää tietokoneen näppäimistöä MIDI -ohjaimena.