Skip to content

Ratkaisu: ”TV haisee palanulta” Voinko tietää, mikä osa poltettiin?

4 de syyskuu de 2021
pantalla smart tv 14116

The syistä, miksi televisio haisee polttavalta Niitä on erilaisia, joten niiden tilan tarkistamiseksi on tehtävä joitain yksinkertaisia ​​testejä. Yksi niistä ja tärkein on tarkistaa, kytkeytyykö televisio päälle, kun se on kytketty sähköverkkoon, mieluiten kauko -ohjaimella; jos manuaalinen painike on viallinen ennen mahdollista vikaa.

Jos ei nähdä television reaktion, on ilmeistä, että sen muodostavassa sisäisessä elektronisessa kortissa on vika. Tässä skenaariossa televisioni haisee oikosululta, joka syntyy äkillisestä jännitteen noususta tai sähkökatkoksista; joka voi vaikuttaa elektronisten komponenttien käyttöikään.

Mahdolliset syyt siihen, että televisioni haisee palavalle

Polttamisen haju on ominaista ylikuormitukselle, tämä voi tapahtua missä tahansa komponentissa, mutta on joitain, joissa se tapahtuu useammin. Tämä on tapaus kaapelit, suodattimet ja vastukset.

Jos televisiomme toimi hyvin ja yhtäkkiä se alkaa polttava haju, on parasta irrottaa se. Tässä vaiheessa ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, on TV -välilehti, jota kutsutaan myös liittimeksi. Kaapelin päässä on monta kertaa, jos pistorasia on viallinen, se voi aiheuttaa sen lämpenemisen ja jopa sulamisen. Parhaassa tapauksessa tämä on se ja sinun on vaihdettava vain merkki.

Jos näin ei ole, sinun on pakko paljasta televisioTätä varten sinun on käytettävä uraruuvimeisseliä ja litteää ruuvimeisseliä. Pyöristetty ruuvi ruuvien irrottamiseen ja lastan avulla voit poistaa muovireunat.

Kerran paljastettu näet 3 levyä jos kyseessä on moderni televisio, ja kaksi levyä, jos se on vanha. Kummassakin tapauksessa kannattaa katsoa ympäriinsä puistoja, jotka ovat mustia tai näyttävät lämmöltä.

Jos näet palaneen kondensaattorin tai suuren osan, on parasta korjata se, jos et tiedä kuinka vaihtaa osat. Jos tiedät kuinka tehdä korjaus, sinun on oltava varovainen tiedot, jotka alkuperäinen suodatin tuo ja vaihda se täsmälleen samaksi.

On myös muita mahdollisia epäonnistumisia ja asioita, joita meidän on tarkasteltava televisiossamme, jotka ovat seuraavat:

Huono johdotus tai komponentit

Toinen tarkasteltava asia on johdot, ne voivat oikosulkua. Tämä näkyy enemmän vanhemmissa televisioissa, jos niitä on katkenneet johdot jotka voivat ottaa yhteyttä toisiinsa.

television tekninen palvelu

Nykyaikaisten televisioiden tapauksessa niissä on vyöt ja joustavat jotka välttävät kosketusta. Jos kuitenkin katsot televisiota, huomaat jotain samanlaista kuin tässä esittelemme, voit eristää kontaktit sähköteipillä tai teipillä. Tämän pitäisi poistaa ongelma, ellei tämä ole jatkunut pitkään ja toinen komponentti on vaurioitunut.

Mahdollinen oikosulku, spontaani tai myrskyn jälkeen

Oikosulku voi tapahtua molempien takia kaapeleiden huononeminen kuin salamanisku. Pahimmassa tapauksessa, kun salama iskee ja televisio on kytketty sähköverkkoon, oikosulku on niin voimakas, että se vaurioittaa monia komponentteja samanaikaisesti.

Toisaalta oikosulku, joka aiheutuu oikosulkuisista kaapeleista tai komponenteista, heijastuu levylle korkean lämpötilan tummentamana alueena.

Mahdollinen lauhduttimen ylikuumeneminen

Toinen mahdollinen kondensaattoreiden vika ilmenee, kun ne ovat alttiina korkeille lämpötiloille. Tämän ei pitäisi tapahtua normaalisti tai television ollessa päällä useita tunteja. Se voi kuitenkin tapahtua tehtaan vikojen tai pölyn kerääntymisen vuoksi.

Tarkista, onko televisio vahingoittunut tai palanut

Älytelevisiot ovat seuraavan sukupolven televisiot, joissa on käyttöjärjestelmä joka ravitsee heitä useilla sovelluksilla, jotka kulkevat käsi kädessä tekniikan kehityksen kanssa. Mainitut sovellukset sisältävät synkronoinnin muiden laitteiden kanssa langattomasti tai pääsyn Internetiin, mikä on välttämätöntä tietää; miten tiedän, onko Smart TV: si saanut viruksen sen haavoittuvuuden vuoksi?

Muissa epäonnistumisissa on tärkeää tietää, että nämä modernit televisiot eivät pala, joskus kun ne menettävät kuvan; ne ovat vaurioituneet a transistori, joka lähettää signaalin näytölle, joten siirry vain vaihtamaan tämä komponentti ja siinä kaikki. Sinulla on myös tapaus, kun älytelevisio pysyy mustalla näytöllä, joka vastaa seuraaviin:

 • Ongelmia joidenkin käynnissä olevan television sovellusten kanssa
 • Virheellinen päivitys
 • Sähkökatko
 • RAM -muistin ongelmat

Näitä tapauksia varten on olemassa sarja suosituksia ongelmien ratkaisemiseksi edellä mainitut ovat seuraavat:

 • Jos ongelma on sovelluksessa, sitä suositellaan käynnistä Smart TV uudelleen menemällä valikkoon uudelleenkäynnistyksen viimeisessä vaihtoehdossa; tai manuaalisesti nollauspainikkeella takana. Jos vika jatkuu, se tarkoittaa, että sovellus on viallinen, jolloin on suositeltavaa poistaa se.
 • Toinen vika, jossa näyttö jäätyy tai pimenee, voi johtua viallinen järjestelmän päivitys. Smart TV: n valikosta löydät vaihtoehdon ohjelmiston päivittämiseen.
 • Nämä televisiot koostuvat led -näytöistä ovat erittäin innovatiivisia ja käteviä työvälineitä, jotka eivät kuluta paljon energiaa. Se tekee niistä kuitenkin herkempiä sähköisille vaihteluille, minkä vuoksi korkea jännite voi olla kohtalokas näille televisioille; ja se todennäköisesti edellyttää erikoistunutta teknistä palvelua.
 • The RAM Ajan mittaan se näyttää kulumista, joten tarkista, onko RAM -muistia poltettu.
  On tärkeää tietää Smart TV: n kapasiteetti tietää sen enimmäiskapasiteetti ja olla ylittämättä sitä liiallisilla sovellusten asennuksilla.

Kuinka kertoa, mikä television osa on palanut

Kotimme kannalta televisio on välttämätön laite, joka antaa meille iloa ja pitää meidät yhteydessä pääasiassa uutisiin, joita tapahtuu maailmassa. Mikä olisi suuri ongelma, jos televisio haisee palavalta, koska osoittaa, että kyseessä on merkittävä vika joka voi vahingoittaa sitä pysyvästi.

näkymä takaa katsellen televisiota

Vian löytämiseksi on ensin suoritettava diagnoosi- ja tekninen palvelu, joka tarkistaa kaikki mahdolliset syyt, kunnes ongelma on löydetty. Vanhempien televisioiden tapauksessa on tavallista, että jotkut kondensaattorit palavat sama ruokinta -alue; aiheuttaa palamisen hajua muiden vikojen yhteydessä, kuten:

 • Kuvaongelmat
 • Ääniongelmat
 • Sytytysongelmat

Tässä tapauksessa sinun on jatkettava irrota televisio virtalähteestä ja pura se tehdäksesi sisäisen tarkistuksen sähköiselle kortillesi. Sisään tultuaan on sijoitettava seuraavat fyysiset näytteet, jotka voidaan tunnistaa näkökyvystä:

 • Palovammat sen osien välillä.
 • Epämuodostuneet kondensaattorit.
 • Halkeilevat tai pullistuneet kondensaattorit.

Voit myös havaita hajun kautta, millä alueella on suurin polttava haju ja tarkista mieluiten suurennuslasilla, onko siinä epäsäännöllisyyttä. Tee sitten yleismittarilla tarvittavat testit varmistaaksesi, että kondensaattori on vaurioitunut, ja tarkista, onko muita ongelmia. Jos teknistä tietämystäsi on niukasti, on parempi jättää tämä tehtävä erikoisteknikon käsiin.

Poltettu lauhdutin vaihdetaan juotosraudan ja tinan avulla varmista, että kun poistat juottamalla vanhan komponentin; ja uuden juottaminen ei vaikuta sen ympärillä oleviin juotospisteisiin, joilla ei ole mitään tekemistä vaihdettavan kondensaattorin kanssa; ja että se on sijoitettu oikeaan napaisuuteen.