Skip to content

Pepsi vai Coca-Cola – kumpi virvoitusjuoma on parempi kuluttajien mielestä?

22 de huhtikuu de 2022
refrescos coca cola pepsi 18800

Virkistävän virvoitusjuoman ryhmä on jatkuvasti ollut yksi vahvimmista olemassa olevista, tämä johtuu siitä, että niitä kuljetetaan ympäri maailmaa, ne on listattu miljoonien päivittäisten juomien joukkoon. Tällainen liiketoiminnan laajuus tekee tärkeimpiä juomayhtiöitä, kuten Coca-Colaa ja Pepsiä, hallinnoivista yrityksistä yhden planeetan arvostetuimmista yrityksistä. Siksi tässä lausunnossa kerromme sinulle, mikä virvoitusjuoma on parempi kuluttajien mielestä.

Kuka oli ensimmäinen Coca-Cola tai Pepsi?

Tiedämme, että Pepsi-yhtiön virvoitusjuoma on Coca-Colan ohella yksi planeetan suosituimmista virvoitusjuomista. Koska kukapa ei olisi etsinyt läheisiä supermarketteja ja nähnyt hyllyjä täynnä näitä juomia. Kuitenkin vain harvat käyttäjät ja kuluttajat ovat tietoisia näiden kahden suuren yrityksen tapahtumista.

Coca Cola oli tärkein markkinoille ilmestynyt virvoitusjuoma. Sen suunnitteli vuonna 1886 kemisti John Pemberton. Caleb Bradham puolestaan ​​kehitti Pepsi-kaavan vasta 7 vuotta myöhemmin, vuonna 1893. Tuolloin Coca-Cola-juoma oli edennyt markkinoilla yli 2,5 miljoonalla litralla vuodessa.

Caleb Bradham oli amerikkalainen kemisti. Vuonna 1893 hän suunnitteli Pepsi-reseptin, joka perustui vaniljauutteen, colapähkinän ja ”erityisten öljyjen” yhdistelmään. Kuitenkin ensimmäinen virvoitusjuoman laillinen nimike olisi ”Brad’s Drink””Bradin juoma” espanjaksi.

Vuoteen 1898 mennessä se nimettiin uudelleen sellaiseksi kuin me kaikki tiedämme sen nykyään. Tuo virvoitusjuoma huomattaisiin Pepsi-Cola-nimen ansiosta. Otsikko syntyi sekoituksesta termien pepsiini, mahassa kehittyvä ruoansulatusentsyymi, ja cola, kolapähkinästä. Bradham uskoi, että hänen juomansa oli hyvä ruoansulatus, johtuen pepsiinientsyymin työstä ja että se korvaisi kahvin vihjailevana aineena colapähkinän aktivoinnin ansiosta.

Mikä virvoitusjuoma on myydyin Coca-Cola tai Pepsi?

Yli 130 vuoden historialla Coca-Cola-yhtiö on edelleen planeetan eniten kulutettu virvoitusjuoma. Yli 190 maassa päivittäin myyty yli 190 miljoonan virvoitusjuoman ylivoimainen määrä mahdollistaa sen, että amerikkalainen yritys voi jatkaa ykkösenä näkyvimmässä rankingissa.

Coca-Cola on nykyään maailman arvostetuin juomamerkki ja yksi FMCG-sektorin pääbrändeistä. Atlantassa (USA) perustetun yrityksen arvo on yli 30 miljardia dollaria, mikä on kaksinkertainen Pepsi-yhtiön arvoon (noin 20 miljardia dollaria), mikä sijoittuu toiselle sijalle virvoitusjuomien osiossa.

erilaisia ​​virvoitusjuomia

Mitkä muut virvoitusjuomat kilpailevat suoraan Coca-Colan kanssa?

Nykyään Coca-Cola Company kilpailee lukuisia valtion ja paikallisia yrityksiä vastaan ​​ja suuremmassa määrin pienempiä yrityksiä vastaan. Ne tuottavat mikrobrändejä ja toimittavat ne suoraan kuluttajille sähköisten kauppapaikkojen jälleenmyyjien ja muiden verkkokauppajärjestelmien kautta. Samoin joillakin markkinoilla se kilpailee vähittäiskauppiaiden kanssa, jotka ovat yksityisesti suunnitelleet oman merkkinsä virvoitusjuomista.

Tästä syystä alla näytämme sinulle, mitkä ovat virvoitusjuomayhtiöitä, jotka ovat Coca-Cola-yhtiön suoria kilpailijoita:

Dr Pepper

Se on apteekki Charles Aldertonin vuonna 1880 suunnittelema virvoitusjuomamerkki. lanseerattiin ensimmäisen kerran noin 1885. Dr Pepperiä markkinoitiin kansallisesti Yhdysvalloissa noin vuonna 1904, ja nykyään sitä myydään useammissa maissa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Paikoissa, kuten Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Uudessa-Seelannissa, Dr Pepper soodaa markkinoidaan pääoman tuontituotteena. Versioissa on mukana Diet Dr Pepper, ja 2000-luvulta lähtien niihin on lisätty joukko ylimääräisiä makuja.

Hiilihappojuoma on nimetty sen valmistaneen apteekkihenkilökunnan vanhan työntekijän mukaan. Toisin kuin Pepsi ja Coca-Cola, Dr Pepper Se ei ole virvoitusjuoma, jolla on ”colan” maku. Sen maku tulee kuuluisasta kuohuvesilähteiden ja hiilihapon makujen yhdistelmästä.

tölkit dr pippuria soodaa

iso Cola

Se on ryhmä virkistäviä juomia, jotka vastaavat perulaista AJE-ryhmää. Añañosin perhe aloitti sen markkinoinnin vuonna 1988 Ayacuchon kaupungissa nimellä ”Kola Real”. Sitä jaetaan tällä hetkellä yli 30 maassa.

iso Cola erottuu joukosta Latinalaisen Amerikan maissa, kuten: Venezuela, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, Panama, Meksiko, Guatemala, mm. Tämä johtuu siitä, että he eivät toimi perusfranchising-menettelyn kanssa, vaan pikemminkin verisukulaiset luovat itsensä ryhmänä ja toteuttavat suunnitelmia yksityisten tilojen avaamisesta.

Intian kaltaisissa maissa Big Cola -brändiä käytetään pienituloisilla alueilla. Big Colaa käyttää rutiininomaisesti 100 000 000 ihmistä Indonesiassa, Intiassa, Vietnamissa ja Thaimaassa.

Suntory juoma

Suntory on väkevien alkoholijuomien tislaukseen erikoistunut panimo ja tapahtumapaikka. Hän luotiin Japanissa. Se perustettiin noin vuonna 1899, ja se on yksi vanhimmista juomatoimittajista. Yritys on kokeillut ja uskaltanut muihin aloihin, kuten alkoholittomiin juomiin.

aurinkoinen juoma

Suntory Beverage on sellaisten tunnettujen virvoitusjuomien, kuten La Casera, Schweppes tai Orangina, keksijä. Heistä on tullut yksi niistä äskettäisten käytännesääntöjen ensimmäiset urakoitsijat EU:n (Euroopan unionin) suositus elintarvikkeiden ja juomien alan tunnollisista kaupallisista ja markkinointimenettelyistä. Tämä liitto muodostuu yrityksen sitoutumisesta alkoholittomien juomiensa uudistamiseen, jotta se onnistuu vähentämään virvoitusjuomiensa sokeria ja kaloreita. Laajennamme käyttäjien valinnanmahdollisuuksia Euroopassa.